Tak sobie myślę, że może i ja się pochwalę pewnymi (na razie niewielkimi) osiągnięciami przy budowie mojej pierwszej makiety. Prace - jak zapewne u wszystkich - postępują baarrdddzo powoli, z uwagi na dostępność wolnego czasu. Poniżej dołączam parę zdjęć z toczących się prac. Jest to narazie etap pierwszy czyli poziom stacyjny - 1/4 [pięć torów, trzy perony (14 zwrotnic)] dwupoziomowej makiety o rozmiarach 220X105 cm. Torcik będzie pracował na sterowaniu analogowym (jak narazie) ale staram się go wykonać tak, aby umożliwiło mi to kiedyś łatwą przeróbkę na DCC, bądź sterowanie analog/dcc (założenia piękne - ale rzeczywistość sama dopisze scenariusz).

W chwili obecnej pracuję przy "oszyciu" elektryki tzn. wykonania połaczeń elektrycznych obwodów sterowania i sygnalizacji w/g własnego schematu, którego narazie nie wklejam, ponieważ nie mam pewności czy wszystko jest sprawne na 100% - w teorii jest OK!
 Na zdjęciach jest jeszcze "siano" kablowe ale to wszystko będzie ładnie uporządkowane.
 Na zdjęciach jest jeszcze "siano" kablowe ale to wszystko będzie ładnie uporządkowane. 

Oczywiście wszystko wymaga sterowania, więc wykonałem sobie już pulpit sterowniczy jak niżej:

Na w/w pulpicie sterowanie odbywać się będzie dzięki przyciskom impulsowym (przełączanie zwrotnic) oraz przełącznikom (hebelkowym, czy dżwigienkowym - nazewnictwo różne) do całej reszty. No i to by było narazie tyle...
Pozdrawiam
Robert