skrzynki by DZIECI
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Mariusz
- Kontakt:
Re: skrzynki by DZIECI
Manewry zawsze dostarczały mi sporo przyjemności i w pracy i w domu, na kolei małej i dużej 

-
- Kontakt:
Skrajne tak jak piszesz też chcemy mieć zgodne z innymi ale takie zawsze można dorobić TTorcik dzieci jest chowany w szafie i ten moduł też będzie chowany także to szczególnie dla dzieci jest budowany bo stwierdziły że troche za mało torów i wpadliśmy na pomysł przy pomocy jarkotta że dobudujemy moduł który będzie się łączył z TorTTem a tatuś z mamą i dziećmi będzie mógł sobie pomanewrować 

- Mariusz
- Kontakt:
Swoją zabudowę pokoju makietą modułową również ograniczyłem do szerokości max 30cm. Niestety, pół metra od ściany to zdecydowanie za dużo. A 30cm (obecnie mam 22cm) też było ciężko wynegocjować, ale może wisieć nad kanapą czy fotelami pod warunkiem że je kupię. Wadą takich półeczek zbyt długo wiszących jest to, że domownicy zaczęli traktować tory jako półkę i zdjąłem to na czas budowy tortta.
Tylko, że ja buduję to dla siebie, a nie z myślą o wyjazdach. A jeśli zajdzie taka potrzeba, to się jakoś podłączy do reszty, dlatego chcę mieć zakończenia zgodne z innymi.
Tylko, że ja buduję to dla siebie, a nie z myślą o wyjazdach. A jeśli zajdzie taka potrzeba, to się jakoś podłączy do reszty, dlatego chcę mieć zakończenia zgodne z innymi.
- Scio
- Kontakt:
Długość tu nie ma nic do rzeczy tylko szerokość, czyli profile przejściowe, które w sTTandardzie wynosza 30cm - dla jednotoru i 50cm dla dwutoru. Z tego co piszesz przejśćiówkę takiej szerokości macie tylko nie wiem jaki jest jej kształt i jakie otwory. Jeżeli są zgodne z sTTandardem, możecie się podłączyć do makiety sTTandardowej.
-
- Kontakt:
Może i tak ale niestety nie mamy więcej miejsca w domu na prawdziwe sttandardowe profile
także będą mniejsze. Choć i na naszym forum TT widziałem podobne moduły 2100x400 nasz torTT i te skrzynki dają 3800mm, nasz pokój ma 4300mm nie ma tak naprawde gdzie upchać jeszcze czegoś dlatego prosimy o pomoc heh
. W pokoju niestety są jeszcze meble
nie mamy nietety domku gdzie moglibyśmy wygospodarować miejsce na wiekszego torTTa ale nie wieże że nic nie da się zrobić.
Pozdrawiamy

Pozdrawiamy
Ostatnio zmieniony 11 lut 2012, 00:02 przez monique222, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Kontakt:
Wymiary profili wygladają na eNkę. 

-
- Kontakt:
skrzynki by DZIECI
Panowie dostaliśmy od N3mo profile 2x 700x400 i jeden przejście 7000x400x300 jokoś nie mamy weny jak te moduły zagospodarowac zakupiliśmy stacje od DZOZEF i to jak narazie wszystko w pierwszej skrzynce jest uskok gdzie ma być zamontowany most i to wszystko z naszej wizji jutro będziemy robić zdjęcia i będziemy czekać na jakieś propozycje 

Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 23:00 przez monique222, łącznie zmieniany 1 raz.