Moje skrzynki - WT
Moderator: mod-Makieta Modułowa
-
- Kontakt:
Re: Moje skrzynki - WT
Optowałbym za układem 2 lub 3. Wersja 4 ma za krótkie tory załadunkowe. Nie bardzo widzę miejsce na zabudowę przemysłową. Zwykle infrastruktura jest po tej samej stronie szlaku co bocznice. W Twoim przypadku całe miejsce zajmą tory.
-
- Kontakt:
Tą 5 to jeszcze możnaby przemyśleć
Choć technicznie pociągnięcie tego szlaku w bok będzie skomplikowane

- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Podarowałbym sobie wszystkie propozycje od 5 w górę...WT pisze:Jak widać, momentami przyszalałem, więc teraz proszę Was o głos rozsądku,

- myszka
- Kontakt:
Czym więcej torów i bocznic tym większa zabawa. Nie ma sensu się ograniczać i potem żałować "a tu mogłem jeszcze zrobić bocznice".
-
- Kontakt:
Ostatnio trochę myślałem
A myślałem nad kolejnymi skrzynkami. Do zamknięcia "dużego kółka" potrzeba mi 1800 mm szlaku dwutorowego. Przy tym chcę, aby było "coś jeszcze", oprócz szlaku. Stacji nie bedę robić (taki ze mnie oryginał). Pomyślałem zatem o jakimś przemyśle i bocznicy do niego.
Zalęgła się więc w głowie koncepcja dwusegmentowego modułu (2 x 900 mm) o szerokości 500 mm. Kilka moich wymysłów zamieściłem TU. Przepraszam, że w pdf, jeśli komuś to przeszkadza, ale było mi tak wygodniej.
Jak widać, momentami przyszalałem, więc teraz proszę Was o głos rozsądku, poradę, komentarz i pohamowanie moich ewentualnych niezdrowych zapędów.
Mnie najbardziej się podoba koncepcja 2 oraz 5...

A myślałem nad kolejnymi skrzynkami. Do zamknięcia "dużego kółka" potrzeba mi 1800 mm szlaku dwutorowego. Przy tym chcę, aby było "coś jeszcze", oprócz szlaku. Stacji nie bedę robić (taki ze mnie oryginał). Pomyślałem zatem o jakimś przemyśle i bocznicy do niego.
Zalęgła się więc w głowie koncepcja dwusegmentowego modułu (2 x 900 mm) o szerokości 500 mm. Kilka moich wymysłów zamieściłem TU. Przepraszam, że w pdf, jeśli komuś to przeszkadza, ale było mi tak wygodniej.
Jak widać, momentami przyszalałem, więc teraz proszę Was o głos rozsądku, poradę, komentarz i pohamowanie moich ewentualnych niezdrowych zapędów.
Mnie najbardziej się podoba koncepcja 2 oraz 5...
-
- Kontakt:

Dlatego dobrze chodzić na spotkanka i słuchać mądrych ludzi.tete pisze:Ogólnie super pomysł z ...
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 16:39 przez WT, łącznie zmieniany 1 raz.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
To po co w ogóle piszesz na ten temat?tete pisze:hehe - wiedziałem, że to napiszesz

Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 16:39 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
hehe - wiedziałem, że to napiszesz. Pasuje. Jest gitWT pisze:tete - może tak. Ale szlak po remoncie, to i tory podnieśli![]()

Rozumiem więc, że ten zdechły tor jest niżej niż te żywe.
Ogólnie super pomysł z zaakcentowaniem nieistniejącej linii i ruinami nastawni. Zieleń też fajnie ci wyszła.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 16:39 przez tete, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
tete - może tak. Ale szlak po remoncie, to i tory podnieśli 
trucker - te młode drzewka i większe krzaczory, to siatka Heki na "konarach" z drutu, a mniejsze krzaczki, to siatka Polaka bez rusztowania.

trucker - te młode drzewka i większe krzaczory, to siatka Heki na "konarach" z drutu, a mniejsze krzaczki, to siatka Polaka bez rusztowania.
- trucker
- Kontakt:
Czy gąbka imitująca listowie przyklejona jest na cienkim drucie, czy siateczce ?
-
- Kontakt:
Fajny pomysł z tymi ruinami nastawni. Ale czy nie jest zbyt nisko położona w stosunku do torów?
np. to zdjęcie --> http://img99.imageshack.us/img99/446/dsc06981s.jpg
Szkoda też, że tor odchodzący od głównego szlaku odchodzi pod dużym kątem. Nie wiem, może się mylę. Ale wygląda jakby tam miały być EW1.
np. to zdjęcie --> http://img99.imageshack.us/img99/446/dsc06981s.jpg
Szkoda też, że tor odchodzący od głównego szlaku odchodzi pod dużym kątem. Nie wiem, może się mylę. Ale wygląda jakby tam miały być EW1.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 13:45 przez tete, łącznie zmieniany 3 razy.
- myszka
- Kontakt:
Z graffiti na jakimś spotkaniu mogę ci pomóc
. Albo ściągnij jakiś rysunek z google grafiki, pomniejsz go i wydrukuj na papierze samo przylepnym taki pomysł widziałem na jakimś niemieckim forum. Ładna ta nastawnia
.

- winner_xp
- Kontakt:
I może jakieś graffiti, rynny sam przecież by się nie urwały 

-
- Kontakt:
O, widzisz! Tak mi czegoś brakowało... 

-
- Kontakt:
Dobre! Jest klimat. Może dach trochę za porządny, komin też jakiś by się przydał i szczątki rynien.