Mam jakieś ważne pytanie, i nie chciało mi się do tego, bo to będzie trudne dla tlumaczenia

Więc przepraszam, że może nie zrozumiecie.
Jaki używacie regulamin eksplatacji koleji na modulach sTTandardu? Ja niestety w ogóle nie wiem, jak to jest w realu na PKP. O co chodzi?
U nas jest kilka takich stopni regulaminu - naprzyklad:
- na koridou, gdzie jeżdzi pendolino jest jakiś regulamin
- na małe kolei między wioskami jest inny regulamin
- ale naprzyklad cały kawał koleji Ostrava-Opava (kilka stacji, cca30 km) jest kierowane z Ostravy - i to jest weglug innego regulaminu.
Rozumiecie co myśłę? Tutaj jest strona z regulaminy
SŽDC. - Předpis pro zjednodušené řízení drážní dopravy D3 - "Regulamin prostego kierowania ruchu kolejowego". na Wikipedii jest tylko po
czesku i po niemiecku
To potem u nas na makietach się trzymają regulaminu D3 - Każda stacja ma dyspeczera, ruch się trzyma "rozkladu jazdy" i między sobą telefonują, czy może pociąg wyjechać ze stacje do tej drugiej itp... Dlatego mają takie stacjonarne telefony przy makiecie i "gadają" tam. No i nie chodzi tylko o jazdy pociągów, ale też o semafory, znaki przy torach itp.
Gdzie mogę o tym znałeźć jakieś informację, jak ma kolej (dla potrzeby naszych modulów) wygłądać i jak się kieruję i czy w sTTandardzie mamy coś takiego wprowadzone, albo czy się o tym już przemyszła itp... Na prostej koleji bez zwrotnic mi nie protrzebne (jakie semafory itp.), ale do przyszłości się chcę tym zająć.