Mój TT tabor - Adamczewski
Moderator: mod-Moja TT
- NemoTT
- Kontakt:
Re: Mój TT tabor - Adamczewski
Elegancki składzik z Lotosem (wow!). Super 

- Adamczewski
- Kontakt:
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
No BECZKI w sam raz na 18-ty TT-Weekend
...czy je zobaczymy w Rumi

...czy je zobaczymy w Rumi

- Adamczewski
- Kontakt:
Dojechały wreszcie cysterny od Igry
Wspaniale się prezentują, mam nadzieję na kolejne numery. Choć przyznam, że na nieco powiększonym kółeczku trudno już było zmieścić ten skład (4x Igra + 1x Tillig 18504).
https://youtu.be/ThfQlaLwgzw?si=DPVcW2lkh1PDB451

- Adamczewski
- Kontakt:
Re: Mój TT tabor - Ichu
Tak, dokładnie o tym myślałem. Czytałem wcześniej ten wątek, biorę pod uwagę ewentualne problemy z montażem/działaniem tego ustrojstwa. Chociaż rozważam też zastosowanie przejściówki Zimo 51997 - na Next18. Nie wiem tylko czy da się to później jakoś sensownie udźwiękowić w przyszłości, bez prucia balastu.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Mówisz o tym

BTW: nie wiem czy "dedykowany dekoder Tilliga" jest najlepszym rozwiązaniem. Mam negatywne doświadczenia po zainstalowaniu dekodera brandowanego Tilligiem, a będącym dekoderem Uhlenbrock. Jednak co Zimo/ESU to ...
- Adamczewski
- Kontakt:
Mój powrót do TT zaczął się nieco niefortunnie, z racji wadliwych zębatek w Vectronie. Dlatego na zastępstwo dołączyła BR 189 015-1 (Tillig 02470) w malowaniu DB. Lokomotywa ta pojawiała się w Polsce, więc tym bardziej się ucieszyłem z jej zakupu
Od razu dostała dekoder (6 pinowy - ESU 59827), działa bez zarzutu. Docelowo myślę nad dedykowanym dekoderem Tilliga, razem z tym śmiesznym głośniczkiem mocowanym za kabiną.

Od razu dostała dekoder (6 pinowy - ESU 59827), działa bez zarzutu. Docelowo myślę nad dedykowanym dekoderem Tilliga, razem z tym śmiesznym głośniczkiem mocowanym za kabiną.
- Adamczewski
- Kontakt:
Tak, z różnych przyczyn musiałem pozbyć się kolekcji. Z tamtej najbardziej brakuje mi E189 CTL, może dlatego wybór padł teraz akurat na Vectrona DB PolskaMonsterSale pisze:A co zrobiłeś ze starymi zabawkami? Sprzedales?

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- MonsterSale
- Kontakt:
A co zrobiłeś ze starymi zabawkami? Sprzedales?
- Adamczewski
- Kontakt:
Po 12 latach z głupoty na uciechę kupiłem sobie nowe zabawki... Dzisiaj przyjechały do mnie:
- Vectron DB Schenker Polska (Tillig 04822)
- Platforma PKP (Tillig 18126)
Pierwsze wrażenie: jakie to malutkie!!! Myślałem że sprzedawca przez pomyłkę zapakował mi N
W każdym razie startuję od 0, nie mam nawet torów żeby pstryknąć na nich jako takie foty nowych nabytków.
Może tym razem nie skończy się tylko na zbieraniu zabawek, ale na razie nie chcę niczego deklarować.
Pozdrawiam wszystkich po latach, fajnie że moje konto jakimś cudem się tutaj uchowało.
- Vectron DB Schenker Polska (Tillig 04822)
- Platforma PKP (Tillig 18126)
Pierwsze wrażenie: jakie to malutkie!!! Myślałem że sprzedawca przez pomyłkę zapakował mi N

Może tym razem nie skończy się tylko na zbieraniu zabawek, ale na razie nie chcę niczego deklarować.
Pozdrawiam wszystkich po latach, fajnie że moje konto jakimś cudem się tutaj uchowało.
- Adamczewski
- Kontakt:
Gagar ma zmiennika...

E189 pięknie wygląda, wspaniale jeździ. Malowanie CTL to zasługa kolegi KamilW - jak dla mnie, jest idealne!

E189 pięknie wygląda, wspaniale jeździ. Malowanie CTL to zasługa kolegi KamilW - jak dla mnie, jest idealne!

Ostatnio zmieniony 08 gru 2010, 09:03 przez Adamczewski, łącznie zmieniany 2 razy.
- Alteo
Ładunek po to aby od początku zarabiała na siebie i nie miała pustych przebiegów. 

- Adamczewski
- Kontakt:
W piątek została skreślona jedna węglarka w oznaczeniu CTL z napisem AX-Benet. Na jej miejsce przyjechała dzisiaj brązowa CD, co więcej, pełna węgla! 
Ponadto dzisiaj przybyła wielka paczka z Czech - tu pragnę podziękować Tomasowi.
No to jedziemy:
1. Tillig 15233 Węglarka Eas, CD, ep. V, brązowa, "Skoda".
2. Tillig 500808 Węglarka Eaos, PKP Cargo, ep. V, brązowa.
3. Tillig 500811 Węglarka Eas-u, CD, ep. VI, niebieska, "Cechofracht".
4. PMT 65355 Węglarka Eaos, SK, ep. V, niebieska, "NACCO".
5. Tillig 01410 - Zestaw pociągu osobowego DB z IV ep. Lokomotywa BR-218 (docelowo pójdzie jako dawca pod inną lokomotywę). M-wageny z zestawu - niestety nie będą wpisane na stan. Czekają obecnie na nowego właściciela.
To by było na razie wszystko...
Zdjęcia wg powyższej kolejnosci:

Ponadto dzisiaj przybyła wielka paczka z Czech - tu pragnę podziękować Tomasowi.
No to jedziemy:
1. Tillig 15233 Węglarka Eas, CD, ep. V, brązowa, "Skoda".
2. Tillig 500808 Węglarka Eaos, PKP Cargo, ep. V, brązowa.
3. Tillig 500811 Węglarka Eas-u, CD, ep. VI, niebieska, "Cechofracht".
4. PMT 65355 Węglarka Eaos, SK, ep. V, niebieska, "NACCO".
5. Tillig 01410 - Zestaw pociągu osobowego DB z IV ep. Lokomotywa BR-218 (docelowo pójdzie jako dawca pod inną lokomotywę). M-wageny z zestawu - niestety nie będą wpisane na stan. Czekają obecnie na nowego właściciela.
To by było na razie wszystko...
Zdjęcia wg powyższej kolejnosci:

- Mariusz
- Kontakt:
Oj Macieju, mnie Laskowice Pomorskie na zawsze będą zalatywać "ganzami" SN61 i SN52.
Tymczasem CTL rośnie w siłę u naszego Kolegi. U mnie wygląda to podobnie
Tymczasem CTL rośnie w siłę u naszego Kolegi. U mnie wygląda to podobnie