Podejrzewa, że nie trzeba nic kupować od Piko, bo Chińczycy już projekt mają i czekają na sygnał od naskupcie od Piko gotowy projekt po przeskalowaniu + poprawki np(wiadra)
zlećcie produkcję małym rączkom,

Moderator: mod-Ogółem
Podejrzewa, że nie trzeba nic kupować od Piko, bo Chińczycy już projekt mają i czekają na sygnał od naskupcie od Piko gotowy projekt po przeskalowaniu + poprawki np(wiadra)
zlećcie produkcję małym rączkom,
Wiosna idzie, trzeba działaćJarTTek pisze:Czyli duże zainteresowanie
Masz rację, dużo wiadomości w takim krótkim czasie, inne wątki nie są takie aktywne - raczej gdyby wątki o modelarstu były takie pęłne a nie wątki kolekcjonarskiekrisss pisze:Dyskusja jest coraz ciekawsza - jadę po chipsy i piwo.
Nie ma co "wmawiać". Jest opłacalna, ale na takim poziomie produkcji, który nie ma szansy się sprzedać w naszym pięknym kraju. Wystarczy wziąć kartkę, ołówek i powtórzyć obliczenia podane trochę wyżej przez Krzysztofa.krisss pisze:Nikt mi nie wmówi, że SM42 czy też SP42 jest nieopłacalnym modelem
To dobrze, że projekt jest rozpisany na lata, bo klientów jest około stu, więc każdy będzie musiał kupić średnio po 20 sztuk. Zakładając, że każde z tych malowań będzie jednostkowym modelemkrisss pisze:Sławek ma rację - ryzyko ze stonką jest nikłe. Przecież malowań stonki znalazłoby się tysiąc - drugi tysiąc można wymyślić, a projekt i forma nie jest przecież jednorazowa - wystarczy na wiele lat.
Chłopie szkoda głowy na walenie w ten beton, odpuść, gadasz z handlarzem a nie hobbystą.....slawek pisze:Pan Andrzej z AMC zna moja opinię, bo nawet rozmawiałem z nim na ten temat na ostatnich targach jednak reprezentuje on skostniały beton PKP niczym za prezesa Wacha.
Jasneee.... będzie w cenie poniżej 50 Euro (żeby nie było w ostatniej chwili, że sie połowa wycofa bo za drogo), a ...i w cenie będzie dekoder.....PiotrT pisze:Wyniki Ankiety po 24 godzinach:
56 głosów
(...)P.S. Nie mi oceniać czy to się opłaca producentowi.
Szkoda, że nie znam niemieckiego. Można byłoby zapytać kolegów zza Odry co o tym myślą?Największy zbyt na TT jest w Niemczech - wiadomo - a stonka występuje również w malowaniu DB.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości