Tory zostały podsypane tłuczniem i pojawiły się zaczątki zieleni.

Moderator: mod-Makieta Modułowa
A używałeś do pomocy np linijki?fox pisze:...i wtedy schody nie będą potrzebne. Poza tym niezbyt mi wychodzi ich sklejanie, a zwłaszcza wyginanie stopni...
nie zapomnij o połączeniach sterowania, żeby nie było potrzeby rzeźbić z podłączeniem DCC jak w Orońsku (kabelki z centralki do pulpitu zamiast do szyn)miki pisze:Bo mnie to czeka gdzieś za tydzień....
Teren zrobiony jest z pianki montażowej, oczywiście z wyjątkiem miejsc gdzie są położone tory - tam jest sklejka. Piankę po wyschnięciu przycinam. Końcowe kształtowanie powierzchni polega na przyklejaniu 2 - 3 warstw papieru gazetowego na wikol, którego daję w dużych ilościach. Papier wtedy nasiąka i dobrze się układa, a jednocześnie pokrywa drobne nierówności. Po wyschnięciu całość pomalowałem na kolor brązowo-brudnytete pisze:Ale konkretnie... czym "szpachlowałeś" powierzchnię??
Szczeliny- acrylaty. Silikonu tzw. 100% nie polecam bo nic się go nie trzyma.tete pisze:Czym najlepiej szpachlować wyrzeźbiony w styropianie (styrodurze) teren w celu zniwelowania kantów wynikających z tego rzeźbienia?
Niewielkim? Kawał robotyfox pisze:Chciałem się pochwalić swoim niewielkim dorobkiem modułowym.
A ja własnie wczoraj połączyłem całą stację w jeden kawałeksTTandard zaleca, żeby takie aktywne moduły były izolowane na obu szynach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości