Z braku wizji chyba odpuszczę sobie budynek na tym module i dobrze obmyślę go przy budowie następnego, bo wolę zrobić to porządnie, niż na szybko i byle jak.
Moderator: mod-Makieta Modułowa
Parę dni temu próbowałem bawić się w sianie trawy firmy Heki 3368 (6 mm) oraz 3364 (2 mm). Jako podłoża użyłem rozcieńczonego z wodą wikolu, do którego dodałem odrobinę płynu do naczyń przy użyciu swojej elektrosadzarki .aquirlan pisze: Niestety wszystkie trawy mają porównywalną długość, więc do kolejnych "placków" z pewnością dokupię przynajmniej jedną bardzo krótką i długą.
...aquirlan pisze:...Powiem Ci, że u mnie - o dziwo - ostatecznie wyszło bez szklenia i białego koloru. Natomiast ciekaw jestem, ile kosztuje wspomniany przez Ciebie klej do podsypek i czy aby nie jest tak, ze jest to zwykły klej o innym przeznaczeniu, sprzedawany jako klej do podsypek z 3x wyższą ceną...
Titty - jutro zamówię sobie po jednej 1mm, 2mm i 4.5mm i popróbuję z tymi, które już teraz mam. Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy moduł, to staram się osiągnąć jak najlepszy efekt, ale z drugiej strony też nie oczekuję cudów, więc z pewnością efekt będzie nieco odbiegał od moich wyobrażeń i od modułów kolegów (zwłaszcza jeśli chodzi o precyzję wykonania). Poza tym raczej nie będę w stanie zafundować sobie np. mieszanki 10 kolorów
Powiem Ci, że u mnie - o dziwo - ostatecznie wyszło bez szklenia i białego koloru. Natomiast ciekaw jestem, ile kosztuje wspomniany przez Ciebie klej do podsypek i czy aby nie jest tak, ze jest to zwykły klej o innym przeznaczeniu, sprzedawany jako klej do podsypek z 3x wyższą cenąMarcin pisze:specjalnymi klejami do podsypek
Dlaczego niestety? Spójrz na łąkę pod słońce a zobaczysz, że trawa się błyszczy, chociaż nie jest mokra.aquirlan pisze:W rzeczywistość trawy mają połysk (niestety)
Trzeba zakupić po jednej małej paczuszce z każdego interesującego nas koloru i poeksperymentować.aquirlan pisze:... inaczej wygląda trawa na zdjęciu/w katalogu, a jeszcze inaczej po "wysianiu", w rzeczywistości.
Wiem, wiem, toczylo się parę dyskusji nt. Polaka; moje pytanie wynika nie z lenistwa (bo przeczytałem większość tematów ja tym forum), ale z tego, że inaczej wygląda trawa na zdjęciu/w katalogu, a jeszcze inaczej po "wysianiu", w rzeczywistości. Np. te trawki, które wyliczyłem wyżej, odbiegają kolorem od zdjęć ze strony. Ergo - czy ktoś mógłby zaproponować "swojego ulubionego Polaka", który +/- pokrywa się z tonacją, którą uzyskałem próbnie? Bardzo dziękuję koledze "Leo", który już podesłał parę swoichaviaTTor pisze:Polecam wyroby firmy POLAK-mają bardziej naturalne kolory-temat był już na forum łącznie z podaniem numerów katalogowych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość