Prace nad modułami rozpocząłem już jakiś czas temu, ale pokazać je postanowiłem dopiero teraz.
Cały układ składać się będzie z 5 skrzynek:
1 - długośc 30cm, szerokość 30cm, profil MP1-TT
2 - długość 90cm, szerokość 50cm (na ukończeniu)
3 - długość 90cm, szerokość 50cm
4 - długośc 90cm, szerokośc 50cm (ukończona w 50%)
5 - długość 30cm, szerokość 30m, profil MP1-TT
Całość ma w założeniu służyć do użytku domowego i "zabawy". Przewiduję jednak możliwość wykorzystania jako szlaku (do użytku jeden tor, najbardziej skrajny). Skrzynki 1 i 5 mają na celu "usTTandardowienie" całości.
Moduły mają dość wiernie (choć bez uproszczeń oczywiście się nie obeszło) przedstawiać nieczynną od kilkunastu już lat żwirownię PKP w Krzywólce k. Suwałk (a raczej bocznicę przy żwirowni). Torowisko w tym miejscu jest obecnie kompletne w około 10-15%. Plan opierał się o własne pomiary i obserwacje na miejscu. Mimo braku znaczącej części torowiska udało się dojść "co i jak" dzięki dziurom po podkładach
Moduł nr 2 jest już prawie skończony - muszę zrobić zadowalające przejście między piachem, a zielenią, wykończyć szuter itp. itd..
Moduł nr 4 ma położone torowisko, szuter i część zieleni.
Nie rozpocząłem jeszcze budowy skrzynek nr 1, 3 i 5 - są to jednak zdecydowanie najprostsze elementy całości.
Ostatnie ze zdjęć pokazuje, jak wyglądać będzie skrzynka nr 3 pomiędzy 2 & 4 (wymiary oczywiście nie zachowane, gdyż skrzynki na zdjęciu stoją obok siebie jakies 40-50cm zamiast 90, ale fotka ma charakter czysto poglądowy).