Cysterna BUNA
Moderator: mod-Tabor
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Re: Cysterna BUNA
Ok, tak myślałem, tyle ze pewną nadinterpretacją wydawał mi sie fakt, że ma to coś wspólnego z epoką.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Zapewne chodzi o porecze z katownika, ktore faktycznie wygladaly przez to dosc poteznie. W modelu producent odtworzyl to z tworzywa, zreszta sredniej jakosci. Tymczasem te same porecze wykonane w technice fototrawienia prezentowaly by sie duzo lepiej.DBv pisze:"Szkoda, że nie wykonano pomostów i poręczy w technice fototrawienia poprawiło by to znacznie walory estetyczne wagonu! A tak, to sprawiają wrażenie przeskalowanych, choć pamiętajmy, że to wagon z II epoki i wtedy poręcze były grube."
? Czy ktoś mógłby przybliżyć mi o co dokładnie chodzi?
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
"Szkoda, że nie wykonano pomostów i poręczy w technice fototrawienia poprawiło by to znacznie walory estetyczne wagonu! A tak, to sprawiają wrażenie przeskalowanych, choć pamiętajmy, że to wagon z II epoki i wtedy poręcze były grube."
? Czy ktoś mógłby przybliżyć mi o co dokładnie chodzi?

-
- Kontakt:
Link do skanu wersji Shell DRG (wagon z zestawu 01450). Był na starym forum.
http://www.mfoto.pl/show.php?id=17956
To naprawdę piękny model. Żeby nie ta cena miałbym je wszystkie
)
http://www.mfoto.pl/show.php?id=17956
To naprawdę piękny model. Żeby nie ta cena miałbym je wszystkie

- Ciamosław
- Kontakt:
Mam taką cysternę, tylko że malowanie Aral. Faktycznie jest super wagonik, niby takie małe cuś a jednak ma to coś w sobie. Mi się jeszcze skład z nią nie wykoleił, czy to jechała zaraz za lokomotywą, czy w środku składu, czy na końcu. Polecam każdemu tą cysternę.
- Charakterek
- Kontakt:
Cysterna BUNA
Tak, nie mylisz się - kolejny test. Szału z tym Charakterkiem można dostać. Się leni, a potem taśmowo testy robi. Ale dobrego nigdy za wiele!
Teścik i zdjątka tutaj! a jeszcze jak Ty kilak słów poniżej dla potomności napiszesz - będzie giciarsko!
Teścik i zdjątka tutaj! a jeszcze jak Ty kilak słów poniżej dla potomności napiszesz - będzie giciarsko!