Ale rozstaw też .....
WESOŁYCH ŚWIĄT !

Moderator: mod-Makieta Modułowa
No tak zgadza się, zresztą to też napisałem, że to nie jest to samo i że sam mam wątpliwości.To, co narysowałeś w żaden sposób nie odwzorowuje tego co jest na zdjęciu.
To, co narysowałeś w żaden sposób nie odwzorowuje tego co jest na zdjęciu.mareks pisze:A to co narysowałem jest Ok ,czy nie ?
Dzięki za pomysł z zestawem. Dokumentacje polską i niemiecką na początku ściągnąłem przed narysowaniem czegokolwiek, nie robiłem niczego na pałę, oczywiście geometria jest inna niż prawdziwych kolejowych. Niestety jestem laikiem kolejowym i to widać gołym okiem !Zanim zaczniesz coś projektować, to przejrzyj zdjęcia i dokumentację prawdziwych rozjazdów. Bo np. takie przejścia półtrapezowe jak 7, 8 oraz 11, 12 to moga być projektowane jako zestaw i mieć wspólne podrozjazdnice. Podobnie układ 8, 10 może wyglądać nieco inaczej. Pamiętaj, że prawdziwy rozjazd, inaczej niz Tilligowa zabawka, kończy się już w miejscu podwójnych podzłączowych podkładów za krzyżownicą
A kto powiedział, że je chce wywalić ?Kilkujadek pisze:Jeżeli poślinisz paluchy i przewertujesz publikację o małych stacjach, zapewne dojdziesz do przekonania o niezwykłej przydatności posiadanych przez siebie rozjazdów w torach głównych dodatkowych oraz bocznych.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość