Dla przypomnienia termin zgłoszeń do mnie mija 23 sierpnia, a jak na razie są tylko 4 osoby ze mną włącznie więc... resztę dopiszcie sobie sami.
Targi Hobby, MTP Poznań
Moderator: mod-Imprezy
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Re: Salon modelarstwa HOBBY 27-28.10.2012r
Artur nie do końca. Od rana to byłem ja i Kłapouchy tzn od 8.00 reszta dojechała później o Wy tzn trójmiasto byliście bardzo późnym popołudniem żeby nie napisać wieczorem (około 16 -17) - tak więc prosze bez wrogiej propagandy
. A problem z rozłożeniem dotyczył Wróblewic i Jarka. Makieta modułowa nie miała takich problemów, wszystko było na czas. MTP i firmy towarzyszące to inny temat.
Dla przypomnienia termin zgłoszeń do mnie mija 23 sierpnia, a jak na razie są tylko 4 osoby ze mną włącznie więc... resztę dopiszcie sobie sami.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
...przy założeniu, że MTP zdążą z dostarczeniem zamówionej infrastruktury.aquirlan pisze:.... idea zaoszczędzenia czasu i przygotowania wszystkiego wcześniej jest dobra.
Ubiegłego roku, zdarzyło się, że mimo iż byliśmy czwartek od rana, to dopiero było NA CZYM rozkładać makietę dopiero nazajutrz.
- aquirlan
- Kontakt:
Co do czwartku, to były głosy, żeby jednak właśnie w ten dzień odbył się montaż, a w piątek "impreza dla nas". Ja nie chcę się wypowiadać, bo przyjadę z tylko jedną skrzynką, natomiast myślę, że idea zaoszczędzenia czasu i przygotowania wszystkiego wcześniej jest dobra. Tylko z drugiej strony - czy wszyscy mogą, bo pojawia się kwestia urlopów itd...
- kaine
- Kontakt:
Mam pytanie, czy któryś z kolegów składał zapytanie do Międzynarodowych Targów Poznańskich zapytanie o możliwość wystawienia się jako stowarzyszenie na Salonie Hobby?
Jeżeli ktoś ma jakieś informację na taki temat proszę o PW
Jeżeli ktoś ma jakieś informację na taki temat proszę o PW
- Młodzikowski
- Kontakt:
Rzadko tu zaglądam (ale zaglądam) i widzę, że atmosfera wokół imprezy z lekka "się zagęszcza". Śpieszę więc z kilkoma wyjaśnieniami:
Co do faworyzowania jednej skali (H0) kosztem innych (bo tak ten tekst odczytałem) - nie zgadzam się. Jednym z założeń działalności PZMK jest integracja środowiska "kolejolubów" bez względu na wielkość. I według mnie, najlepszym rozwiązaniem - jest aktywna działalność w Związku.
Na styczniowych warsztatach w Poznaniu. Do dyskusji zostali zaproszeni obecni na imprezie członkowie Związku.Gdzie były poruszony temat "propozycje do prezentacji na HOBBY 2012" zamówione przez związek.
Ogłoszony oficjalnie, czy tylko dla wtajemniczonych?
Zgadzam się - Prezes trochę "zaspał".Na stronie PZMK jakoś tego tematu nie mogłem znaleźć
Tu z kolei Prezes się "rypnął" - tylko przy jednej. Przy "wąskotorówce" nie będzie. Co nie zmienia faktu, że będziemy otwarci na wymianę doświadczeń.Przy obydwu zamówionych prezentacjach PZMK przewiduje funkcjonowanie "warsztatu modelarza",
Doświadczenia dwóch imprez poprzednich (a zwłaszcza ubiegłorocznej, kiedy piątek był "dniem straconym"). Jeśli grono TT-kowiczów jest zainteresowane montażem makiety w czwartek - pewnie MTP nie będzie robiło przeszkód. I tak w ten dzień hale są dostępne, bo rozkładają się wystawcy. Mogę z Panią Basią pogadać - więc decydujcie.Co zadecydowało o tym, że w tym roku są to tylko dwa dni?
Prawda. Założeniem jest sponsorowanie co roku kogoś innego. W tym roku wybrano to co wybrano, ale co do przyszłych edycji HOBBY - sprawa otwarta.zarząd PZMK decyduje, kogo chce sponsorować w ramach "prezentacji pokazowych"
Atmosfera na imprezach zawsze była fajna - na HOBBY jestem obecny od samego początku.Będę się czuł jak palec między drzwiami a futryną, patrząc kto i kiedy te drzwi zamknie przed TT
Co do faworyzowania jednej skali (H0) kosztem innych (bo tak ten tekst odczytałem) - nie zgadzam się. Jednym z założeń działalności PZMK jest integracja środowiska "kolejolubów" bez względu na wielkość. I według mnie, najlepszym rozwiązaniem - jest aktywna działalność w Związku.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, 09:44 przez Młodzikowski, łącznie zmieniany 2 razy.
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
- co do wystawiania co się da to raczej nie bardzo, nie ma sensu zaniżania poziomu "pokazu siły" jaki zrobiliśmy w zeszłym roku. Lepiej w tym roku wystawić mało ale z głowąaquirlan pisze:Chyba właśnie lepiej się pokazać, wystawić co się da, zrobić "pokaz siły", porozmawiać... Wtedy może nikt żadnych drzwi nie będzie próbował zamykać.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 12:41 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
- aquirlan
- Kontakt:
rem125 pisze:zgodne z konstytucją
Może nie zapędzajmy się? (chyba, że to ironia, wtedy przepraszam).
-
PiotrZ
- Kontakt:
Teraz tak jest, że wszystkie Polskie Związki (Sportowe, Modelarskie itp) zajmują się tylko sobą i swoimi funduszami. To są zrzeszenia dla "działaczy" (niedawno nagłaśniane sprawy w związku piłkarskim, a ostatnio kolarskim). Prawdziwi sportowcy czy modelarze muszą zadbać o siebie we własnym gronie. Na pomoc i wsparcie raczej liczyć nie można. A więc "RÓBMY SWOJE!"
- rem125
- Kontakt:
Masz racje Tadeuszu jesteśmy uwięzieni jak pieski czy to aby jest zgodne z konstytucją może warto sprawdzić i czy taka jest idea targów? Chyba nie
- aquirlan
- Kontakt:
Chyba właśnie lepiej się pokazać, wystawić co się da, zrobić "pokaz siły", porozmawiać... Wtedy może nikt żadnych drzwi nie będzie próbował zamykać.Niejeden+ pisze:W Poznaniu, jeżeli przyjadę? Będę się czuł jak palec między drzwiami a futryną, patrząc kto i kiedy te drzwi zamknie przed TT .
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 12:40 przez aquirlan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niejeden+
- Kontakt:
Koordynatorem czy petentem? Współczuję!Ja JESTEM TYLKO OSOBĄ KOORDYNATOREM miedzy nami modelarzami TT a PZMK/MTP
Tym jednym zdaniem wyjaśniłeś mi wszystko.Po rozmowie wyszło tak że aby mu nie zawalić skrzynki zgłoszeniami
W Poznaniu, jeżeli przyjadę? Będę się czuł jak palec między drzwiami a futryną, patrząc kto i kiedy te drzwi zamknie przed TT .
Pozdrawiam
Andrzej
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 12:40 przez Niejeden+, łącznie zmieniany 1 raz.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Andrzeju, nie wiem, czy warto aż tak drążyć ten temat.Niejeden+ pisze:Tylk dwa dni i to z publiką raczej nie sprzyjają wymianie doswiadczeń.
Oczywiście, że wewnątrz PZMK. Organizatorem (w pewnym uproszczeniu) jest PZMK i to zarząd PZMK decyduje, kogo chce sponsorować w ramach "prezentacji pokazowych". I nie ma się co dziwić, że są to zwykle osoby/kluby ściśle związane z PZMK...Niejeden+ pisze:Ogłoszony oficjalnie, czy tylko dla wtajemniczonych?
A może tylko wewnętrznie w PZMK?
Ostatnio zmieniony 25 lip 2012, 15:19 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 2 razy.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Z tym pytaniem proponuje do Zarządu PZMK. Ja JESTEM TYLKO OSOBĄ KOORDYNATOREM miedzy nami modelarzami TT a PZMK/MTP. Wiem tyle ile usłyszę od Prezesa a czasmi co wyczytam na stronie związkowej.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2012, 15:04 przez TTygrysek_P-ń, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niejeden+
- Kontakt:
Gdzie były poruszony temat "propozycje do prezentacji na HOBBY 2012" zamówione przez związek.Prezentacje pokazowe. Są to prezentacje zamawiane przez Związek o szczególnym walorze edukacyjnym. Liczbę i zakres prezentacji pokazowych w ramach konkretnej imprezy uzgadniana jest przez Związek z półrocznym wyprzedzeniem.
Ogłoszony oficjalnie, czy tylko dla wtajemniczonych?
A może tylko wewnętrznie w PZMK?
Na stronie PZMK jakoś tego tematu nie mogłem znaleźć, ale cóż skoro brakuje nawet relacji z Hobby 2011
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 12:38 przez Niejeden+, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Decyzja zapadła, jednak kiedy taka informacja dotrze do mnie to się z nią nie omieszkam podzielić - jednak podejrzewam że nie prędzej jak po wakacjach. Zawsze w piątek będzie można porozmawiać a także podczas trwania jazd w sobotę i niedzielę.
PZMK stawia na wymianę doświadczeń podczas warsztatów a także:
PZMK stawia na wymianę doświadczeń podczas warsztatów a także:
Kod: Zaznacz cały
Przy obydwu zamówionych prezentacjach PZMK przewiduje funkcjonowanie "warsztatu modelarza", w którym na oczach widzów doświadczeni modelarze prezentować będą różne techniki i technologie przydatne podczas tworzenia makiet, budowie, przebudowie i waloryzacji taboru oraz przybliżać będą tajniki sterowania modelami i makietami.Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość