Sprzęg sztywny

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie

ODPOWIEDZ
ArJu
Kontakt:

Re: Sprzęg sztywny

Post autor: ArJu »

Marsal pisze:Chodzi mi właśnie o takie blaszki, też chcę połączyć nimi wagony BTTB. Pamieta Kolega może jaki koszt był tych blaszek w modelmanii?
Blaszki spełniające swoje zadanie ok. 20 lat temu wycinałem z żyletek. Teraz pewnie znalazłbym lepszy materiał, ale na pewno bym ich nie kupował. Co innego imitacja sprzęgu śrubowego, nad tym kilka razy się zastanawiałem, jak jeszcze pojawiały się na allegro.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

przejrzałem faktury i znalazłem:
2,74 brutto za 1 sztukę (ale mam 5% zniżki :mrgreen: )
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 21:37 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Marsal
Kontakt:

Post autor: Marsal »

Chodzi mi właśnie o takie blaszki, też chcę połączyć nimi wagony BTTB. Pamieta Kolega może jaki koszt był tych blaszek w modelmanii?
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

blaszki do LVT numer katalogowy 333600 zamówiłem i dostałem w Modelmanii - było to rok temu. nie znajdziesz ich w ofercie, ale zapytałem i przysłano mi 20 sztuk. łączę nimi Y.
natomiast sprzegi ze zdjęcia kupiłem w hobby-shop.cz ale nie zauważyłem już ich w ofercie.
można jednak zapytać. to była wypraska a w niej kilkanaście takich sprzęgów o różnej(!) długości.
Marsal
Kontakt:

Sprzęg sztywny

Post autor: Marsal »

Witam!
Czy sprzęgi takiego typu są jeszcze gdzieś dostępne (albo same blaszki bez przewodów)?

Obrazek

Osobiście nie spotkałem w żadnym sklepie internetowym. Kiedyś podobne (ale chyba bez przewodów) stosowało się do łączenia członów LVT.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęgi”