Panie Stefanie, ja również dołączam się do gratulacji. Efekt znakomity
Pana zdjęcia pomogły mi w decyzji i właśnie też sobie zamówiłem tło od Auhagena.
Główne tło to produkt Vero,który nabyłem w Czuj-Czynie dwadzieścia parę lat temu.Tło Auchagena to ta sama panorama tylko ciut pomniejszona i zrobiona w innej technologii(papier, druk ,kolory). Całe tło makiety rzeczywiście złożone jest z kilku.
Skały to kora brzozy,im starsze drzewo tym lepiej kora imituje skały.Jest sporo w lesie wiatrołomów,pieńków po wycince stąd wziąłem materiał na skały.
Dzięki Fasler za konstruktywną krytykę,makieta ma być w naszym polskim klimacie,Twoje uwagi wezmę sobie do serca,makieta żyje swoim życiem i tak jak w realu ciągle coś się zmienia,a oddanie większego realizmu jest moim celem,a tak w ogóle cieszę się że moja praca się podoba, niedługo druga i trzecia część makiety,mam nadzieję że też zostanie przychylnie przyjęta na Forum.
Witam
Gratuluję pięknej i klimatycznej makiety. Szczególnie podoba mi się murek ceglasty wokół kościoła oraz to zdjęcie http://imageshack.us/a/img132/8002/1007350i.jpg . Jedyne co bym zmienił to dla podniesienia realizmu zmieniłbym albo sygnalizatory na takie, które stosowane są na PKP jeśli starasz się zbudować makietę w naszych rodzimych klimatach, lub zmienił polskie opisy np na dworcu czy znaki drogowe jeśli budujesz makietę w klimatach naszych zachodnich sąsiadów, dodał bym jeszcze odrobinę patyny na zabudowę ponieważ odrobinę za dużo plastiku. Tak poza tym uważam że wykonałeś kawał dobrej roboty - powodzenia w dalszej pracy
Oglądając zdjęcia zastanawiam się czy to są zdjęcia makiety czy rzeczywistości.Makieta jest bardzo ładnie zrobiona super wygląda.Gratuluje stworzenia tak pięknej makiety.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 15:05 przez janekTT, łącznie zmieniany 1 raz.