Koleje angielskie
Moderator: mod-Tabor
- biegacz67
- Kontakt:
Re: Koleje angielskie
Nie wiedziałem że u nas robią takie fajne rzeczy. Hornby zaczyna robić modele w TT, tu jakieś samochodziki.
A 18 lat temu jak przyjechałem to Anglii udawali że nie wiedzą co to jest skala TT.
A 18 lat temu jak przyjechałem to Anglii udawali że nie wiedzą co to jest skala TT.
- womo
- Kontakt:
Przyszła odpowiedź:
Dzień dobry, Niestety, jak podano na naszej stronie internetowej, ze względu na nowy system VAT UE ( IOSS), tymczasowo wstrzymujemy zamówienia do UE. Miej oko na naszą stronę, mamy nadzieję, że wkrótce ją zaktualizujemy i będziemy kontynuować tę usługę.
Z poważaniem,
Dzień dobry, Niestety, jak podano na naszej stronie internetowej, ze względu na nowy system VAT UE ( IOSS), tymczasowo wstrzymujemy zamówienia do UE. Miej oko na naszą stronę, mamy nadzieję, że wkrótce ją zaktualizujemy i będziemy kontynuować tę usługę.
Z poważaniem,
-
- Kontakt:
Kupiłem Land Rovera. Ale na adres brata w Anglii. Przesyłka wewnątrz UK , 2,95 funta.
Autko przyleci do mnie na początku listopada. Wiec będę mógł podzielić się wrażeniami
Autko przyleci do mnie na początku listopada. Wiec będę mógł podzielić się wrażeniami

- womo
- Kontakt:
Udało się komuś kupić?
Mi nie pokazuje Polski w wysyłce, a sklep nie odpowiedział na maile w sprawie wysyłki do nas.
Mi nie pokazuje Polski w wysyłce, a sklep nie odpowiedział na maile w sprawie wysyłki do nas.
- Scio
- Kontakt:
Super autka.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- Misiek
- Kontakt:
Z tą pięknością angielskiego taboru to żart, prawda?
;-)
de gustibus non est disputandum
;-)
de gustibus non est disputandum
-
- Kontakt:
Jak dla mnie krok Hornby to spełnienie marzeń. Anglicy mają mnóstwo pięknych parowozów, wyglądających nieporównywalnie lepiej od niemczyzny, którą do tej pory w TT można było oglądać. Ja już się zapisałem do ich klubu, mam nadzieję, że perspektywa kryzysu gospodarczego nie zabije tej inicjatywy. TT zdecydowanie potrzebuje pięknych i niedrogich lokomotyw.
-
- Kontakt:
Heljan skasowało preordery na zapowiedziany model spalinowozu Class 31, jako że Hornby również go zapowiedziało.
Hornby zdublowało również zapowiedź class08 i parowozu j94, które były "tylko" w planach. Nie widzę tutaj oficjalnego komunikatu, ale też zapewne projekty porzucono.
Jeszcze pytanie co z Gaugemasterowym Classen 66. Bo 66 od Hornby będzie ich najtańszą lokomotywą i będzie powiedzmy sobie szczerze bardzo zabawkowa.
Droższa i bardziej zdetalizowana alternatywa na poziomie Tilliga byłaby mimo wszystko porządana.
Hornby zdublowało również zapowiedź class08 i parowozu j94, które były "tylko" w planach. Nie widzę tutaj oficjalnego komunikatu, ale też zapewne projekty porzucono.
Jeszcze pytanie co z Gaugemasterowym Classen 66. Bo 66 od Hornby będzie ich najtańszą lokomotywą i będzie powiedzmy sobie szczerze bardzo zabawkowa.
Droższa i bardziej zdetalizowana alternatywa na poziomie Tilliga byłaby mimo wszystko porządana.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Akurat parowóz A4 na stronie Hornby jest zdjęciem realnego modelu. Świadczy o tym... źle założony haczyk sprzęgu TT w tendrze.

Wygląda na to, że ten sam model, z tym samym źle założonym sprzęgiem, jest prezentowany na podlinkowanej przez ciebie stronie.
Zdjęcia z tej strony potwierdzają niestety, że modele A3 i A4 będą miały koła tylnego półwózka bez obrzeży..

-
- Kontakt:
W katalogu HORNBY są tylko obrazki, ale znalazłem właśnie opublikowane zdjęcia prototypów
https://www.world-of-railways.co.uk/new ... -examined/
Coś z tego będzie
https://www.world-of-railways.co.uk/new ... -examined/
Coś z tego będzie

- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W ofercie HORNBY jest m.in. parowóz "Flying Scotsman", który... kupiłem 10 lat temu
.
Wtedy był to model statyczny, przykręcony do podstawki. Opisałem go tutaj.
Tamte zdjęcia zniknęły, więc dla przypomnienia wklejam kilka z nich. [Zdj. zostały przywrócone.]
Ciekawe, na ile nowy, pełnosprawny model, będzie podobny do tego poprzedniego

Wtedy był to model statyczny, przykręcony do podstawki. Opisałem go tutaj.
Tamte zdjęcia zniknęły, więc dla przypomnienia wklejam kilka z nich. [Zdj. zostały przywrócone.]
Ciekawe, na ile nowy, pełnosprawny model, będzie podobny do tego poprzedniego