Moja kolej TT - TiTTy Twister
Moderator: mod-Moja TT
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Moja kolej TT - TiTTy Twister
Kurde, wagony Arrivy są naprawdę przyzwoicie, z tego co widać, pomalowane.
A nasze wagony IC? Ale jak widać w sprawach dotyczących PKP Tillig nie musi się starać, gdyż Pan Andrzej odbierze wszystko co Tillig mu da
A nasze wagony IC? Ale jak widać w sprawach dotyczących PKP Tillig nie musi się starać, gdyż Pan Andrzej odbierze wszystko co Tillig mu da

Ostatnio zmieniony 15 wrz 2012, 15:54 przez slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
W środę otrzymałem set wagonów Arriva, zamówienie miałem już długo i martwiłem się o jakość, po tych "šmejdech", które teraz Tillig produkuje, i już jakoś nie chcę od Tilliga kupować. Ale wagony są ok
1. Klasse Avmz, 2. Klasse Bm, 2. Klasse Bn

1. Klasse Avmz, 2. Klasse Bm, 2. Klasse Bn

Ostatnio zmieniony 15 wrz 2012, 15:49 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- miano
- Kontakt:
- TittyTwister
- Kontakt:
Tylko taka ciekawostka, ČD (České dráhy) się w końcu zdecydowały, że kupią pojazdy Viaggio Comfort na szłak Praha-Brno-Vídeň-Graz, huráááá
Ale chciało by to jeźdić z Taurusama 

- TittyTwister
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 08 sie 2012, 17:15 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:

- PiotrT
- Kontakt:
Jazdy samochodem uczyłem się właśnie na 1000MB mojego ojca. Silnik z tyłu i napęd na tył. Ależ się tym fajnie baczki kręciło
Mam niesamowity sentyment do tego auta.

Mam niesamowity sentyment do tego auta.
- TittyTwister
- Kontakt:
Powiedziałem sobie, że nie będę teraz kupować żaden nowy tabor, że chcę budować moduł, bo potem tylko kupuję zamiast modelarzym... 
Więc nie kupuję jakoś, ale modele aut od Herpy Škoda 1000 MB, czy po naszemu embéčko chciałem mieć. W produkcji jest para - czerwony i biały. Czerwony jest najtypowiejszy, i jeszcze ażurowy był często.
Rozmiary odpowiadają rzeczywistości, najważniejsze szczegóły też są poprawnie, całkowity wygląd też, fajnie zrobili model
Zdjęcia nie będę dawać, bo model wygląda jak na zdjęciach od Herpy, tylko realne modele podam.

Więc nie kupuję jakoś, ale modele aut od Herpy Škoda 1000 MB, czy po naszemu embéčko chciałem mieć. W produkcji jest para - czerwony i biały. Czerwony jest najtypowiejszy, i jeszcze ażurowy był często.
Rozmiary odpowiadają rzeczywistości, najważniejsze szczegóły też są poprawnie, całkowity wygląd też, fajnie zrobili model

Zdjęcia nie będę dawać, bo model wygląda jak na zdjęciach od Herpy, tylko realne modele podam.

Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 11:12 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 3 razy.
- TittyTwister
- Kontakt:
No, ale pudełka od Roca albo Brawy są też tak samo gigantyczna, i nie widziałem, że by o tym były dyskuzję, że to źle albo dobre. No głównie, żeby pojazdy były w porządku.

- TittyTwister
- Kontakt:
Chyba myślisz po naszemu "polystyren". No, wagon 51 PL-PKPC 5365 197-3, PKP Cargo miałem w polystyrenu, i przyszedł mi z zlamaną częścią i osobowy dwupiętrowy kierowniczy wagon DB Regio też w polystyrenu i wygłądał, jak by w tym pódełku tyłko latał na wszystkie stronyArturSchŁ pisze: styropianie.

Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 11:12 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Te plastikowe wytłoczki są charakterystyczne dla produkcji 'Made in China', ze Senbitz otrzymujemy w styropianie.TittyTwister pisze:.... w tym przejrzystym sztucznym plastikowym pudełku jest dobrze trzymany,
- TittyTwister
- Kontakt:
Dziękuję
Tak, czas ucieka, jak oglądałem od wtorku budowanie skrzynek modułów, to się martwię, że nie dam radę sam zbudować, bo nie będę wiedzieć jak
Chyba założę nowy wątek do sekcje Makieta Modułowa, żebym tam pisał o budowie i problemach.
Dziś kupiłem do składu poprzednich dwóch wagonów Y/B ČD w Najbrtu 2. klasy, jeden wagon 1. klasy. Widać, jak wygląda pudełko. Wagon w tym przejrzystym sztucznym plastikowym pudełku jest dobrze trzymany, około wagonu jest taka folia, jak się daje na lokomotywy, i części malutkie też są do przemontowania. Nawet nie które są już domontowane, jak na przykład Kuehn robi.

Dziś kupiłem do składu poprzednich dwóch wagonów Y/B ČD w Najbrtu 2. klasy, jeden wagon 1. klasy. Widać, jak wygląda pudełko. Wagon w tym przejrzystym sztucznym plastikowym pudełku jest dobrze trzymany, około wagonu jest taka folia, jak się daje na lokomotywy, i części malutkie też są do przemontowania. Nawet nie które są już domontowane, jak na przykład Kuehn robi.

Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 08:29 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
No to do dzieła bo czas ucieka.Miłej zabawy i wytrwałości w pracy.
Pozdrawiam 

- TittyTwister
- Kontakt: