Set 01420 - pierwsze zdjęcia
Moderator: mod-Tabor
- Krasiu-Michałek
- Kontakt:
Re: Set 01420 - pierwsze zdjęcia
Faktycznie. Nie poznałem bestii
No to w razie czego w Szczecinie jest patent na to rozwiązanie
A lokomotywka na prawdę fajna. Nie wiem czy to zasługa scyfrzenia ale na spotkaniu ciągnęła imponujące składy.
-
zeno
- Kontakt:
Nasz kolega Tydzial tego dokonał. Nawet oświetlił. Można było oglądać loczkę na ostatnim spotkaniu w Szczecinie
:

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2007, 15:37 przez zeno, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Ciasno, ale tak.Krasiu-Michałek pisze:Czy ... da się to jakoś scyfrzyć?
- Krasiu-Michałek
- Kontakt:
Czy bez umiejętności inżyniera elektronika z 30 letnią praktyką da się to jakoś scyfrzyć?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Tu się z Tobą zgodzę.miki pisze:Uważam, że mnóstwo pary poszło w gwizdek ....
Niestety w naszej naturze leży nieumiejętność stosowania starej maksymy: "mowa jest srebrem, milczenie złotem".
-
miki
- Kontakt:
Stonkę robi Gemol. I to już chyba drugi raz
Uważam, że mnóstwo pary poszło w gwizdek zamiast na bardziej pożyteczne rzeczy.
-
ArJu
- Kontakt:
Z całym szacunkiem dla tego co stworzyłeś w TT, ale przesadzasz. Nie chcesz kupować, nie kupuj, bo nie musisz. Zawsze możesz zrobić np. Stonkę sam od podstaw. Wtedy, patrząc na Twoje moduły, można się spodziewać wysokiej jakości i zgodności z orginałem.miki pisze:Ręce opadają. Jak widać największym zmartwieniem jest to, jak sprzedać dla pana T. jak najwięcej tego "czegoś" pod pozorem "promocji wielkości"? Uważam, że temat tej i podobnych dyskusji powinien brzmieć "Jak zwiększyć sprzedaż wyrobów firmy T. +międzybugiemanysom+". To może na ostro - kto nie kupi i nie przyśle numerku z pudełka, ten się nie zaloguje
. Wtedy będzie wszystko jasne, bo teraz nie jest...
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2007, 10:49 przez ArJu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
miki
- Kontakt:
Ręce opadają. Jak widać największym zmartwieniem jest to, jak sprzedać dla pana T. jak najwięcej tego "czegoś" pod pozorem "promocji wielkości"
? Uważam, że temat tej i podobnych dyskusji powinien brzmieć "Jak zwiększyć sprzedaż wyrobów firmy T. +międzybugiemanysom+". To może na ostro - kto nie kupi i nie przyśle numerku z pudełka, ten się nie zaloguje
. Wtedy będzie wszystko jasne, bo teraz nie jest...
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
IMHO: głupoty gadasz kolego. Zawsze w secie ceny są niższe niż osobno pakowane, a set, z racji swojego przeznaczenia, zwłaszcza STARTowy, MUSI zawierać wszystko co jest potrzebne do zabawy.Witek M. pisze:Herr T. zwiększa obrót na obszar GG metodą sprzedaży wiązanej.
Wyobraź sobie minę małego dziecka, które by dostało "komplet' do zabawy, ale np bez zasilacza
- brovarek
- Kontakt:
Moim skromnym zdaniem nie ma się co rozczulać nad tym zestawem. Ma on spełnić rolę promocyjną naszej skali. Jest przeznaczony dla dzieci, powinien mieć jak najniższą cenę i być reklamowany. Szkoda, że na Trako nie będzie w sprzedaży, choć powinien, bo tam właśnie grupa tatusiów może przypomniałaby sobie o TT kupując go dla dzieci.
Taki powrót po latach właściwie złapał wszystkich, no może wiekszość z nas, nieporawda ?
Taką rolę bedzie pełnił , myślę, że te 100 zestawów, czy ile ich tam będzie sprzeda sie bez problemu. Może nie od razu , może w rok. Ale to zawsze szansa na rozwój tej skali. I dlatego dobrze, ze sie pojawił!!
Wiadomo,ze Tillig jak każda firma działa dla kasy, ale może dzieki temu nam też bedzie łatwiej ,moze inni producenci tez coś pokażą!! Może.
Szkoda, że uproszczony, że taki itd, ale jest pierwszy PKP i tak jak stare bety chowane po kątach teraz, za 20 lat przypomni, że był!!
Ale sie rozgadałem, miłej niedzieli i wiecej uśmiechu, nadymamy się tu na forum jak stare baby ostatnio. To tak z mojej strony o ostatnich wydarzeniach na forum.
Zdrówka, Maciek
Taki powrót po latach właściwie złapał wszystkich, no może wiekszość z nas, nieporawda ?
Taką rolę bedzie pełnił , myślę, że te 100 zestawów, czy ile ich tam będzie sprzeda sie bez problemu. Może nie od razu , może w rok. Ale to zawsze szansa na rozwój tej skali. I dlatego dobrze, ze sie pojawił!!
Wiadomo,ze Tillig jak każda firma działa dla kasy, ale może dzieki temu nam też bedzie łatwiej ,moze inni producenci tez coś pokażą!! Może.
Szkoda, że uproszczony, że taki itd, ale jest pierwszy PKP i tak jak stare bety chowane po kątach teraz, za 20 lat przypomni, że był!!
Ale sie rozgadałem, miłej niedzieli i wiecej uśmiechu, nadymamy się tu na forum jak stare baby ostatnio. To tak z mojej strony o ostatnich wydarzeniach na forum.
Zdrówka, Maciek
-
pepsigo2pl
- Kontakt:
Jak ktorys z przedpiscow juz napisal: 300PLN jest porownywalna kwota z innymi zestawami "startowymi" z pelno wartosciowym modelem. Prosze nie mylic z zestawem startowym dla dzieci za 47EUR. Tak jak Charakterek napisal 01406 tylko, ze z polskim taborem.
Co do tego czy bedzie to seria limitowana czy nie to sie wkrotce przekonamy - w zaleznosci od tego jak sie sprzeda.
Nie wydaje mi sie, zeby bylo az 100 chetnych na naszym forum
Co do tego czy bedzie to seria limitowana czy nie to sie wkrotce przekonamy - w zaleznosci od tego jak sie sprzeda.
Nie wydaje mi sie, zeby bylo az 100 chetnych na naszym forum
- Charakterek
- Kontakt:
Dajcie spokój z tym pierwszeństwem. Sety będą w sklepach i każdy kto będzie chciał sobie je kupi 
- SU46-046
- Kontakt:
A czy forumowicze będą mieli jakieś pierwszeństwo zakupu? Czy tylko Ci którzy będą na TRAKO?
- Witek M.
- Kontakt:
I tu jest pies pogrzebany. Herr T. zwiększa obrót na obszar GG metodą sprzedaży wiązanej. Koniecznie chcesz trzy wagony PKP? To wepchniemy ci jeszcze za drugie tyle innego szajsu...Charakterek pisze: [...] Poza tym sprzedasz tory, zasilacz i inne badziewia i masz tabor za 200 zł
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2007, 07:59 przez Witek M., łącznie zmieniany 1 raz.
- miano
- Kontakt:
Cena jest raczej normalna bo np: Russland Guterzug Set identyczny pod względem zestawienia taboru kosztuje w http://www.modellbahnshop-sebnitz.de/ 89,95 euro