Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemcol
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: przemcol »

Moje zamówienie z maja ma od dwóch tygodni status wysłane. Makieciarz chyba wysłał ją wirtualnie, do mnie nie dotarło. :evil:
leo
Kontakt:

Post autor: leo »

Ja w końcu doczekałem się zwrotu kasy i definitywnie zakończyłem współpracę z Makieciarzem.
Awatar użytkownika
kaine
Kontakt:

Post autor: kaine »

Wrócę z urlopu z gór i złożę wniosek.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Robcio1910 pisze:Jak mam nie bronić sprzedawcy, skoro nigdy mnie nie zawiódł?!
Jesteśmy jedną społecznością więc co zrobiono jednemu, zrobiono wszystkim. Amber Gold kilku szczęśliwcom kasę zwrócił...
Ostatnio zmieniony 30 lip 2013, 09:31 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

wlodar pisze:Dobre, może jeszcze jakiś dowcip?
Chyba jestem wybrańcem Piotrka lub jak kto woli losu. :oops:
Zawsze miałem dostarczone zamówienie osobiście przez Piotra do domu (może to bliskość naszych miast miała na to wpływ), pierwszy raz mam otrzymać paczkę ze Zgorzelca (informacje po niedzielnym telefonie). :D
Jak mam nie bronić sprzedawcy, skoro nigdy mnie nie zawiódł?! :evil: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 16:59 przez Robcio1910, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

markom pisze:
krzysztof pisze:to nie jedyny powód... ja pomyślałem o innym... zgadnijcie co teraz jeszcze możecie zrobić...
Uruchomić interpol ? :)
Dlaczego nie złożycie wniosku u rzecznika konsumentów? Ja już miałem gotowy wniosek, zapakowany w kopercie, tyle że makieciarz mnie ubiegł, bo w międzyczasie przysłał paczkę (kompletną i "zaledwie" ok. miesiąca po terminie, więc z tego co tu czytam, jestem szczęściarzem). Tak czy inaczej prawo obowiązuje wszystkich, zwłaszcza że sklep jest zarejestrowany w Polsce i jeśli nie można się doczekać współpracy ze strony sprzedawcy to zamiast tracić czas, lepiej złożyć wniosek u rzecznika. Przedsiębiorca ma obowiązek "wyspowiadać się" rzecznikowi, bo inaczej ten może mu przywalić grzywnę. Przy paru wnioskach sumka jest już pokaźna.
Robcio1910 pisze:(...)Najlepszy kontakt z Piotrem to e-mail, proszę pisać, zamawiać (...)
Dobre, może jeszcze jakiś dowcip? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 14:18 przez wlodar, łącznie zmieniany 1 raz.
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

krzysztof pisze:to nie jedyny powód... ja pomyślałem o innym... zgadnijcie co teraz jeszcze możecie zrobić...
Uruchomić interpol ? :)
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 13:30 przez markom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

jafrap pisze:Teraz że jest w Niemczech... zaraz dowiemy się, że w Argentynie.... ciekawe gdzie trza będzie odsyłać ewentualnie reklamowane towary?
to nie jedyny powód... ja pomyślałem o innym... zgadnijcie co teraz jeszcze możecie zrobić...
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 13:12 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
jafrap
Kontakt:

Post autor: jafrap »

[Można przecież powiedzieć to samo słowem wkurzony.]
Przyznaję - można. Przyjmuje więc ostrzeżenie za wulgarkę bez zastrzeżeń. Strzeliłem słowem przez makieciarza. To on mnie z nerw wyprowadził. Zresztą nie tylko mnie. Ale spoko luz... już głębszy oddech wziąłem.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 13:12 przez jafrap, łącznie zmieniany 4 razy.
jafrap
Kontakt:

Post autor: jafrap »

Robcio1910 pisze:No cóż, chciałem dobrze informując Kolegów o niedzielnej rozmowie telefonicznej a wyszło na to, że "wsadziłem kij w mrowisko" ... :oops:
Dziwisz się? Rozumiem twoją podnietę, że makieciarz do ciebie zadzwonił. To jak znak z nieba. Jak wygrana w totka.

MATRIX - MAKIECIATRIX normalnie. Jesteś wybrańcem dla przekazania 80-ciu wspaniałym wieści od systemu, że ich paczki w drodze ze Zgorzelca...

Nie zmienia to jednak faktu, że rzesza [xxxxxxx] nagle nie będzie [xxxxxxx] tą wieścią z twojej strony. Po roku oczekiwania od przelewu kasy i wielu próbach nieudanego połączenia z makieciarzem, ten magiczny telefon do ciebie nie jest dla nas pocieszeniem. Teraz pozostaje się tylko modlić, że w paczce będą zamawiane przedmioty i że będą działać lub/i wyglądać jak należy. Poza tym informacja, że makieciarz mieszka teraz w Niemczech jest zajebista. Napawa bowiem obawą, że w przypadku chęci reklamacji czeka nas kolejne oczekiwanie "X" czasu...

Przykładem jestem ja - 2 zamówienia i za każdym razem jakieś szopki...

Teraz że jest w Niemczech... zaraz dowiemy się, że w Argentynie.... ciekawe gdzie trza będzie odsyłać ewentualnie reklamowane towary? Nie powiedział ci MAKIECIATRIX przypadkiem? Ejjjj... zaraz zaraz, przecież MATRIX jest wszędzie. Olśniło mnie... chyba strzelę sobie czerwona pigułkę.

Morfeusz: Matrix jest wszędzie, otacza nas ze wszystkich stron. Nawet tu i teraz. Widzisz go wyglądając przez okno i włączając telewizor. Czujesz, gdy idziesz do pracy, czy do kościoła, gdy płacisz podatki. To świat, który postawiono ci przed oczami, by przesłonić prawdę.

[Można przecież powiedzieć to samo słowem wkurzony.]
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 10:15 przez jafrap, łącznie zmieniany 15 razy.
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

No cóż, chciałem dobrze informując Kolegów o niedzielnej rozmowie telefonicznej a wyszło na to, że "wsadziłem kij w mrowisko" ... :oops:
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

Robcio1910 pisze:Ok. 80 szt. paczek zostało wysłanych w poprzednim tygodniu ze Zgorzelca.
Czy kolega jaja robi sobie? Po kolegi informacji to mam się śmiać czy płakać? Wśród tych 80 paczek była i moja paczka. Pan Piotr lub jego pracownik, nie ważne, ale to „Makieciarz” próbował naciągnąć mnie na towar niezgodny z opisem . Ale zamiast przeprosin, otrzymałem e-mail, że paczka nie została przyjęta. Sytuacja wygląda tak, że teraz to ja powinienem się wstydzić, mam mieć wyrzuty sumienia, że nie dałem się oszukać, że nie odebrałem paczki. Czy przeprowadzka do Niemiec aż tak zmieniła „Makieciarza”? Czy.... "Takie jest życie...."?

PS. Pozwolę sobie spuentować kolegi post, kolegi słowami: „Co konia obchodzi, jak woźnica smrodzi !
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, 07:52 przez JarUs, łącznie zmieniany 1 raz.
Ołgierd
Kontakt:

Post autor: Ołgierd »

Sam zadzwonił! Ach, jaki to dobry sklep!
80 paczek? To zamówienia z ostatnich trzech dni czy ostatniego roku?
Zaprawdę, świetna wiadomość: facet postanowił rozliczyć się z kasy którą nagminnie przetrzymuje bredząc o rozlicznych plagach spadających rzekomo na jego rodzinę. Cud nad Odrą i Nysą. Klękajcie narody!

ps. szkoda, że "zapomniał' na stronie sklepu wspomnieć, że pod podanym adresem go już nie ma. Ale to zapewne z powodu "choroby".
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Rozmawiałem z Piotrem kilkanaście minut temu :D sam do mnie zadzwonił. :mrgreen:
Ok. 80 szt. paczek zostało wysłanych w poprzednim tygodniu ze Zgorzelca. Dla wielu Kolegów z Forum to pewnie dobra informacja. :D
Najlepszy kontakt z Piotrem to e-mail, proszę pisać, zamawiać, czekać na odpowiedź.
Takie jest życie ... :oops:
Tak jak pisałem wcześniej, Piotrek teraz mieszka w Niemczech i tyle. :shock:
Sklep nadal działa. :D

To co napisałem powyżej to moja inicjatywa, a resztę pozostawiam do oceny Kolegom z ForumTT. :P
Pozdrawiam wszystkich
Robert
Ostatnio zmieniony 28 lip 2013, 19:46 przez Robcio1910, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Coś nie podkusiło, żeby zamówić części do Ty51 u Piotra. Po półtora miesiąc nie dał znaku życia, nie odbiera telefonów. Zalega mi ponadto za zapłacony ESU 4.0 ponad 460zł.
To były ostatnie zakupy u niego, niestety nawet anielska cierpliwość kiedyś się kończy. :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”