Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
makieciarz
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: makieciarz »

no fakt, mapkę można dodać, coś pomyśle.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Scio pisze:Ponownie odwiedziłem sklep stacjonarny, tym razem w Starachowicach.
(...) sklep jest bardzo dobrze zaopatrzony, a przede wszystkim ma największy wybór asorTTymentu w naszym regionie.
@makieciarz : Panie Piotrze, a może w e-sklepie warto dodać AUTOPROMOCJĘ (takie ostatnio modne słowo, nie mające związku ze samochodami) z mapką Googlową (jak trafić), godzinami otwarcia sklepu oraz fotkami uginających się półek.
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Scio
Kontakt:

Post autor: Scio »

Ponownie odwiedziłem sklep stacjonarny, tym razem w Starachowicach. O wyższości takiego sklepu nad tymi wirtualnymi nie ma się co rozpisywać. Można dotknąć, zobaczyć jak jeździ, pogadać ze sprzedawcą. Jedyny minus takich zakupów to fakt, że zawsze kupuje się więcej niż się wcześniej zaplanowało. ;) A nie jest to trudne, bo sklep jest bardzo dobrze zaopatrzony, a przede wszystkim ma największy wybór asorTTymentu w naszym regionie.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 04:50 przez Scio, łącznie zmieniany 1 raz.
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

JanuszTT pisze:Witam, tym razem muszę p. Piotra pochwalić, towar byl na stanie i przesylkę otrzymalem w 2 dni od złozenia zamowienia. Dziękuję.
Pogratulować!!
No cóż, trafiają się wyjątki od niechlubnej reguły!!
Ja zamówiłem modele 19 maja i do dziś brak ich u mnie. Ale czytając wpisy innych Kolegów, nie mam czym się denerwować, wszak jestem w połowie drogi oczekiwania :shock: :evil:
A zupełnie poważnie, wkurza mnie, tak WKURZA mnie fakt, że zamawiam model będący na stanie (zielony znaczek), po czym okazuje się, że Piotr łaskawie będzie go zamawiał.
Tak wirtualnego sklepu to jeszcze nie widziałem !!
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 17:53 przez markom, łącznie zmieniany 2 razy.
JanuszTT
Kontakt:

Post autor: JanuszTT »

Witam, tym razem muszę p. Piotra pochwalić, towar byl na stanie i przesylkę otrzymalem w 2 dni od złozenia zamowienia. Dziękuję.
Awatar użytkownika
aviaTTor
Kontakt:

Post autor: aviaTTor »

Dokładnie zawsze kierowałem się tą samą zasadą-towar dostępny ale zawsze okazywało sie ,ze trzeba czekać minimum 14 dni a to za długo, z tej samej przyczyny zrezygnowałem z zakupu Ty5,dotyczy to też materiałow do budowy makiety przy której dłubie jak mam kilka dni wolnego-i wtedy dopiero nerwy jak potrzebne materiały nie przychodzą na obiecany czas-niestety coraz częściej wybieram sklepy które wywiązują sie z terminów :>
JanuszTT
Kontakt:

Post autor: JanuszTT »

Przyznam ze mam z p. Hedą ten sam problem, zamawian towar ktory jest na stanie (gdyby nie byl zamowilbym w innym sklepie), podany czas wysylki to 2-5 dni jak podaje p. Heda - po raz kolejny jest nieprawdą: w praktyce okazuje się kolejny raz ze to 14-28-43 dni (!), dalej a od rzekomego czasu wysylki, jeszcze kolejne 8 dni mija i paczki nie ma...

Szkoda, p. Piotrze, taki fajny sklep a tak Pan sobie klientów zraża...

Prawda jest taka: gdybym od razu wiedział że przez 20-30 dni nie otrzymam towaru to zamowilbym w innym rzetelnym sklepie (przez grzecznosc nie wymieniam), moze to taka metoda: podaje ze towar dostepny, niech naiwne luda zamawiaja, a potem bede się martwil... - szczerze... naprawdę szkoda kolejnego fajnego sklepu który straci klientów.

Pozdr
J
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 21:16 przez JanuszTT, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wmac27
Kontakt:

Post autor: wmac27 »

ArturSchŁ pisze: ...bez skazy jest ten co nic nie robi. :|
Hmm, akurat przy prowadzeniu sklepu ta skaza jest dość poważna jednak.
Awatar użytkownika
kaine
Kontakt:

Post autor: kaine »

Dokładnie, jak jest problem to trzeba się wypłakać na forum, nie można chwilę zaczekać na wyjaśnienie. A może mi się coś stało, może rozwalił mnie samochód, może złamałem rękę? Po woli - prawdziwa cecha modelarza to "cierpliwość".
Czytając te słowa ze śmiechu prawie oplułem monitor! Jako kontrahent jesteś zobowiązany powiadamiać co się dzieje ze zamówieniem a nie ściemnianie że wszystko wysłane a i tak paczka nie przychodzi! Więc daruj słowa cierpliwość bo to nie miejsce ani czas !
Awatar użytkownika
bs221b
Kontakt:

Post autor: bs221b »

Tak jak napisał Artur: "nie myli się, kto nic nie robi". Jednak nie w tym tkwi problem z naszą cierpliwością. Wypadek czy "zaparcie" może się zdarzyć każdemu, tylko trzeba o tym powiadomić. Człowiek, który nie wie jak długo będzie czekał jest z natury niecierpliwy od samego początku. Chodzi wyłącznie o poprawę przepływu informacji, czego serdecznie nam wszystkim życzę.
makieciarz
Kontakt:

Cały czas pracuję nad poprawą jakości, czasem nie mniej jednak trafi się kilka "zaparć", nie powiem że nie.
Awatar użytkownika
aviaTTor
Kontakt:

Post autor: aviaTTor »

Nic dodać nic ująć -masz całkowitą rację wmac27.
Awatar użytkownika
wmac27
Kontakt:

Post autor: wmac27 »

makieciarz pisze:Dokładnie, jak jest problem to trzeba się wypłakać na forum, ...
Ja też muszę wtrącić swoje 3 grosze.
Dosyć długo się czeka na Twoje wyjaśnienia i realizację zamówień. Jesteś już drugim, który nas poucza, aby być cierpliwym. Cierpliwości nam jednak nie brakuje, skoro jeszcze prowadzisz swój sklep.
Policzyłeś chociaż ile postów jest na forum, które obarczają Ciebie winą, za rozmaite kłopoty. Ja to zrobiłem, sporo tego się nazbierało.
Nawet automatyczna odpowiedź na potwierdzenie otrzymanego mejla masz wyłączoną. Pewnie tak wygodniej. Powinieneś to nas klientów, przeprosić, za swoje wpadki, a nie na nas narzekać.
Więcej pokory, by się przydało.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 20:33 przez wmac27, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
daraśekp
Kontakt:

Post autor: daraśekp »

makieciarz pisze:Dokładnie, jak jest problem to trzeba się wypłakać na forum, nie można chwilę zaczekać na wyjaśnienie. A może mi się coś stało, może rozwalił mnie samochód, może złamałem rękę? Po woli - prawdziwa cecha modelarza to "cierpliwość".
Piotr...bez urazy, ale jak Tobie napisałem mailem, że zakupiona lokomotywa ma wadę, to nie odpisałeś do dziś. Poruszyłem temat na Forum, też nie odpisałeś... Poradziłem sobie więc sam 8)
Wybacz, ale na Twoje słowa tu wylane musiałem się wtrącić.
Być może zrobię jeszcze jakieś zakupy u Ciebie, więc mam nadzieję że obędzie się bez niespodzianek...
Tyle w temacie.
Pozdrawiam, Darek
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 17:37 przez daraśekp, łącznie zmieniany 1 raz.
makieciarz
Kontakt:

Dokładnie, jak jest problem to trzeba się wypłakać na forum, nie można chwilę zaczekać na wyjaśnienie. A może mi się coś stało, może rozwalił mnie samochód, może złamałem rękę? Po woli - prawdziwa cecha modelarza to "cierpliwość".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”