Moja kolej TT - TiTTy Twister

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

ODPOWIEDZ
Petuszka
Kontakt:

Re: Moja kolej TT - TiTTy Twister

Post autor: Petuszka »

Racja
slawek
Kontakt:

Post autor: slawek »

Kurde, wagony Arrivy są naprawdę przyzwoicie, z tego co widać, pomalowane.

A nasze wagony IC? Ale jak widać w sprawach dotyczących PKP Tillig nie musi się starać, gdyż Pan Andrzej odbierze wszystko co Tillig mu da :/
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2012, 15:54 przez slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Post autor: TittyTwister »

W środę otrzymałem set wagonów Arriva, zamówienie miałem już długo i martwiłem się o jakość, po tych "šmejdech", które teraz Tillig produkuje, i już jakoś nie chcę od Tilliga kupować. Ale wagony są ok :)

1. Klasse Avmz, 2. Klasse Bm, 2. Klasse Bn
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2012, 15:49 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miano
Kontakt:

Post autor: miano »

Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Tylko taka ciekawostka, ČD (České dráhy) się w końcu zdecydowały, że kupią pojazdy Viaggio Comfort na szłak Praha-Brno-Vídeň-Graz, huráááá :D Ale chciało by to jeźdić z Taurusama :)
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

červené embéčko a bílý litr :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 sie 2012, 17:15 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

:) No jak ja byłem mały to już ich nie było widać, tyłko pamiętam, że u domu jedna jasnoniebieska stała - na tu jedyną pamiętam, w tym czasie już było dużo Škoda 110 i zaczynały 120. Nawet nigdy w tym, niestety nie siedziałem. No chociaż teraz mam :D
Awatar użytkownika
PiotrT
Kontakt:

Post autor: PiotrT »

Jazdy samochodem uczyłem się właśnie na 1000MB mojego ojca. Silnik z tyłu i napęd na tył. Ależ się tym fajnie baczki kręciło :mrgreen:
Mam niesamowity sentyment do tego auta.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Powiedziałem sobie, że nie będę teraz kupować żaden nowy tabor, że chcę budować moduł, bo potem tylko kupuję zamiast modelarzym... :D

Więc nie kupuję jakoś, ale modele aut od Herpy Škoda 1000 MB, czy po naszemu embéčko chciałem mieć. W produkcji jest para - czerwony i biały. Czerwony jest najtypowiejszy, i jeszcze ażurowy był często.

Rozmiary odpowiadają rzeczywistości, najważniejsze szczegóły też są poprawnie, całkowity wygląd też, fajnie zrobili model :)

Zdjęcia nie będę dawać, bo model wygląda jak na zdjęciach od Herpy, tylko realne modele podam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 11:12 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

No, ale pudełka od Roca albo Brawy są też tak samo gigantyczna, i nie widziałem, że by o tym były dyskuzję, że to źle albo dobre. No głównie, żeby pojazdy były w porządku. !! ;)
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

ArturSchŁ pisze: styropianie.
Chyba myślisz po naszemu "polystyren". No, wagon 51 PL-PKPC 5365 197-3, PKP Cargo miałem w polystyrenu, i przyszedł mi z zlamaną częścią i osobowy dwupiętrowy kierowniczy wagon DB Regio też w polystyrenu i wygłądał, jak by w tym pódełku tyłko latał na wszystkie strony :evil: Więc tę chińskie pudełko jest o wiełe lepszy :D (prznajmniej w tym przypadku) Ten Y jest w stanie takim jaki ma być, nadruki super (nie jak znak ITL na tych nowych lokomotywach).
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 11:12 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

TittyTwister pisze:.... w tym przejrzystym sztucznym plastikowym pudełku jest dobrze trzymany,
Te plastikowe wytłoczki są charakterystyczne dla produkcji 'Made in China', ze Senbitz otrzymujemy w styropianie.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Dziękuję :) Tak, czas ucieka, jak oglądałem od wtorku budowanie skrzynek modułów, to się martwię, że nie dam radę sam zbudować, bo nie będę wiedzieć jak :roll: Chyba założę nowy wątek do sekcje Makieta Modułowa, żebym tam pisał o budowie i problemach.

Dziś kupiłem do składu poprzednich dwóch wagonów Y/B ČD w Najbrtu 2. klasy, jeden wagon 1. klasy. Widać, jak wygląda pudełko. Wagon w tym przejrzystym sztucznym plastikowym pudełku jest dobrze trzymany, około wagonu jest taka folia, jak się daje na lokomotywy, i części malutkie też są do przemontowania. Nawet nie które są już domontowane, jak na przykład Kuehn robi.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 08:29 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
Samowarek
Kontakt:

Post autor: Samowarek »

No to do dzieła bo czas ucieka.Miłej zabawy i wytrwałości w pracy. :lol: Pozdrawiam :mrgreen:
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Dziś jest doniosły dzień, bo otrzymałem pierwsze profile sTTandardowe na moduły, jeden par MT1-TT 90 cm a drugi par 160 cm.
Obrazek
Obiecałem, że w Sosnowcu w następnym roku będę z modułem, to zobaczymy :D Postaram się, żeby ładne były, żebym się mogł dołączyć do was sTTandardowców.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”