Dodatkowo mała zajawka o Ty4.

Po więcej fotek zapraszam tutaj i tutaj
Moderator: mod-Tabor
Co do odpadania... mi odpadły ramki reflektorów w zamawianym swego czasu ST44 wraz z szybkami. Przykleiłem sobie, ale myślę sobie, że gdybyś Konradzie lepiej to skleił, to nie byłoby problemu. Poza tym nie działało oświetlenie z jednej strony. Albo słabo polutowane, albo tak było już w fabryce, bo kabelek dyndał w środkumaciejh76 pisze:Na szczęście ubytki w mojej Ty2 nie są straszne i w ramach wprawiania się w konserwacji taboru mam nadzieję szybko je naprawić![]()
Zdecydowanie nie powinny się spotkać dwie takie same loki o jednym numerze.Misiek pisze:No jak to? Nie mogą się spotkać dwie takie same lokomotywy na jednej makiecie!
Nikt chyba nie pisał, że takiej możliwości nie ma, więc kompletnie nie wiem, co to za odgrzewanie kotleta. Skoro już jednak zostałem wywołany do tablicy, to już śpieszę wyjaśnić. Jeżeli ja, student z bardzo ograniczonym budżetem, w końcu zdecyduję się na tego Ty2, na co skrupulatnie odkładam od dłuższego czasu, to na pewno będę chciał, żeby moja lokomotywa była unikatowa - i w tym celu już gromadzę dokumentację i zdjęcia. Nie ukrywam, że radość by mi sprawiło, jakbym uzyskał efekt możliwie zbliżony do oryginału, a jeszcze fajniej by było, gdyby na zlocie nie spotkały się dwie lokomotywy z tym samym oznaczeniem - tym bardziej, że Ty2 w Polsce nie brakowało, a bardzo wiele jest opisanych na stronie p. Tomisława Czarneckiego - nic, tylko brać, wybierać. I tak, jak będziesz chciał, to za te 2-3-4 lata, czy ile mi tam zajmie zebranie projektu do kupy, będziesz mógł sobie gotowy model obfotografować i zrobić taki sam, albo nawet walnąć go na różowo - i nikt Ci nie zabroni. Mam nadzieję, że zaspokoiłem ciekawość.jafrap pisze:Odgrzewam kotleta bo mam przy okazji pytanie - dlaczego nie ma możliwości wykonania na zamówienie (dla kogoś innego) egzemplarza o powtarzającym się numerze bocznym? Skąd to zacięcie "na nie" w tym temacie dublowania? Coś strasznego się stanie, gdy ktoś też będzie miał model takiego samego loka /o tym samym numerze bocznym/, czy to też taki foch wykonawcy?
A co się stanie?aquirlan pisze:Ja mam tylko takie krótkie pytanie: dało by radę zrobić listę jakie numery Ty2 powstały, żeby w przyszłości nie było dublowania?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość