Skoro w H0 są takie po 200 zł to czemu nie w TTemer2727 pisze:Prawde mowiac, to jesli ten zestaw bedzie kosztowal max 300 zl, to kupie go dla czesci, albo na przemalowankiMysle jednak, ze o takiej cenie to mozemy pomarzyc...

Moderator: mod-Tabor
Skoro w H0 są takie po 200 zł to czemu nie w TTemer2727 pisze:Prawde mowiac, to jesli ten zestaw bedzie kosztowal max 300 zl, to kupie go dla czesci, albo na przemalowankiMysle jednak, ze o takiej cenie to mozemy pomarzyc...
Prawdę mówiąc, to jeśli ten zestaw będzie kosztował max 300 zł, to kupię go dla części, albo na przemalowankiJerzyr pisze:Moim zdaniem na tym etapie dominującym elementem powinna być cena. Dla dzieciaka nie ma większego znaczenia czy to tabor DB czy PKP, realny czy fikcyjny. Decyzję o zakupie podejmuje i tak rodzić. Robiąc zestaw tak jak Kolega zauważył z gagara RP i kilku węglarek Cargo jego cena zostałaby wyśrubowana do poziomu przynajmniej 800 zł w sprzedaży, a chodzi tu o zestawy, które by kosztowały 200-300 zł.
Prośba do administratora: może warto by wydzielić wątek promocji naszej skali, bo ten jest niby o nowościach na ten rok.
Jeśli nie tajemnica, to czy można wiedzieć jakie?gemol pisze:Do tego dojdą modele niezapowiadane - ot taka niespodzianka.
Ale miło posłuchać ....womo pisze:Ogólnie jak co roku pisanie o tym samym i lista życzeń![]()
![]()
Źródło obecnego doboru jest akurat proste - wszystkie wypuszczane lub zapowiadane sety startowe mają ten sam tabor, również np. francuski czy węgierski. Zdecydowała zapewne sprawa kosztu bazy i malowania poszczególnych elementów.emer2727 pisze:Moim zdaniem błąd Tilliga polega na tym, że co by szkodziło zrobić tani set z prawdziwym taborem? Wtedy kupili by go zarówno hobbyści, jak i dzieci.
Hehe dokładnie to samo myślemaciej_kolej pisze:... Chińczyk będzie to klepał, Szwab zrobi kasę montując klocki chińskie w całość, rączkami Helgi von Bulov, a my mamy za to płacić - jednym słowem srali muchy będzie wiosna ...
Wody płodowe już odeszły.....Chińczykomkrzysztof pisze:ja tez czekam...
zapowiadany od prawie roku, podobnie jak V60 DB, "Bardotka"...maciej_kolej pisze: Ja się łudzę na wóz drabiniasty z trzema żaluzjami Kuehn'a...
Pod tym adresem znalazłem Tilligową ulotkę DCC: http://www.tillig.com/deutsch/downloads/DIGITAL.pdfPiasTT pisze:Taką niespodziankę znalazłem u Tilliga.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości