Moderator: mod-Tabor
Tak, teoretycznie powinna przejść. Sęk w tym, że jeśli tor nie jest ułożony dokładnie tak jak powinien, mówiąc po ludzku jest nierówny mogą być problemy (tak jak w przykładzie który opisałem i który wynika właśnie z niedokładności torowiska). Więc w momencie gdybym uznał, że torowisko na makiecie mam ułożone/będę miał ułożone na Tip Top użył bym 310'tek, Z drugiej strony łuki 353mm pozwalają na montaż dodatkowych części.BR44 przez EW1 przechodzi gdy NIE założymy detali z woreczka.
...itd.kuba105000 pisze:A wszystko przez to, że ....
Na niektóre posty w moim kierunku ciężko inaczej odpowiedzieć (nie mówię o tym).ArturSch pisze:Na razie kuba105000 przodujesz w nieprzyjemnych wypowiedziach w stosunku do kolegów.
Nie mam siły...Kąt łuku nie ma nic do gadania, liczy się promień łuku i profil toru. Zapewniam, że na łuku o kącie 360 stopni i 180 stopni tabor będzie zachowywał się tak samo.gdzie zakręty miały kąt 45st
Nie powinna mieć. Na EW1 podbija przednią oś na znajomej makiecie - EW1 jest zaraz za łukiem, więc układ "specyficzny", ale mimo wszystko problem.BR44 miała problemy na R353?
Kąt łuku nie ma nic do gadania, liczy się promień łuku i profil toru. Zapewniam, że na łuku o kącie 360 stopni i 180 stopni tabor będzie zachowywał się tak samo.gdzie zakręty miały kąt 45st
BR44 przez EW1 przechodzi gdy NIE założymy detali z woreczka.Gloow pisze:... nie używać rozjazdów EW1. Wiem, że np. BR44 Roco ma problemy z jednym i z drugim...
Nawiązując do wypowiedzi kolegi Gloow, rozumiem, że nie potwierdzasz informacji jakoby BR44 miała problemy na R353? :jarkott pisze:Moje obawy wynikały właśnie z wymaganiami lokomotywy BR52 wraz z detalami, dlatego wolałem użyć R=353mm. Poza tym zauważyłem, że BR44 Roco przechodzi co prawda na R=310 ale ma "lekkie opory" (nieraz się unosi).
Mimo wszystko wielkie dzięki jeszcze raz za uwagi.Gloow pisze:Dla spokoju sumienia postaraj się użyć łuków 353mm i nie używać rozjazdów EW1. Wiem, że np. BR44 Roco ma problemy z jednym i z drugim...
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości