Niestety zaczepy są produkcji TTfiligran (wtrysk). Wydrukowane nie miałby odpowiedniej wytrzymałości. Link.
Koszt niemały bo 1,95 EUR za 40 sztuk co wystarcza na 20cm szlaku .Pasują do szyn Code 60.
Wtykanie ich w te dziurki to żmudna robota ale końcowy wygląd to wynagradza Tak czy inaczej rozmyślam nad tańszym rozwiązaniem...
Ostatnio zmieniony 20 gru 2012, 20:29 przez Kaczor, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyglądałem się b.dokładnie fot. i zaciekawiły mnie zaczepy do szyn.Widzę w podkładach otwory do ich wkładania czy one też robione były metodą druku 3D? Podoba mi się te torowisko i jaka cena takiego flexa by wyniosła oczywiście + zaczepy mocowania szyn.Pozdrawiam
No ładnie się to rozwija skoro wychodzi taniej niż masowe odpowiedniki Z mojej strony jeszcze próbka flexa TTe (wychodzi taniej niż kupne ale poszukam jednak firmy wycinającej laserem w sklejce...)
Obawiam się że oni Ci to zmasakrują
Ja zakładam że docelowo pójdzie na najwyższej rozdzielczości XHD (na razie drukuje się testowo na UHD). Co prawda nabije koszt do astronomicznej wartości jakieś 15 PLN za sztuję ale za to zero pasków glutów itp,
Inna sprawa jak to wyjdzie bo ta kinematyka hamulca ciut delikatna wyszła
W Radomiu podpowiedziano mi żebym spróbował coś wyrzeźbić z rodzimej motoryzacji, więc na pierwszy ogień pójdzie Nysa i Żuk (wersje późniejsze) Zobaczymy jak wyjdą te obłe kształty
Tu masz link do drukarni www.cadmech.pl
Tylę że to nie SHAPEWAYS jak chcesz mieć niska cene to musisz zapełnić całą powierzchnię wydruku czyli tylko hurt
Co do ostoi to jest dokładnie taka jak powinna być. Model ma odwzorowywać III serię produkcyjną (1969) natomiast ostoje o których piszesz wprowadzono do produkcji ok 1971
Fajne wyszła ta rama. Jest tylko jeden podstawowy błąd. Rama zwęża się ku czołownicy od belki gdzie są czopy skrętu. U Ciebie jest prosta na całej długości.