Zlot „Modularzy” Kolejowych - Radom 2006-2020

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
Kilkujadek
Kontakt:

Re: Zlot "Modularzy" Kolejowych - Radom 2013

Post autor: Kilkujadek »

drlukasz pisze:Grzesiek, zgadza się w Idalinie pojawiło się kilka reflektorów ledowych - światło jest niezłe.
Wali po oczach i męczy wzrok. Powinno być skierowane do góry (odbicie od białego sufitu) co powoduje doskonałe rozproszenie światła → brak cieni. Sprawdziłem w swoim pokoju o czym już kiedyś marudziłem:
halogen 150W
Obrazek
LED 36W
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 10:10 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
114
Kontakt:

Post autor: 114 »

Witam.
Prośba.
Czy Uczestnicy z Radomia mogą wkleić swoje zdjęci dla tych co byli z Wami duchem a nie ciałem???? Proszę ;)
Pozdrawiam.
Jan
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 21:04 przez 114, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Post autor: drlukasz »

Misiek pisze:Ja natomiast czułem wielki dyskomfort, jako maszynista jednego pociągu, zmuszonym będąc do przeczołgania się pod makietą.
Niniejszym zostałeś wybrany do testowania sTTandardowego teleportu :mrgreen:
Ostatnio włożyłem do niego ziemniaka, a po drugiej stronie wyszedł ziemniak przetworzony, w fazie płynnej wysokoprocentowej, ale nie martw się, prace trwają ;) 8)

Grzesiek, zgadza się w Idalinie pojawiło się kilka reflektorów ledowych - światło jest niezłe.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 10:09 przez drlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Czyżby Gemol zainstalował przyzwoite oświetlenie? :shock:
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Predstawione przez kol.Jafrapa rozwiązanie ma swoje zady i walety, zależne od punktu siedzenia.
W przypadku Radomia punkt siedzenia był nieodppwiednio skonfigurowany - siedząc na krzesełkach prezentowało się potylicę obsłudze makiety.
Natomiast było to niewątpliwie dobre rozwiązanie dla rodziców z małymi dziećmi, które to maleństwa mogły deptać nóżkami po krzesełkach, mając dobry widok na makietę (tyłeczki obsługi).
Ja natomiast czułem wielki dyskomfort, jako maszynista jednego pociągu, zmuszonym będąc do przeczołgania sie pod makietą. Że też musiałem wylosować pociąg jadący do Tc1 :(

Jeżeli są to jedyne wnioski, nie umywające się nawet do syndormu płaskiej deski, tudzież sTTandardowej szmaty, to imprezę należy uznać za udaną. :mrgreen:

Poza tym było fajnie, luźno, spokojnie, klimatycznie jak zawsze w tym miejscu w takim doborowym towarzystwie. :D
Dziękuję w imieniu swoim i Piotrka.
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Post autor: drlukasz »

Misiek pisze:Patent znany i stosowany przynajmniej od dwóch lat.
Krytykowany też tego czasu.
Jeden z najlepszych sposobów na odsunięcie publiki od modułów...
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 10:07 przez drlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mikołaj
Kontakt:

Post autor: Mikołaj »

Dzięki Januszu :)
rokkor
Kontakt:

Post autor: rokkor »

W powyższej galerii zdjęć ze spotkania brakuje - co oczywiste - autora zdjęć, więc uzupełniam to poniższym zdjęciem:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 10:07 przez rokkor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Ta nieotynkowana ściana robi bombowe wrażenie. Mała stacyjka u zbocza góry. Dużej góry !!
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Post autor: TittyTwister »

jafrap pisze:(...)Uwaga jako widza: Zapewne z czegoś to wynika, że osoby ze sterownikami przemieszczają się od strony widowni, ale z tego punktu widzenie nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, bo maszyniści skutecznie zasłaniają widok na jadące pociągi(..)
Myślę, że nie było problemów, Scio nie zaslaniał jak pisze, ja się zawsze też starałem, żeby ludzie widziali, jeżeli się naprz. ruszam przed stacją z pociągiem i Maciek z 90% siedział przy prowadzeniu składu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 08:07 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

jafrap pisze:Uwaga jako widza: Zapewne z czegoś to wynika, że osoby ze sterownikami przemieszczają się od strony widowni, ale z tego punktu widzenie nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, bo maszyniści skutecznie zasłaniają widok na jadące pociągi :)
Phi, też mi odkrycie.
Patent znany i stosowany przynajmniej od dwóch lat.
Krytykowany też tego czasu.
Załączniki
IMG_21852.JPG
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 08:06 przez Misiek, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Scio
Kontakt:

Post autor: Scio »

Stonek rzeczywiście nie było, może dlatego, że nie było Konrada, on zawsze jakąś przywoził. Mamy jednak na dzieję, że już wkrótce na zoTTach będą królować tylko stonki... od piko, oczywiście :D
Jako maszynista chcę powiedzieć, że zawsze staram się prowadzić składy tak, aby ich nie zasłaniać, albo z przodu, albo z tyłu. Przy takim układzie jak w Radomiu trudno byłoby się poruszać maszynistom poza makietą, która ze względu na publiczność właśnie, ustawiona była prawie pod samymi ścianami.
jafrap
Kontakt:

Post autor: jafrap »

Osobiście nie miałem czym robić fotek, więc niejako na rozpoczęcie relacji innych osób dysponujących lepszym sprzętem foto zapodam fotki "wejściowe" ;)

Obrazek

Ładny model ;) :

Obrazek

Liczyłem, że popatrzę na TT-tkowe stonki, ale w niedzielę nie zauważyłem.
Uwaga jako widza: Zapewne z czegoś to wynika, że osoby ze sterownikami przemieszczają się od strony widowni, ale z tego punktu widzenie nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, bo maszyniści skutecznie zasłaniają widok na jadące pociągi :)

Fajnie pomyślana jest szuflada Tc1 z przesuwnicą na jej końcu (mam nadzieję że nie przekręciłem nazwy tego technicznego modułu). Co prawda przesuwnica nieco ciężko się przesuwała (byłem świadkiem jak gagarin z niej wyleciał w wyniku tego zacinania), ale świetnie sprawowała się w obsłudze przybywających pociągów.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2013, 16:37 przez jafrap, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Scio
Kontakt:

Post autor: Scio »

Ja już w domu. Impreza udana, rozkłady realizowane sprawnie i bez większych problemów technicznych. W niedzielę publiczność dopisała.
Dzięki wszystkim za super zabawę :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”