BR132, Roco
Moderator: mod-Tabor
-
KrystianoV6
- Kontakt:
Re: BR132, Roco
Tak,loka była nowa.Ja jednak utraciłem gwarancję ,ponieważ założyłem oświetlenie led.Szczerze mówiąc to nie spotkałem się z czymś takim,nawet w wysłużonych silnikach.To są chyba te chińskie silniki montowane obecnie w roco
niestety
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Czy to była nówka na gwarancjiKrystianoV6 pisze:... lokomotywa zakupiona w styczniu tego roku(br 232 ITL)...
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, 09:25 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrystianoV6
- Kontakt:
Coś dla spostrzegawczych z cyklu "znajdź przyczynę". Na załączonym obrazku widać, co było przyczyną, że lokomotywa zakupiona w styczniu tego roku (br 232 ITL) miała następujący objaw: sporadycznie po zatrzymaniu nie chciała ruszyć ani do tyłu ani do przodu. Dopiero lekkie poruszenie wałkiem kardana powodowało jej odjazd. Proszę kliknąć na foto, powinno się pojawić normalne zdjęcie.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, 09:25 przez KrystianoV6, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciejh76
- Kontakt:
Chłopaki dzięki za podpowiedzi.
A nie wiem czy to było? ale może komuś się przydać
ile Ludmiła ma osi napędowych?
A nie wiem czy to było? ale może komuś się przydać
ile Ludmiła ma osi napędowych?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 12:11 przez maciejh76, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin
- Kontakt:
Jak chcesz ściągnąć części do modeli to nie pytaj u naszych rodzimych szpeców tylko w niemczech, jak miałem czekać miesiąc na jedną zębatkę to wolałem zamówić w sebnic i miec po trzech dniach listem.
- wlodar
- Kontakt:
Dużo było na ten temat tutaj.
- maciejh76
- Kontakt:
Pytanie nie ode mnie, lecz od znajomego użytkownika TT
zakupił nowy model Roco BR132 o nr kat 36220, który jak się okazało ma napęd tylko na 4 osie
to "normalne" czy trafił na jakąś niespodziankę???
Maciej.
Maciej.
- rowerTT
- Kontakt:
Witam
Jak miło przeczytać dobre rady, za wszystkie dziękuję. Jak tylko zdecyduję na co wydać "parę groszy" to wykorzystam cenne uwagi.
Pozdrawiam serdecznie Robert
Jak miło przeczytać dobre rady, za wszystkie dziękuję. Jak tylko zdecyduję na co wydać "parę groszy" to wykorzystam cenne uwagi.
Pozdrawiam serdecznie Robert
-
pawett
- Kontakt:
Ja ściągałem zawsze z powodzeniem i szybko stąd http://www.modelmania.com.pl/index.php? ... CosCsid%3E 
- golab
- Kontakt:
A że tak powiem .... napisz do AMC
Ja od P. Ćwieczkowskiego ściągnąłem poręcze do ludmiły, tylko musisz podać nr części
- rowerTT
- Kontakt:
Witam
Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Próbowałem kiedyś przy całkiem sporych zakupach w jednym z rodzimych sklepów internetowych przy okazji zamówić rzeczone kólko zębate ale mi odmówił. Nie będę szukał który to sklep, bo zwykle zakładam dobrą wolę ludzi. Matomiast "Makieciarzowi" odopwiem; trzymam za słowo.
Pozdrawiam serdecznie Robert.
Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Próbowałem kiedyś przy całkiem sporych zakupach w jednym z rodzimych sklepów internetowych przy okazji zamówić rzeczone kólko zębate ale mi odmówił. Nie będę szukał który to sklep, bo zwykle zakładam dobrą wolę ludzi. Matomiast "Makieciarzowi" odopwiem; trzymam za słowo.
Pozdrawiam serdecznie Robert.
-
makieciarz
- Kontakt:
No dokładnie, każdy sklep ściągnie ci takie coś.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Po części do Roco NIE musisz do sklepu w Sebnitz. W PL są przedstawiciele Roco, np w Modelmanii wiem, że kupują koledzy bufory itd więc i tę zębatkę także. Sam w TH kupowałem dekoder dźwięku + głośnik jako części Roco do ST44. Popytaj.rowerTT pisze:Takie kólka można kupić w sklepie w Sebnitz, ale muszę się do kogoś uśmiechnąć by załatwić to przy tzw okazji
- rowerTT
- Kontakt:
Witam
Ja kupiłem zestaw ludmiła + platformy około dwa lata wstecz. Nie miałem czasu sprawdzić od razu jakości jazdy a tylko cieszyłem oczy. Po jakimś czasie okazało się, że ludmiła zacina się i dzieję się to jakoś nie regularnie. Po rozmontowaniu na drobno, okazało się, że jedno białe kółko zębate przenoszące napęd pomiędzy osiami, było niedorobione. Polegało to na tym, że brakowało 1,5 zęba. Po prostu brak. Na pewno nie było to spowodowane wyłamaniem. Takie kólka można kupić w sklepie w Sebnitz, ale muszę się do kogoś uśmiechnąć by załatwić to przy tzw okazji
Pozdrawiam Robert
Ja kupiłem zestaw ludmiła + platformy około dwa lata wstecz. Nie miałem czasu sprawdzić od razu jakości jazdy a tylko cieszyłem oczy. Po jakimś czasie okazało się, że ludmiła zacina się i dzieję się to jakoś nie regularnie. Po rozmontowaniu na drobno, okazało się, że jedno białe kółko zębate przenoszące napęd pomiędzy osiami, było niedorobione. Polegało to na tym, że brakowało 1,5 zęba. Po prostu brak. Na pewno nie było to spowodowane wyłamaniem. Takie kólka można kupić w sklepie w Sebnitz, ale muszę się do kogoś uśmiechnąć by załatwić to przy tzw okazji
Pozdrawiam Robert
- golab
- Kontakt: