Rakowiec 2013
Moderator: mod-Imprezy
- zubero
- Kontakt:
Re: Rakowiec 2013
Oczywiście zapraszamy 

-
- Kontakt:
Witajcie,
Dodałem informację o wystawie do kalendarza e-kwidzyn i oczywiście postaram się Was odwiedzić na wystawie
http://kalendarz.e-kwidzyn.pl/?p=1894
Dodałem informację o wystawie do kalendarza e-kwidzyn i oczywiście postaram się Was odwiedzić na wystawie

http://kalendarz.e-kwidzyn.pl/?p=1894
Ostatnio zmieniony 06 sty 2013, 19:42 przez drosik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Witam
Zgłoszenia z propozycjami lokomotyw proszę wysyłać na pw do 12 stycznia potem ułożę tabelę CV i wyślę listę do zainteresowanych.
Na miejscu będzie możliwość zaprogramowania dekodera, jednak prosiłbym o zrobienie tego już w domu.
dla przykładu niech wygląda to tak 1 szt. BR 120 DR IV ep itd.
Proszę nie podawać nazw całych składów co z czym ma jeździć.
Najważniejsze
lokomotywy i wagony muszą mieć czyste koła, sprzęgi preferowane firmy Kuehn lub sztywne tilliga
Zgłoszenia z propozycjami lokomotyw proszę wysyłać na pw do 12 stycznia potem ułożę tabelę CV i wyślę listę do zainteresowanych.
Na miejscu będzie możliwość zaprogramowania dekodera, jednak prosiłbym o zrobienie tego już w domu.
dla przykładu niech wygląda to tak 1 szt. BR 120 DR IV ep itd.
Proszę nie podawać nazw całych składów co z czym ma jeździć.
Najważniejsze
lokomotywy i wagony muszą mieć czyste koła, sprzęgi preferowane firmy Kuehn lub sztywne tilliga
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 08:50 przez bartowe, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Imprezka tuż tuż.
Potrzebuję imię i nazwisko uczestników i miejscowość na moje PW do ID. Smycze załatwiamy we własnym zakresie, ja robię ID dla obsługi imprezy i dla ewentualnych gości.
Druga sprawa - czas podzielić adresy
Bartek puk puk 
Potrzebuję imię i nazwisko uczestników i miejscowość na moje PW do ID. Smycze załatwiamy we własnym zakresie, ja robię ID dla obsługi imprezy i dla ewentualnych gości.
Druga sprawa - czas podzielić adresy

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Mamy już kartonówki - szukam do pomocy chętnego - chodzi o wydrukowanie na kartonie, zbieram też fanty dla dzieciaków, coś się już na konkurs uzbierało, ale wiadomo że im więcej tym lepiej . Chętnych do współpracy zapraszam na PW 

- zubero
- Kontakt:
No fakt, gotowi jesteście
Nic nie poradzę że taki teraz mam zawód
Ale powiem ze myślałem o Twojej koncepcji i coś Ci zaproponuje, te 2 60-ti też zrobię
Ale muszę wrócić najpierw do domu

Nic nie poradzę że taki teraz mam zawód

Ale powiem ze myślałem o Twojej koncepcji i coś Ci zaproponuje, te 2 60-ti też zrobię

Ale muszę wrócić najpierw do domu

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Bo wiesz, jest taka sprawa z Poznania - my jesteśmy już gotowi do zagospodarowania tych modułówzubero pisze:Zrobię jak tylko wrócę z rejsu !

http://www.youtube.com/watch?v=jlbAUFvh04k
http://www.youtube.com/watch?v=HCA3UJA8sV0
Ostatnio zmieniony 08 lis 2012, 14:40 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- zubero
- Kontakt:
Zrobię jak tylko wrócę z rejsu ! 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Ok no to ruszamy
1. Identyfikatory dotyczą organizatorów-uczestników z ForumTT (makiety i składy) - proszę przesyłać na PW Imie i Nazwisko, nick, miasto/wieś
2. Składy ustalimy jak będzie więcej danych o strukturze makiety - tu uśmiech kieruję do Uszatego i Bartowego, jak Zubero zrobi mi skrzynki też chętnie je wepnę.
1. Identyfikatory dotyczą organizatorów-uczestników z ForumTT (makiety i składy) - proszę przesyłać na PW Imie i Nazwisko, nick, miasto/wieś
2. Składy ustalimy jak będzie więcej danych o strukturze makiety - tu uśmiech kieruję do Uszatego i Bartowego, jak Zubero zrobi mi skrzynki też chętnie je wepnę.
- zubero
- Kontakt:
Witam!
Oficjalnie dostałem potwierdzenie że 18-20 styczeń 2013 sala jest do naszej dyspozycji!!!!
Podobnie jak w tym roku, impreza będzie miała charakter pokazu dla dzieciaków i nie tylko. Moduły stawiamy na koziołkach z Castoramy co daje 810-820 mm do główki szyny, jest znacznie wygodniej dla wszystkich. Nad układem czuwać będzie Bartowe, a Maćka wkopie w koordynacje składów, numery itd.
Nocleg jest na terenie szkoły dla wszystkich chętnych nieodpłatny, ilość miejsc w pewnym sensie nieograniczona. Ale warunki biwakowe, proszę zabrać ze sobą karinatę i śpiwór. Kto jest chętny do skorzystania z noclegu proszę o zgłoszenie na mail zubero@poczta.fm w tytule "Rakowiec"
To narazie tyle co spraw organizacyjnych, wkrótce szczegóły
Maciek identyfikatory świetny pomysł, miałem się tym zając ale skoro Ty chcesz nie protestuje. Poczekaj na plakat może coś w temacie wymyślisz!
Kolego "mackoo" odpisałem na oba maile jakie do mnie wysłałeś i nie dostałem żadnej informacji zwrotnej. Oba maile wysyłałeś z różnych adresów
Oficjalnie dostałem potwierdzenie że 18-20 styczeń 2013 sala jest do naszej dyspozycji!!!!

Podobnie jak w tym roku, impreza będzie miała charakter pokazu dla dzieciaków i nie tylko. Moduły stawiamy na koziołkach z Castoramy co daje 810-820 mm do główki szyny, jest znacznie wygodniej dla wszystkich. Nad układem czuwać będzie Bartowe, a Maćka wkopie w koordynacje składów, numery itd.
Nocleg jest na terenie szkoły dla wszystkich chętnych nieodpłatny, ilość miejsc w pewnym sensie nieograniczona. Ale warunki biwakowe, proszę zabrać ze sobą karinatę i śpiwór. Kto jest chętny do skorzystania z noclegu proszę o zgłoszenie na mail zubero@poczta.fm w tytule "Rakowiec"
To narazie tyle co spraw organizacyjnych, wkrótce szczegóły
Maciek identyfikatory świetny pomysł, miałem się tym zając ale skoro Ty chcesz nie protestuje. Poczekaj na plakat może coś w temacie wymyślisz!
Kolego "mackoo" odpisałem na oba maile jakie do mnie wysłałeś i nie dostałem żadnej informacji zwrotnej. Oba maile wysyłałeś z różnych adresów

Ostatnio zmieniony 07 lis 2012, 20:17 przez zubero, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Rakowiec 2013
Moje moduły też raczej nie będą gotowe tak szybko
Próbowałem złapać kontakt mailowy z zubero i na razie brak odpowiedzi. Spróbuję jeszcze raz napisać maila do zubero.
Pozdrawiam Maciej Ołdyński.

Próbowałem złapać kontakt mailowy z zubero i na razie brak odpowiedzi. Spróbuję jeszcze raz napisać maila do zubero.
Pozdrawiam Maciej Ołdyński.
-
- Kontakt:
Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to i ja się zjawię, ale pod warunkiem że organizator załatwi ładną pogodę
Powrotu do Poznania z tegorocznej imprezy długo nie zapomnę...
Może zabiorę ze sobą jakieś moduły, ale raczej moja stacja nie będzie jeszcze gotowa

Może zabiorę ze sobą jakieś moduły, ale raczej moja stacja nie będzie jeszcze gotowa

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Zgadza się - wieczorkiem rozmawiałem z Zubero. Jest już kilka informacji:
- impreza będzie na 80% jeszcze trwają ustalenia szczegółów,
- Barttowy zgłosił gotowość i Uszaty
- sugerowany termin 18-19-20 styczeń 2013 r.
- będzie dla dzieciaków konkurs z książkową nagrodą,
To tyle na gorąco
Ja mogę przygotować organizatorom pamiątkowe specjalne identyfikatory (nie będą do zwrotu jak w Poznaniu
)
- impreza będzie na 80% jeszcze trwają ustalenia szczegółów,
- Barttowy zgłosił gotowość i Uszaty

- sugerowany termin 18-19-20 styczeń 2013 r.
- będzie dla dzieciaków konkurs z książkową nagrodą,
To tyle na gorąco
Ja mogę przygotować organizatorom pamiątkowe specjalne identyfikatory (nie będą do zwrotu jak w Poznaniu

-
- Kontakt:
Sie manko. Z tego co mi wiadomo ze wstępnych rozmów z żubero i bartowe to termin był by trzeci czwarty weckend stycznia. Do dyspozycji moje moduły jednotorowe łuk w sumie 180 stopni plus dworzec co prawda jeszcze w budowie ale postępy są (mam już perony
pozdrawiam