Moduł Edwarda
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Adamczewski
- Kontakt:
Re: Moduł Edwarda
A gdyby tak dorobić jeszcze jeden profil o grubosci 1,5cm? ewentualnie 2x 0,75 z każdej strony?
-
- Kontakt:
Re: Moduł Edwarda
Profile zostaw bo zapewne mają wymiary zgodne z sTTandard-em.
Co do długości to powinny mieć wielokrotność 30cm - więc brakuje Ci troszkę.
No to albo zmienisz 3 kawałki ( 2 x boczki i podtorze ) albo za karę zbudujesz drugi moduł który będzie miał te brakujące 1.5 cm
.
Razem dadzą wtedy np. 120 cm a więc będzie to w siatce 30 cm.
pozdrawiam
Paweł
Co do długości to powinny mieć wielokrotność 30cm - więc brakuje Ci troszkę.
No to albo zmienisz 3 kawałki ( 2 x boczki i podtorze ) albo za karę zbudujesz drugi moduł który będzie miał te brakujące 1.5 cm

Razem dadzą wtedy np. 120 cm a więc będzie to w siatce 30 cm.
pozdrawiam
Paweł
-
- Kontakt:
Moduł Edwarda
Z racji niewielkiego miejsca, którym dysponuję postanowiłem wybudwać (wzorem kol. Tadeusza) jeden moduł, ale śliczny 
Jako, że czasu wolnego prawie nie mam to budowa będzie posuwać się wolno.
Moduł traktuję trochę jako poligon. W zamierzeniu chciałem budować szlak dwutorowy, ale obiekt który chciałem umieścić na module - most obrotowy (wzorowany na moście wąskotorowym w Rybinie) nie bardzo pasuje mi do szlaku dwutorowego, pozatym się kurzą profile MP-1 wąskie, wysokie wycięte niegdyś przez Nemo.
Już przy konstrukcji skrzyni natrafiłem na problem - wszystko już zostało docięte i po spasowaniu bez łączenia na stałe wyszło mi 58,5 cm, czyli o +- 1,5 cm. za mało aby wpasować się w siatkę modułów.
Pytanie: Co robić, czy zbić skrzynkę, czy kombinować nowy materiał na wymiar?

Jako, że czasu wolnego prawie nie mam to budowa będzie posuwać się wolno.
Moduł traktuję trochę jako poligon. W zamierzeniu chciałem budować szlak dwutorowy, ale obiekt który chciałem umieścić na module - most obrotowy (wzorowany na moście wąskotorowym w Rybinie) nie bardzo pasuje mi do szlaku dwutorowego, pozatym się kurzą profile MP-1 wąskie, wysokie wycięte niegdyś przez Nemo.
Już przy konstrukcji skrzyni natrafiłem na problem - wszystko już zostało docięte i po spasowaniu bez łączenia na stałe wyszło mi 58,5 cm, czyli o +- 1,5 cm. za mało aby wpasować się w siatkę modułów.
Pytanie: Co robić, czy zbić skrzynkę, czy kombinować nowy materiał na wymiar?
http://www.tram.prv.pl/ - I Ty zostaniesz motorniczym!