Miałem na mysli raczej kogoś z firmy Lenz...kolejarz pisze:Czy mam rozumieć, że sobie coś popsułeś...spaliłeś (zespawałeś)?gbbsoft pisze: Pewnie właśnie ktoś się tym bawił na H0/TT i dlatego... coś takiego napisał![]()
![]()

Moderator: mod-Elektryka i DCC
Miałem na mysli raczej kogoś z firmy Lenz...kolejarz pisze:Czy mam rozumieć, że sobie coś popsułeś...spaliłeś (zespawałeś)?gbbsoft pisze: Pewnie właśnie ktoś się tym bawił na H0/TT i dlatego... coś takiego napisał![]()
![]()
Czy mam rozumieć, że sobie coś popsułeś...spaliłeś (zespawałeś)?gbbsoft pisze: Pewnie właśnie ktoś się tym bawił na H0/TT i dlatego... coś takiego napisał![]()
![]()
Pewnie właśnie ktoś się tym bawił na H0/TT i dlatego... coś takiego napisałkolejarz pisze:bo skoro nie jest przetestowany LENZ LV200 na TT lub HO...
Tak. Powtórzę co kiedyś ustaliliśmy: z punktu widzenia ścisłej terminologi: centralka Roco jest boosterem (ino z innymi wtyczkami), myszka Roco podłączona do gniazda Master jest centralką, myszka Roco podłączona do gniazda Slave jest myszką, a booster Roco jest boosterem. Takie poplątanie, a wszystko z oszczędności (raczej dla Roco w produkcji, niż w sprzedaży - jak to zwykle bywa)kolejarz pisze:1) Tyle, że ROCO jest jako (booster) do centralki LENZA...
Wnioskuję, że centralka czy booster to nie ma różnicy
kolejarz pisze:2) Ze względu na LV200 który ma 8A wyjściowego na tory... a ROCO 10765 tylko 3,2A...i by puścić 7 składów osobowych, oświetlonych....potrzebuję do tego 2 boosterów ROCO.
1) Tyle, że ROCO jest jako (booster) do centralki LENZA...gbbsoft pisze:
1. Poprawiłem tekst w podanym linku, bo rzeczywiście opisywał inną sytuację niż twoją.
2. A skąd taki pomysł ? :-)
można by było prosić o jakiś rysunek...bym miał pewność 100% że dobrze łącze kabelkigbbsoft pisze: Podłączasz tak:
- CD z boostera Lenz do zewnętrznych pinów z centralki Roco z wyjścia do boostra
- uziemienie boostera Lenza do wewnętrznych (dwóch lub jednego) pinów.
Podłączasz tak:kolejarz pisze:Mam taką zagwostkę:
Czy do centralki ROCO 10764 można podłączyć booster LENZ LV200.
tJeśli tak, to prosił bym o wyjaśnienie w jaki sposób, gdyż na stronach LENZA ani ROCO nic na ten temat nie znalazłem. Jeśli byłem ślepy, to mimo to poproszę o linki.
1. Poprawiłem tekst w podanym linku, bo rzeczywiście opisywał inną sytuację niż twoją.kolejarz pisze:Mam taką zagwostkę:
Czy do centralki ROCO 10764 można podłączyć booster LENZ LV200.
tJeśli tak, to prosił bym o wyjaśnienie w jaki sposób, gdyż na stronach LENZA ani ROCO nic na ten temat nie znalazłem. Jeśli byłem ślepy, to mimo to poproszę o linki.
Czyli mam rozumieć, że tak samogbbsoft pisze:Poczytaj tutaj: http://www.forum.martel.pl/viewtopic.php?t=5029
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość