eka-model

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Re: eka-model

Post autor: womo »

Po prawie 3 miesiącach sprawa dobiegła końca. Pieniądze na koncie.
Firmie życzę tylko zadowolonych i uśmiechniętych klientów.
Klientom życzę bezproblemowych zakupów.
womo
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

Takie kręcenie żeby żona nie krzyczała to lepiej dać se spokój z tak drogim hobby bo jak kombinujesz przed żonom to co tu mówić o kolegach czy też obcych ,ja lubię czyste sytuację kiedy mogłem to wydawałem wiele na kolejki a kiedy były ważne sprawy w domu to był szlaban na TT i jest ok mam nie mały zbiór TT a o wszystkich wydatkach "Żandarm' wie.
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Panowie, na "babiszona" jest JEDYNA najprostrza metoda: oddzielne konta bankowe bez możliwości kontroli. :mrgreen:
Druga to "intercyza".
Trzecia to podział "płatności" na poszczególnych członków rodziny.
Inne pomysły mile widzane.

Natomiast podsumowując "konflikt" Kolegów z Naszego Forum, to ... BARDZO PRZYKRO TO WSZYSTKO CZYTAĆ ... :oops:

Pozdrawiam Wszystkich :D
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Nie chcę, ale muszę wypowiedzieć się tutaj nie broniąc i nie ganiąc.
Pamiętajmy wszyscy, że nie każdy ma tak kochaną i wyrozumiałą drugą połowę, by wydawać lwią część wspólnych zarobków na swoje "dziecinne zabawki".
Znałem i znam wielu którzy muszą ukrywać swoje zakupy z wydatkami na czele, by nie mieć awantur w domu. Nie jest miłe wtajemniczanie kolegów, sprzedawców, pośredników w swoje położenie, zainteresowania i problemy zakupowe. To gorsze niż wypady do kochanki i trzymanie tego w tajemnicy.
Także dogadajcie się koledzy i pomagajcie sobie wszyscy nie robiąc innym dodatkowych problemów. Takie bzdurne sytuacje mogą prowadzić do nieszczęść.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

womo pisze: Jedyne co mnie interesuje, kiedy zostaną zwrócone wpłaty na konta z których wpłynęły.
Wszystko masz napisane na PW.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 11:50 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Niech mi Krzysztof powie, po co ja mam dzwonić jak 11 stycznia wszystko zostało ustalone na pw. I ja święcie byłem przekonany, że się dogadaliśmy ale jak widać nie.
I teraz cały czas moja wina. I do tego się przyznaje:
1. śmiałem zamówić wagony
2. Śmiałem dokonać wpłat z góry
3. Śmiałem dopytywać o wagony których nigdy nie dostałem
4. Śmiałem ufać firmie i cierpliwie czekać przez 3 lata na cysterny i ponad rok na gosh, by na koniec się dowiedzieć że próbuje wyłudzić pieniądze. Choć to firma posiada moje wpłaty, a nie odwrotnie.
5. Śmiałem zrezygnować z zamówienia.
6. śmiałem prosić na początku, a następnie żądać zwrotu wpłat
6. Śmiałem próbować się dogadać w sprawie zwrotu pieniędzy.
Tak się prowadzi biznes po polsku. Klient jest złem, klient nigdy nie ma racji po co więc wam klienci?
Na to pytanie nie oczekuje odpowiedzi. Jedyne co mnie interesuje, kiedy zostaną zwrócone wpłaty na konta z których wpłynęły.

były klient
womo
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 09:56 przez womo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

daraśekp pisze:Panowie, z całym szacunkiem dla każdego.
Nie moja sprawa, ale uważam, że Wasza rozmowa telefoniczna będzie najbardziej odpowiednim miejscem rozmówienia się.
Darek
h

Widzisz kłopot w tym, że ja nie mam dostępu do numerów telefonów klientów, a chętnie bym czasem zadzwonił. Natomiast mój numer i dane teleadresowe jako osoby prowadzącej działalność gospodarczą zgodnie z prawem jest jawny i publicznie dostępny. Tylko że zamiast z tego korzystać, lepiej popisać wątki na forum i robić aferę ...

Pozdr.
KrzyszTTof
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Dlatego napisałem, ze o te pieniądze się nie upominam, czytaj.
Zwrot proszę zrobić na konta z których wpłynęły.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

womo pisze:Konto mojej żony otrzymałeś ty na pw :
17 stycznia 2013
1 grudzień 2012
Uriel
6 grudnia 2011
Ale nie ma sprawy po raz kolejny wysyła.
Proszę przeczytać ze zrozumieniem, to co napisałem wyżej. Przelew mogę wykonać TYLKO na TWOJE konto lub przekazem pocztowym na TWOJE dane. Zdania nie zmienię, choćbyś poszedł nawet do ABW czy CBA.

Argument, że ktoś kiedyś zrobił przelew i ty sam nie wiesz kto i kiedy ... no proszę Cię - to na poziomie piaskownicy jest. Zniżając się do tego poziomu, mógłbym napisać, że zwrot do Ciebie już dawno poszedł, ale nie pamiętam kto i gdzie go puścił.

A straszenie prokuraturą, adwokatem czy też wypisywanie pod naszym adresem kłamstw, wyzwisk i innych obraźliwości przerabialiśmy już nie jeden raz, także daj sobie spokój, bo to do niczego i tak nie prowadzi. Od kiedy forum istnieje, zawsze znajduje się ktoś, kto robi rozpierduchę pod byle pretekstem.

Z mojej strony to by było tyle, czekam na TWOJE dane do przelewu / przekazu.

Z ukłonami w pas,

EKA-model
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 11:50 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

No jakaś reakcja jak się niezmiernie cieszę.
Kwota którą zażądałem wynikała z mojej nie wiedzy, a ty potwierdziłeś mi otrzymanie wszystkich przelewów. Ja napisałem, że z moich notatek wynika 612 zł, a Ty dopiero na mnie wsiadłeś półtora miesiąca po tym, że chcę wyłudzić jakieś pieniądze. To że zniknął jeden przelew przed dwoma laty a ty poprzesuwałeś sobie sumy z wagonów zapłaconych których nie otrzymałem, to fakt ja dałem dupy, bo wam się sumy zgadzały, przesunie na liście sobie tylko pieniądze nie informując mnie że za jeden wagon przelew nie dotarł. A że ukrywam niektóre zakupy przed żoną, no cóż moja sprawa że pieniądze idą od kogoś innego, ja dostaje po dupie różnicę wagonu, bo nie pamiętam kto 2 lata temu zrobił mi przelew dla ciebie.
Super sposób i odpowiedzi dla wkurzonego klienta.
Po rozmowie z adwokatem jestem spokojny o rozwój sprawy. Co prawda następnym razem go posłucham bo powiedział abym zamknął twarz i nic nie pisał tylko poszedł prosto do prokuratury.
Konto mojej żony otrzymałeś ty na pw :
17 stycznia 2013
1 grudzień 2012
Uriel
6 grudnia 2011
Ale nie ma sprawy po raz kolejny wysyła.

Firma jak widać traci byle jakiego klienta lecz radzę wziąć pozostałym pod uwagę podejście firmy do załatwianych spraw.
Mam nadzieję, że to zakończy już moje interesy z eka/model
womo
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

womo pisze:Jako, że firma nie poczuwa się do jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje działania. A co za tym idzie ma w głębokim i szerokim poważaniu klientów i nie raczy udzielić mi żadnej odpowiedzi. (adwokata nie liczę). Informuje, że jeżeli nie raczycie zrobić przelewu do dnia jutrzejszego, zgłaszam sprawę na Policję.
Jak załatwiacie sprawy jak gówniarze to będziecie traktowani jak gówniarze.
pozdrawiam
womo
Jak już pójdziesz na tą Policję, to nie zapomnij zeznać iż:
1) na początku żądałeś zwrotu wyższej kwoty niż wyszło z przedstawionych Ci wyliczeń
2) wpłata kwoty, o którą się rozchodzi, nastąpiła z innego konta niż to, na które chcesz zwrot, przy czym oba te konta NIE SĄ TWOJE

Tak więc oczekuję na podanie TWOJEGO konta do zwrotu.

Swego czasu w telewizji pokazywali sprawę faceta, który należność za nabywany dom przelał na prośbę sprzedającego na konto jego żony, po czym okazało się że został bez domu i bez pieniędzy. Poszedł z tym do sądu i ... przegrał. Absurd? A no absurd ... Ale tak się stało.

P.S. Z pisaniem publicznie słów uważanych za obraźliwie to radzę uważać, bo jeszcze się okaże kiedyś, że na Policję to pójdziesz, ale składać wyjaśnienia ....
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 11:49 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Jako, że firma nie poczuwa się do jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje działania. A co za tym idzie ma w głębokim i szerokim poważaniu klientów i nie raczy udzielić mi żadnej odpowiedzi. (adwokata nie liczę). Informuje, że jeżeli nie raczycie zrobić przelewu do dnia jutrzejszego, zgłaszam sprawę na Policję.
Jak załatwiacie sprawy jak gówniarze to będziecie traktowani jak gówniarze.
pozdrawiam
womo
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

:arrow: Czy ty czytasz, czy nie, ja się już dawno dogadałem, i co i nic, czekam na przelew.
:arrow: Moje pieniądze może mi nie pasić, czekałem CIERPLIWIE 3 lata na cysterny. Nie chcę tych obiecanych co miały być w listopadzie? (nie chce mi się szukać.)
:arrow: Myślę że Krzysztof nie potrzebuje adwokata, ale milo że ci się chce pisać
:arrow: Moje wszystkie modele do tego czasu były zapłacone, nie zaglądam innym do portfela, skoro ich nie stać niech nie zamawiają, skoro eka model stać na trzymanie modeli to sprawa eka model nie moja.
:arrow: jak powiedział król do chłopa
"przypadkiem to można dziewkę z czworaków zbrzuchacić, a nie zabić smoka"
:arrow: Co piątek wysyłam powyższą wiadomość do Krzysztofa, więc nie ma prawa zapomnieć.
Pawelec
Kontakt:

Post autor: Pawelec »

Wtrącę swoje trzy grosze jako kolega KrzyszTTofa, bo pewne rzeczy zaczynają mnie drażnić:
:arrow: po pierwsze w EKA-Model działają obecnie Krzysiek i Marcin (Uriel), więc wawric nie należy do tej ekipy już sporo czasu;
:arrow: po drugie z chłopakami można się dogadać w sprawie modeli albo na telefon, email, bądż GG, więc nie wiem w czym problem;
:arrow: po trzecie jakoś inni koledzy z forum nie mają większych pretensji, co do modeli jeszcze nie wysłanych (tylko tobie kolego womo coś nie pasi);
:arrow: po czwarte Krzysiek ma na składzie wagony, które zamówili koledzy forumowicze, a nie zostały jeszcze do chwili obecnej opłacone i zalegają jako zamrożony kapitał (żyć trzeba, a opłaty skarbowe itp same się nie zrobią i nie można ich odłożyć);
:arrow: i po piąte chłopaki też mają życie osobiste (rodzinę itp.), więc można przez przypadek zapomnieć o pewnych sprawach
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Modele dobre i ładne, warte kupienia i posiadania.
Ale...
Pierwszego Grudnia zrezygnowałem z modeli których firma nie może coś zrobić. Po wielu wymianach wiadomości, myślałem że sprawa jest załatwiona. Ale nie jest.
Powiem tak nie interesuje mnie już co Krzysztof tu napisze. Jedyne co mnie interesuje to kiedy otrzymam MOJE pieniądze.
Mam gdzieś co może księgowa a czego nie, mam gdzieś z czyjego konta pieniądze otrzymam.
OSTRZEGAM, firma bardzo szybko księguje na koncie, ale odzyskanie pieniędzy jest chyba nie możliwe.
Jako, że pw nie skutkuje ponownie piszę tym razem jawnie.
Nadal przelewu u mnie niet, gdzie jest moje 515 zł?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”