Zdarzyło mi się dawno temu kupić u nich BR55 Hadla w dobrej cenie. Ale to tyle. Mają sporo drożej niż Petr i dochodzi koszt wysyłki, nie mówiąc o czasie realizacji.
Obecnie na stanie sklepu internetowego mają baaaaardzo mało. A to co mają, jest taniej u Petra.
Modellbahnshop Remscheid
Moderator: mod-Giełda
- MonsterSale
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Modellbahnshop Remscheid
Postaram się ten sklep w piątek odwiedzić i sklep obok HARRO KLÜSSENDORFA i jak zdążę sklep w KAMEN Modellbahn UNION zobaczymy co tam mają.
- LemingAnadyrski
- Kontakt:
Re: Modellbahnshop Remscheid
Prędkość działania:
* zamówienie w sklepie internetowym, nieco przed północą - dzień 0;
* potwierdzenie zamówienia (od żywej osoby) i f-ra - od tego momentu można było wykonać przelew - dzień 2, g.13;
* zlecenie przelewu SEPA - dzień 2, przed godz.16:00 (czyli przed godziną graniczną tego dnia, do realizacji w poniedziałek = dzień 5);
* informacja o wysyłce - dzień 7, g.18;
* dostarczenie - wg.DHL - dzień 10 (sobota).
Czyli Hobby-Shop to to nie jest, ;-) ale działają i chyba jest ok. Nie żeby mi się gdzieś spieszyło, ale zamawiając w (dotychczas) nieznanym sobie sklepie, warto to wiedzieć i nie stresować się.
Co do solidności opakowania przesyłki czy samych modeli (i ew. reklamacji) nie wypowiadam się, bo tych pierwszych jeszcze w ręku nie miałem, a było to moje pierwsze zamówienie w tym sklepie.
I jeśli chcielibyście skorzystać z anglojęzycznej wersji strony i coś wydawałoby się z niej "wyparować" (np. radosne "Enter your Company information here." to cała treść na podstronie Impressum w wersji dla miłośników Shakespeare'a), zerknijcie na niemiecką - ta jest (chyba) kompletna. ;-)
* zamówienie w sklepie internetowym, nieco przed północą - dzień 0;
* potwierdzenie zamówienia (od żywej osoby) i f-ra - od tego momentu można było wykonać przelew - dzień 2, g.13;
* zlecenie przelewu SEPA - dzień 2, przed godz.16:00 (czyli przed godziną graniczną tego dnia, do realizacji w poniedziałek = dzień 5);
* informacja o wysyłce - dzień 7, g.18;
* dostarczenie - wg.DHL - dzień 10 (sobota).
Czyli Hobby-Shop to to nie jest, ;-) ale działają i chyba jest ok. Nie żeby mi się gdzieś spieszyło, ale zamawiając w (dotychczas) nieznanym sobie sklepie, warto to wiedzieć i nie stresować się.
Co do solidności opakowania przesyłki czy samych modeli (i ew. reklamacji) nie wypowiadam się, bo tych pierwszych jeszcze w ręku nie miałem, a było to moje pierwsze zamówienie w tym sklepie.
I jeśli chcielibyście skorzystać z anglojęzycznej wersji strony i coś wydawałoby się z niej "wyparować" (np. radosne "Enter your Company information here." to cała treść na podstronie Impressum w wersji dla miłośników Shakespeare'a), zerknijcie na niemiecką - ta jest (chyba) kompletna. ;-)
- LemingAnadyrski
- Kontakt:
Modellbahnshop Remscheid
Modellbahnshop Remscheid
Honsberger Str. 31
42857 Remscheid
Niemcy
http://www.modellbahnshop-remscheid.de
Sporo TT. Wróć; dużo TT. Wróć; sama TT. I ani jednego ******** Tilliga (i migrantów z Afryki takoż, mimo że sklep prowadzi Frau Merkel, na szczęście nie Angela. ;-))
Wysyłka, o ile czegoś nie przeoczyłem, możliwa wyłącznie na terenie Krautlandu.
Płatność po ludzku, tj. przelewem SEPA. Powyżej 85 EUR wysyłka gratis.
Kto z kolegów korzystał?
Honsberger Str. 31
42857 Remscheid
Niemcy
http://www.modellbahnshop-remscheid.de
Sporo TT. Wróć; dużo TT. Wróć; sama TT. I ani jednego ******** Tilliga (i migrantów z Afryki takoż, mimo że sklep prowadzi Frau Merkel, na szczęście nie Angela. ;-))
Wysyłka, o ile czegoś nie przeoczyłem, możliwa wyłącznie na terenie Krautlandu.
Płatność po ludzku, tj. przelewem SEPA. Powyżej 85 EUR wysyłka gratis.
Kto z kolegów korzystał?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2024, 18:50 przez LemingAnadyrski, łącznie zmieniany 1 raz.