wagon Y

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: wagon Y

Post autor: oelka »

szymongodlewski pisze:...a czy byłoby zainteresowanie modelem Gbs? ...wiem, że są drobne różnice... najważniejsza to drewniane drzwi w modelu a metalowe w wersji PKP... ale...
To poszukaj austriackich Gbs-ow, ktorych pewna liczba byla na stanie PKP. Beda blizsze do bazowego modelu.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008, 07:59 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kolejarz
Kontakt:

Post autor: kolejarz »

Też był bym zainteresowany.
Jeśli chodzi o wagony, to ja mogę Tobie dać swoje do przerobienia.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Drewniane drzwi w Gbs-ie to mały pikuś, duży pikuś to natomiast zupelnie inny kształt dachu...
zeno
Kontakt:

Post autor: zeno »

a tu IVep. :) Też byłbym zainteresowany, w zależności od ilości numerów.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Y-ki w PKP, ale Ep. V ...miały się pojawić w lutym : TU.
Pewnie się spóźniają, ale będą ...
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

szymongodlewski pisze:...co do kosztów... to zdobycie przyzwoitego wagonu to około 40zł
Można kupić Y Tilliga prosto ze sklepu za niecałe 60 zł / sztuka.... Oczywiście normalne modele, w pudełeczkach, nie jakiś tam drugi sort. Jakby cię to interesowało, to pisz do mnie na PW.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 11:23 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
szymongodlewski
Kontakt:

Post autor: szymongodlewski »

...więc tak... sprawa tampodruku nie jest może bardzo skomplikowana... ale to jednak trochę kosztuje... najlepiej byłoby zrobić sporo sztuk... tak 50... tyle, że nie posiadam tylu wagonów... to raz... a dwa... bardzo ciężko kupić coś w dobrym stanie... za rozsądną cenę... jeśli chodzi o koszty... to planuję wykonanie bardzo krótkiej serii... chyba, że uda mi się zdobyć więcej wagonów... nie będę jednak zbierał modeli do przeróbki... co najwyżej mogę je odkupić... a po wykonaniu konwersji odsprzedać... bowiem jest to pierwszy model jaki chcę przerobić... i wolę nic na wstępie nie obiecywać... ani nie podejmować zobowiązań... bo jak coś nie wyjdzie... to najwyżej ja stracę... :))))
...co do kosztów... to zdobycie przyzwoitego wagonu to około 40zł (to jest średnia z tego co do tej pory kupiłem)... opis wagonu jak na razie w planowanej ilości to około 40zł...
... na marginesie powiem, że jeśli Y wypali to planuję wiele kolejnych konwersji... tym razem już na bazie nowych modeli... może forumowicze mają jakieś propozycje co chcieliby widzieć na swoich szlakach...
...a czy byłoby zainteresowanie modelem Gbs? ...wiem, że są drobne różnice... najważniejsza to drewniane drzwi w modelu a metalowe w wersji PKP... ale...
:)
Arek
Kontakt:

Post autor: Arek »

Witam.
Też się piszę - 3 wagony.
Pozdrawiam.
PiasTT
Kontakt:

Post autor: PiasTT »

Witam!
Też chętnie skompletuję jakiś składzik.
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Chętnie dałbym do przemalowania. Tak leżą i płaczą jak ukradzione z różnych zarządów. :mrgreen:
Napisz moze jeszcze jakie przydziały i relacje planujesz ?
Awatar użytkownika
biegacz67
Kontakt:

Post autor: biegacz67 »

Witam

Ja tez bym wziął kilka sztuk, żeby skompletowac jakiś skład.
Oczywiście cena też jest ważna.

pozdrawiam biegacz67
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 08:10 przez biegacz67, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

szymongodlewski pisze:...chciałbym się dowiedzieć od forumowiczów czy ktoś byłby zainteresowany wagonami Y BTTB z oznakowaniem PKP z epoki IV wykonanymi metodą tampodruu...
TAK, wziąłbym kilka sztuk aby złożyć skład, ale pod dwoma warunkami:
1) kolorystyka, napisy, oznakowania wykonane w bardzo dobrej jakości i zgodne na ile się da z oryginałem lub zbliżone do oryginału
2) rozsądna cena

Zaraz odezwą się głosy o wadach Y, o niezgodności z oryginałem, itp, ale tym się nie przejmuj.

Widze że masz w głowie pomysł, który ja także zacząłem drążyć jakiś czas temu, ale jak zwykle brak czasu zabił moje działania. Udało mi się jednak dojść do tego, że obecnie tampodruk nie jest wcale ani tak drogi, ani tak niedostępny, ani tak skomplikowany technologicznie jakby się wydawało - namnożyło się firm oferujących taką usługę.

.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2008, 08:07 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Trojan
Kontakt:

Post autor: Trojan »

to twoje pytanie raczej w trochę złym miejscu się pojawiło...
szymongodlewski
Kontakt:

wagon Y

Post autor: szymongodlewski »

...chciałbym się dowiedzieć od forumowiczów czy ktoś byłby zainteresowany wagonami Y BTTB z oznakowaniem PKP z epoki IV wykonanymi metodą tampodruu... to takie wstępne pytanie
Ostatnio zmieniony 07 lut 2008, 20:34 przez szymongodlewski, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”