Zarysy makiety w głowie :)

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

ODPOWIEDZ
Bartosz Ł.
Kontakt:

Zarysy makiety w głowie :)

Post autor: Bartosz Ł. »

Witam wszystkich na tym forum. Zaznaczam, że jest to mój pierwszy post i temat, i mam nadzieję, że dobrze nam się będzie współpracowało.

Mam na imię Bartosz, mam 40 lat. Od pewnego czasu, ciągle myślę o budowie swojej pierwszej makiety. Z wykształcenia, jestem kierownikiem oddziału pewnego banku we Wrocławiu, a więc z kolejkami nie mam nic wspólnego.

Ale dosyć owijania w bawełnę :) Po przeczytaniu ogromu informacji zamieszczonych na różnych internetowych forach, stwierdziłem, że aby wybudować wymarzoną makietę, wiem niestety za mało. Po pierwsze, proszę o podanie nazwy jakiegoś prostego, łatwego i przyjemnego w obsłudze programu do projektowania makiet, z możliwością pobrania go z sieci. Zaznaczam, że interesuje mnie skala TT, ponieważ nie dysponuję dość dużą ilością miejsca, gdyż jest to 1,20x,2,10 z możliwymi małymi pomniejszeniami lub powiększeniami.

Znam dosyć dużo technik modelarskich, pisze tu, w celu uzyskania pomocy od doświadczonego użytkownika systemu DCC. Elektryka jest moją piętą achillesową, a informacje na różnych forach na temat jej są dla mnie trudno zrozumiałe, gdyż są napisane "fachowym językiem", w którym ja nie jestem najlepszy :) Potrzebuję więc, aby jakiś modelarz, wyjaśnił mi zwykłym językiem, nie używając zawiłych określeń modelarskich, jak poprawnie zamontować system DCC, oraz co zrobić, i co jest potrzebne, aby móc sterować zwrotkami elektrycznie.

Z góry bardzo dziękuję modelarzom, oraz pozdrawiam serdecznie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta”