Moja kolej TT - TiTTy Twister

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Re: Moja kolej TT - TiTTy Twister

Post autor: TittyTwister »

Dlouho se u mě nic nedělo, ale to proto, že se připravuji na stavbu modulu a procvičuji se v pájení, protože si chci osvětlit všechny osobní vagony.
Na cestě už mám první 4 desky - čela modulů (na 2 přímé moduly). ten první bude obyčejná krajina, jestě nevím jak přesně bude vypadat a ten druhý bude příhradový most.

A u kolegy elvise mě čekají ozvučené 3 lokomotivy. BR218, BR250, a 720. Když jsem viděl tu
cenu, taxe mi podlomily kolena :mrgreen:
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

carman pisze:Kiedyś też kupiłem piętrowy DB i z jednego wózka wyleciały kółka. Wydaje mi się, że w tym wagonie są za luźno trzymane w porównaniu na przykład do m-wagenów.
Máš pravdu, ty vagóny jsou prostě udělané jak horkou jehlou. Moc toho nevydrží. Mám jich už 4 a s každým jsem měl problémy. Hlavně teda se skříní, která nebyla dobře nasazena na té šedé podlaze :/ Tillig mě s tímhle fakt štve.

Teraz garantuję język szkolny bez słow niegrzecznych, wulgarnych czy nie odpowiedzialnych :)
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2012, 23:00 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

carman pisze:Hola, hola, tu są też dzieci :P
Już mi kolega ArturSchŁ napisał, że miałem napisać zepsute :)

To mu napisałem:
Witam, dziękuję :) no ja nie poznam u takich słow, czy są normalne albo już to są wulgaryzmy, bo znam to od ludzi (bo język nie znam z książek ani z lekcji), więc mówię, jak oni mówią. U niektórych slow nie poznam, czy się mogą używać a czy nie.

Problem tak mam naprzyklad jak gadam z rodzicami koleżanki, bo niepoznam to, a ani nie wiem jak to innaczej powiedzieć czasami :) Bo mówię, jak mnie Polacy nauczyli :)
Ale oni już wiedzą, że u mnie to jest innaczej. W swojim języku bym to powiedział dobrze, ale to by mi potem nikt nie rozumiał.

A wiesz, jak się namęczę niż napiszę taki długi tekst, i nie dam radę wszystko napisać tak, żeby to było na jakimś poziomie jak naprzyklad we szkole z nauczyciełką, bo taki język nie znam. A już zedytowat nie szło :/
Awatar użytkownika
carman
Kontakt:

Post autor: carman »

TittyTwister pisze:Kólka rozpi****
Hola, hola, tu są też dzieci :P

Kiedyś też kupiłem piętrowy DB i z jednego wózka wyleciały kółka. Wydaje mi się, że w tym wagonie są za luźno trzymane w porównaniu na przykład do m-wagenów.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2012, 19:35 przez carman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

W tym tygodniu kupiłem nowe 3 wagony. Wszystkie są do jakiegoś składziku, który kolekcjonuję.

Chodzi o 2 wagony Eaos (nowości 2012). Niestety miałem z tym problem, bo PKP Cargo miał urwane takie to coś żółtego (na zdjęciu to nie idzie widzieć, bo to jest z drugiej strony). Sprzedawca mi mówił, że to mi się mogło w plecaku zepsuć, ale stałem za swym że nie, ale on jest porządny i wymienił mi bez problemów od razu. Mam nadzieję, że mi wierzył, że to sam nie zepsułem.
Tu jest zdjęcie, bo jest to w pudelku nowym, i cały skład, do którego to chciałem:

Obrazek Obrazek
54 ČD 597 6 055-7, Eas
54 CZ-ČDC 5975 038-7, Eas
51 PKP 5331 2 13-7, CTL
54 CZ-ČD 5337 016-7, AX Benet
51 PL-PKPC 5365 197-3, PKP Cargo
51 PKP 533 1 369-7, CTL
54 CZ-ČD 5968 001-5
56 ZSSK 533 1 061-5 AX Benet, CTL, 2x

Następny kłopot był z dwupiętrowym wagonem DB Regio 1/2. kl., specjalnie zrobiłem zdjęcia, zanim wyciągałem z pudełka. Kółka były rozrzucone po całym pudelku i ta czerwona karoseria była nie dobrze połączona z tym szarym dolnym spodem. Popatrzcie, jak wygląda pudelko. Jak by football z tym ktoś grał. Byłem zły bo przed kilkoma dniami tutaj jeden kolega też miał tak wagony Res zepsute :/ Myślę, że to nie wina sprzedawcy.

Obrazek Obrazek

I tu składzik do którego to mam. Na jeden wagon jeszcze muszę dorobić napis Regio. Do tego składu mam lokomotywę BR 218, żebym miał pull-push. Kolega elvis mi do tej loko zainstalować dźwięk i zmieni światła, bo loko nie potrafi sunąć wagony i mieć włączone tylko tylne czerwone.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2012, 19:30 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

biker pisze:
Sudovia pisze:Oj, jak ja bym chciał po czesku mówić i czytać tak jak ty to robisz po polsku :P
... nie tylko Ty, ja też.
TittyTwister fajna kolekcja Bejlovců powstała u Ciebie.
He, dziękuję, bo jestem samoukiem, więc tylko sam muszę dawać radę :)

Kolekcje tych brejlowcow mam dlatego, że są z V, VI epoki. W TT jest modernych pojazdów o wiele niej niż w III-IV eposze, bo większość tą epoku robi. A bo chcę robić moderną kolejkę, to musiałem ich po prostu mieć do tabora :D Nawet mi się podoba ta karoserija :)
Do kolekcję będą jeszcze chyba 2 - od Kuehna chcę mieć jeszcze 2x Cargo, bo tak często jeżdżą razem. Niestety na żadnej imprezie bym z nimi nie mogł pojeżdzić, bo wszędzię są tylko tę starsze epoki. Ale u siębie z nimi pojeżdżę. I do tych ČD Cargo zostawię dorobić dźwięk przez kolegę elvis :>
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2012, 17:31 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
biker
Kontakt:

Post autor: biker »

Sudovia pisze:Oj, jak ja bym chciał po czesku mówić i czytać tak jak ty to robisz po polsku :P
... nie tylko Ty, ja też.

A tak na koniec to podobno "Polska język, trudna język" ;)

TittyTwister fajna kolekcja Bejlovců powstała u Ciebie.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 17:14 przez biker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sudovia
Kontakt:

Post autor: Sudovia »

Oj, jak ja bym chciał po czesku mówić i czytać tak jak ty to robisz po polsku :P
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 14:26 przez Sudovia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Aha, już rozumiem ;) No nie chciałem o tym debatować jakoś, tyłko zrobiłem zdjęcie, jak wygłąda u mnie po 2,5 latach. Nie przyszło by mi do główy, że to takie straszne napisać :roll:

A ze zrozumiemiem mam czasami problemy, bo trudne słowa, albo mało używane po prostu nie znam a czasami ani słownik nie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Dokładnie, w poprzednich wypowiedziach Kolegów znalazła się prawidłowa odpowiedź na mój skrót myślowy ... podsumowując nieważne kto ma ile pudełek, modeli, itp., ważna jest zabawa kolejkami i tyle. :oops: :mrgreen:
Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych. :D
Pozdrawiam
Robert
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 19:15 przez Robcio1910, łącznie zmieniany 1 raz.
Pawelec
Kontakt:

Post autor: Pawelec »

akinomrz pisze:Kolega Robcio pyta się ( w dość dziwny sposób ;) ) po co ta licytacja ile kto ma pudełek :D
Dokładnie - po co ta licytacja odnośnie ilości pudełek (pełnych lub pustych), ja sam nie wiem ile mam na stanie lokomotyw i wagonów, a jest cholernie dużo - dobrze, że żona też nie wie ile jest :D
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 19:14 przez Pawelec, łącznie zmieniany 3 razy.
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

TittyTwister pisze: .........
Robcio1910 pisze:Koledzy, a "po co, dla czemu ... każdy sobie może dopisać swoją wersję + licytacja pisowni polskiej ..." ta LICYTACJA. :shock: :oops:
Oj Robcio1910u, niestety nie dam radę zrozumieć, słowóm rozumiem, ale skladnia a sens mi nie wychodzi :/ Do mnie musicie pisać nie komplikowanie :lol: Mój język jest na poziomie pierwszych klas podstawówki :D Pozdrawiam :)
Nie przejmuj się TittyTwister ;) Ja dopiero po piątym czytaniu chyba zrozumiałem o co chodzi :mrgreen:

Kolega Robcio pyta się ( w dość dziwny sposób ;) ) po co ta licytacja ile kto ma pudełek :D
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 19:13 przez akinomrz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

eg_ptmkż pisze:Pogadamy jak dobijesz po 3 latach do przeszło 400 ;)
Na 400 pojazdów mi miejscie nie staczy :D

No, ale nie chciałem debatować ile mam pojazdów, ale ile miejsca zabiorają tę pudełka :D Mieszkam tyłko w jedynym pokoju, więc wszystko muszę tam wmiejścić :mrgreen:
Robcio1910 pisze:Koledzy, a "po co, dla czemu ... każdy sobie może dopisać swoją wersję + licytacja pisowni polskiej ..." ta LICYTACJA. :shock: :oops:
Oj Robcio1910u, niestety nie dam radę zrozumieć, słowóm rozumiem, ale skladnia a sens mi nie wychodzi :/ Do mnie musicie pisać nie komplikowanie :lol: Mój język jest na poziomie pierwszych klas podstawówki :D Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 19:13 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Koledzy, a "po co, dla czemu ... każdy sobie może dopisać swoją wersję + licytacja pisowni polskiej ..." ta LICYTACJA. :shock: :oops:
Czyżby nie było innych spraw do "konwersacji"?! :roll:
Pozdrawiam
Robert
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2012, 16:59 przez Robcio1910, łącznie zmieniany 1 raz.
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

TittyTwister pisze: Dla mnie za 2,5 lata 135 nowych pojazdów jest dużo :D nawet nie wiem, gdzie to magazynować tę pudełka.
Pogadamy jak dobijesz po 3 latach do przeszło 400 ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”