Zestaw 01203

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Re: Zestaw 01203

Post autor: gbbsoft »

Charakterek pisze:zresztą tylko i wyłącznie korzystałem z funkcji gaszenie świateł
A on nie ma pod F3 i F4:
- jazdy z połową prędkości
- jazdy manewrowej (wyłączone spowolnienie przyspieszania i zwalniania)
?
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

Charakterek pisze: [...] A czy w koncu istnieja lokomotywy TT, w których ten rozsprzegacz by wystepowa?? [...]
A 15 lat temu czy ktos sie spodziewal, ze w lokomotywach bedzie siedzial procesor o szybkosci peceta, ktory stal na biurku - bo 8MHz to byl standard... Moze za 10 lat rozsprzegacz tez bedzie w lokomotywach standardem?
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

a Gold mini obsłuży coś więcej poza pierwszym F?

A w sporej ilości lokomotyw TT jest miejsce na coś więcej jak Gold mini?

A czy w końcu istnieją lokomotywy TT, w których ten rozsprzęgacz by występował?

No i czy kogoś stać władować dźwięk do lokomotywy za ok 300 - 400 zł i dodatkowo pobawić się w przeróbkę tak, by było i światło kabiny i światła czołowe i dźwięk i rozsprzęgacz? Tak tylko pytam.

Bo jak dla mnie - to tali Lenz Compact jest ho ho i aż nadto, zresztą tylko i wyłącznie korzystałem z funkcji gaszenie świateł, Artur miał u siebie jeszcze oświetlenie kabiny. No niby fajny bajer, ale jakoś niepotrzebny.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2006, 12:37 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

Charakterek pisze: [...] ta czwarta?
Rozsprzegacz?
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Zasadniczo lokomotywy w TT są sterowane Golgem mini. On wykorzystuje jedną funkcję F. Jak ktos wprowadzi tam golda - to wykorzysta nawet dwie funkcje F. Po co są cztery funkcje? Trzecia może być na upartego do dźwięku (włącz - wyłącz) a ta czwarta?
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

El_Filippo pisze:Pytanie czy musi być odpowiedź Lenz'a? Nie widzę potrzeby.
Moim zdaniem tak (np: obniżka cen wersji Compact), bo Nowa Myszka Roco za 300zł jest prawdopodobnie lepsza od Compact Lenz za 468zl
El_Filippo
Kontakt:

Post autor: El_Filippo »

gbbsoft pisze: Ale sytuacja się zmieni po pojawieniu się nowej myszki Roco. Ciekawe jaka będzie odpowiedź Lenz'a?
Pytanie czy musi być odpowiedź Lenz'a? Nie widzę potrzeby.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

ArturSwider pisze:Jeśli chodzi, o zestaw Compact Lenza to ze słyszanych opiniii, to najprostrze minimum do zabawy w DCC. Tylko trzy funkcje F to w dzisiejszych czasach troszkę mało jeżeli dla Roco M2 standard to F1-F4.
Tak. Bo to odpowiednik Roca M2 (także cenowo).
Ale sytuacja się zmieni po pojawieniu się nowej myszki Roco. Ciekawe jaka będzie odpowiedź Lenz'a?
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,

Zestaw, o którym zawsze marzyłem. Był nawet taki czas, że miałem na niego odłożone pieniądze ale akurat trafiłem tak (szczęście w nieszczęściu?), że Tillig nie miał na magazynach, a nowe narazie zostały wstrzymane.

Jeśli chodzi, o zestaw Compact Lenza to ze słyszanych opiniii, to najprostrze minimum do zabawy w DCC. Tylko trzy funkcje F to w dzisiejszych czasach troszkę mało jeżeli dla Roco M2 standard to F1-F4.

Sumując moja opinia jest taka, że zestaw na początek zabawy z DCC jest ok ale tylko na początek zabawy (szybko okaże się, że jedak Compact to minimum...).
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2006, 21:34 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Zestaw 01203

Uff, sobie tempo zapodałem, ale testów do napisania jest tyle, że głowa pęka...

No to kolejny teścik Zapraszam do czytania i dzielenia się uwagami!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”