Powiem Ci, że również go zamówiłemPS. co do szutru - wybrałem Faller 170732

ps. zlikwidowanie przejazdu i wydłużenie peronu to zdecydowanie dobry pomysł
Moderator: mod-Makieta Modułowa
Powiem Ci, że również go zamówiłemPS. co do szutru - wybrałem Faller 170732
Ten szuter tylko w teorii jest do TT. Moim zdaniem jest znacznie przeskalowany.mahlerian pisze: Podaję numer Auhagenowskiego szutra 63830, w modelmanii.com.pl - 0,5kg za 15 zł. Czy taki będzie dobry?
A co będzie, jeśli z powodu awarii szynobusu trzeba będzie puścić na szlak normalnego, spalinowego loka z klasycznymi wagonami?mahlerian pisze:Tadeuszu, to jest przystanek przeznaczony głównie dla lokalnego transportu szynobusowego. Watpie aby cos dłuższego sie na nim zatrzymywalo
Może mieć 30cm. Oczywiście znacznie okazalej wygląda moduł szeroki na 50cm, ale akurat w Twoim przypadku, kiedy budujesz 60cm moduł-miniaturkę, nie ma sensu poszerzać go do tego wymiaru, bo bedzie wyglądał jeszcze dziwniej.mahlerian pisze:CZY NAPRAWDĘ MODUŁ ZLOTOWY MOŻE MIEĆ TYLKO 30 CM SZEROKOŚCI? A jak z konkursowym? Pozdrawiam
W dalszym ciągu nalegam, abyś zwiększył długość modułu.mahlerian pisze:Oto poprawiona wersja mojego planu, z dodanym peronem, ścieżkami, zielenią i pastwiskiem.
Tak, jest to dozwolone ...mahlerian pisze: Rowy pozwoliłem sobie zakończyć i nie prowadzić ich przez całą długość; czytałem, że tak można - byleby były na czołach
Jako tańszą alternatywę dla korka polecam piankę pod panele podłogowe grubości 3mm :mahlerian pisze:... podkład pod tor można zrobić z tektury? Czy jednak korek?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości