Problem z instal. dekodera PluX 12 w 02475 Przew.Reg.

Prąd i elektronika na makiecie

Moderator: mod-Elektryka i DCC

ODPOWIEDZ
Mikołaj
Kontakt:

Re: Problem z instal. dekodera PluX 12 w 02475 Przew.Reg.

Post autor: Mikołaj »

U mnie też dekoder działał nie do końca sprawnie, czemu najprawdopodobniej winne jest uszkodzone gniazdo.
Awatar użytkownika
biker
Kontakt:

Post autor: biker »

Dekoder wkłada się dość ciężko. Pomylić piny mnie wydaje się niemożliwe, płytka wchodzi do lokomotywy tylko w jednej pozycji. Popatrz czy coś gdzieś nie zwiera.
Tak na marginesie to u mnie działa jak zwykły dekoder bo po przełączeniu na plux12 coś nie działa tak jak powinien.
Awatar użytkownika
Alteo

Post autor: Alteo »

Tego dekodera nie można inaczej zainstalować jak jest. Nie mam innej loki z takim gniazdem ani drugiego dekodera, stąd moje pytanie. Zgodnie z opisem na ulotce górna blaszka stykowa powinna być na wprost / przy zainstalowanym dekoderze/. Może ktoś miał podobny problem.
Awatar użytkownika
nikos68
Kontakt:

Post autor: nikos68 »

Jeżdziła w analogu to i w cyfrze powinna,sprawdziłeś piny http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=7536 czasami mimo wszystko zdarza się pomyłka i z jazdy nici
Awatar użytkownika
Alteo

Problem z instal. dekodera PluX 12 w 02475 Przew.Reg.

Post autor: Alteo »

Dzisiaj dotarł do mnie dekoder i dokonałem instalacji. Niestety loka nie reaguje na żadne polecenia a przy próbie odczytu CV 1 /3/ wyskakuje na Lenz,u Error2. Poniżej załączam zdjęcia i proszę o ewentualne uwagi lub porady. W analogu jeździła bardzo ładnie.
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 09:00 przez Alteo, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i DCC”