Witek M. pisze:Ooo? Jakiś przykład?
Inne czeskie sklepy. :-D Ale to zależy, co konkretnie się kupuje i czy w razie czego chce się robić wycieczkę za południową
granicę, bo nie każdy chętnie wysyła do PL.
MichalH pisze:Dla mnie zaletą Modelmanii jest solidna terminowość dostaw
O ile kupujesz towar, który mają na stanie (albo który ma AMC). I o ile akurat nie ma koniunkcji Wenus. Albo pełni księżyca.
Albo czegoś innego. YMMV.
MichalH pisze:Poza tym jak napisano wyżej jest rabat co daje konkurencyjną cenę,
Konkurencyjną względem ...? Sklepu na Wilczej? :->
Ok, gdzieś widziałem jeszcze taki śmieszny sklep, który miał modele tak z 10% drożej niż norma na polskim rynku. Pewnie
Modelmania założyła go po cichu, żeby móc się dowartościować "o, mamy konkurencyjne ceny!" ;-)
A aby dostać 5% rabatu, trzeba wydać 2k PLN w ciągu roku. Pies w tym, że
Modelmania nie prowadzi asortymentu paru
liczących się w TT firm, a nie każdy wydaje rok w rok te 2 tys. na gnioty Tillisia i dostępne (albo i nie :->) w Modelmanii
akcesoria. Poza tym, 5 czy 8% od pułapu cen narzuconego przez AMC? To (nie do końca udana) próba doprowadzenia cen
do normalności a nie rabat, he, he, he. :-)
PiotrT pisze:Powyżej 500 zł wysyłka gratis. Na 5% rabatu tez się nie kończy, choć można było by o tym napisać na stronie.
Darmową wysyłkę powyżej takiego pułapu mają i inne sklepy. A o rabacie 8% jeszcze z półtora roku temu mieli na stronie.
PiotrT pisze:Ja wybieram ten sklep.
Wybieraj, w końcu mamy (pseudo) wolność i demokrację. :-)
Swoją drogą, Modelmania sprzedaje
trawkę elektrostatyczną, a donośne "
muuuuu" klient może powiedzieć już we własnym zakresie. ;-)