Numery wagonów Bhp - Hel
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
-
- Kontakt:
Re: Numery wagonów Bhp - Hel
Na szczęście bipy jeszcze kursują codziennie na trasie Chojnice - Hel ("TUR") , kilka zestawów zostało przy życiu i jest świeżo po rewizji. Oliwkowe bipy niestety stoją w krzakach na razie.
-
- Kontakt:
Muszę Was zmartwić, ale ostatni skos, czyli zestaw 2Bhp (Wagony 50 51 26-19134-3 i 50 51 26-19131-9) w Polsce jest wystawiony na przetarg i niewątpliwie pójdzie na żyletki. Można go obejrzeć w Chojnicach, na szlaku zobaczymy go pewnie po raz ostatni w drodze na złomowisko.
- Niejeden
- Kontakt:
Dzięki, poszedł punkcik 

- aquirlan
- Kontakt:
http://infokolej.pl/printview.php?t=13814&start=45
W tym wątku masz gdzieś w drugiej połowie zdjęcie skośnych + podane ich numery ("Wagony 50 51 26-19134-3 i 50 51 26-19131-9 czekają na loka aby pojechać do Gniezna. Poznań Główny 24 X 2011.")
Poza tym jestem prawie pewien, że mam gdzieś zdjęcia takich wagonów, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Jak to, co wrzuciłem wyżej nie wystarczy, to będe szukał dalej, albo skoczę na dworzec - akurat może będą jakieś odstawione.
W tym wątku masz gdzieś w drugiej połowie zdjęcie skośnych + podane ich numery ("Wagony 50 51 26-19134-3 i 50 51 26-19131-9 czekają na loka aby pojechać do Gniezna. Poznań Główny 24 X 2011.")
Poza tym jestem prawie pewien, że mam gdzieś zdjęcia takich wagonów, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Jak to, co wrzuciłem wyżej nie wystarczy, to będe szukał dalej, albo skoczę na dworzec - akurat może będą jakieś odstawione.
- Niejeden
- Kontakt:
Byłoby fajnie ale mogą być też inne ze skośnymi dachami jeśli te z Helu się nie znajdą i o ile takie jeszcze są. Po prostu na razie jestem za cienki, żeby przerabiać konstrukcję wagonu, więc szukam czegoś maksymalnie podobnego do BTTBowej Bipy.
- aquirlan
- Kontakt:
Rozumiem, że koniecznie chcesz numery tych z Helu?Niejeden pisze:Witam! Czy ktoś z Kolegów kojarzy może numery wagonów Bhp ze skośnymi dachami, które w zeszłym roku jeździły na trasie Gdynia-Hel (a w każdym razie pojawiały się na Helu)? Nie wiem czy jeżdżą jeszcze w tym roku a może kiedyś podejmę się przemalowania starej Bipy i fajnie by było mieć autentyczne numery. Z wakacji z zeszłego roku mam zdjęcia tych wagonów ale niestety nie widać na nich numerów
- przemekw
- Kontakt:
W okresie majówki jeszcze jeździł w tym roku. Coś chyba ok.11 ze stacji Władysławowo Port w kierunku Helu. Opóźniony dobre pół godziny; konduktor mówił, że to tylko godziny orientacyjne, bo rowerzyści zamin sie zapakują, tak właśnie doprowadzają do opóźnienia składu. Pełna Bipa jechała 4-członowa. Podłapana już rdzą, ale na chodzie. Numerów nie pisałem, napawałem się radością jazdy pierwszy raz tym wagonem.
- Niejeden
- Kontakt:
Numery wagonów Bhp - Hel
Witam! Czy ktoś z Kolegów kojarzy może numery wagonów Bhp ze skośnymi dachami, które w zeszłym roku jeździły na trasie Gdynia-Hel (a w każdym razie pojawiały się na Helu)? Nie wiem czy jeżdżą jeszcze w tym roku a może kiedyś podejmę się przemalowania starej Bipy i fajnie by było mieć autentyczne numery
. Z wakacji z zeszłego roku mam zdjęcia tych wagonów ale niestety nie widać na nich numerów 

Ostatnio zmieniony 13 lip 2012, 17:33 przez Niejeden, łącznie zmieniany 1 raz.