Makieta - zarząd DR ep IV
Moderator: mod-Makieta
-
- Kontakt:
Makieta - zarząd DR ep IV
Nie będzie żdanego zwarcia, gdyż dworzec B ma być czołowym więc oprócz wspomnianej "S-ki" już z niczym się nie będzie łączył.
Pod nim na dwutorze ma być inny służący do przechowywania składów.
Pod nim na dwutorze ma być inny służący do przechowywania składów.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: Makieta - zarząd DR ep IV
A wiesz, że zaprojektowałeś ZWARCIE (ten"S" po środku, jeśli go tak połączysz w B)maciej_kolej pisze:Co do makiety, muszę tu mocno pilnować proporcji kolei i terenu by jej nie "przewalić".

Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 08:58 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Też buduję makietę IV DR, tym bardzej będę Koledze kibicował.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
No mam niewyróbę straszną z powodu braku makiety, ile można patrzeć jak latają moje pociągi na desce, pomimo wszystko brakuje tego ladszaftuMariusz pisze:W pierwszej chwili pomyślałem, że porysowałeś podłogę![]()
![]()
BrawoGdzieś trzeba mieć możliwość szybkiej zabawy. Ja jeszcze w kółko nie jeżdżę, ale za to ciągle się kręcę
![]()
Jakiś efektowny most/wiadukt i będzie przyjemnie dla oka.
Opanuj scrama.

Tak jak piszesz na prostej górskiej planuje kamienny wiadukt made in

scram'a mam, ale to dla mnie nadal czarna magia, jestem wyznawcą ołówka i ekierki

Co do makiety, muszę tu mocno pilnować proporcji kolei i terenu by jej nie "przewalić". Jakiś mur graniczny by się chciało zrobić w końcu to DDR

Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 08:56 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Kontakt:
W pierwszej chwili pomyślałem, że porysowałeś podłogę
Brawo
Gdzieś trzeba mieć możliwość szybkiej zabawy. Ja jeszcze w kółko nie jeżdżę, ale za to ciągle się kręcę
Opanuj scrama.

Brawo

Opanuj scrama.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
W związku ze zmianą mieszkania, praca itp itd. prace nad modułami zawieszono w 2008 roku. Dziś są i tyle. Nie mam możliwości dalszych prac nad nimi, dlatego leżakują w piwnicy i czekają na lepsze czasy. Natomiast by moje pociągi nie czekały w gablotach, postanowiłem wrócić do pomysłu z przed dobrych 20 lat. Nic nowego, ale zawsze chciałem mieć taką makietę - podobny temat był wałkowany od początków istnienia TT.
Tematem jest główna trasa - dwutorowa ze stacją oznaczona na fotce A, od której odgałęzieniem jest linia górska, wędrująca do góry nad poziom 0, do dworca czołowego na fotce oznaczony B na poziomie 12-14 cm nad pozostałą częścią makiety. wszystko na planszy o wymiarach 195x95cm. Zakładam wyjście do połączenia z modułami z dolnej stacji ( będzie to po prostu bocznica dająca się "przełożyć" na tor szlakowy do modułów). Całość sterowana cyfrowo, rozjazdy z napędem elektrycznym + klawiatura analogowa. Poniższe zdjęcie to tylko remanent torowisk, ale mniej więcej tak to będzie wyglądało. Pod dworcem B będzie prawdopodobnie ukryty dworzec do przechowywania składów. Nie kombinowałem jeszcze z układem rozjazdów na obu stacjach, oczywiście mam jakieś szkice i plany gotowych podobnych stacji, ale sami Wiecie ile to trzeba przemyśleń.

Tematem jest główna trasa - dwutorowa ze stacją oznaczona na fotce A, od której odgałęzieniem jest linia górska, wędrująca do góry nad poziom 0, do dworca czołowego na fotce oznaczony B na poziomie 12-14 cm nad pozostałą częścią makiety. wszystko na planszy o wymiarach 195x95cm. Zakładam wyjście do połączenia z modułami z dolnej stacji ( będzie to po prostu bocznica dająca się "przełożyć" na tor szlakowy do modułów). Całość sterowana cyfrowo, rozjazdy z napędem elektrycznym + klawiatura analogowa. Poniższe zdjęcie to tylko remanent torowisk, ale mniej więcej tak to będzie wyglądało. Pod dworcem B będzie prawdopodobnie ukryty dworzec do przechowywania składów. Nie kombinowałem jeszcze z układem rozjazdów na obu stacjach, oczywiście mam jakieś szkice i plany gotowych podobnych stacji, ale sami Wiecie ile to trzeba przemyśleń.

Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 08:53 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Będą zmiany, zmiany, zmianymyszka pisze:Pochwal się pracami nad makietą.

http://www.youtube.com/watch?v=vHCP3dXR ... re=related
- myszka
- Kontakt:
Pochwal się pracami nad makietą
.

- Mariusz
- Kontakt:
Musieli daleko pojechać, bo długo nie wracają 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Ciekawe .... dokądmaciej_kolej pisze:Pajechali

- na ćwiczenia,
- na akcję,
- do domu

- carman
- Kontakt:
maciej_kolej pisze:Pajechali
Czyżby próba "wykończenia" makiety konkurencji się nie powiodłaKarol pisze:Troche za późno

Ostatnio zmieniony 18 sie 2008, 20:02 przez carman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Troche za późno 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Sklejki używam do testów nowego taboru lub zasady "jazda w kółko" przy piwie
Co do łuków o których piszesz rozważam dobudowanie skrzynek nazwijmy to nawrotnych - chęci jakoś i koncepcji tylko brak, może po Sopocie dopalaczy dostanę

Co do łuków o których piszesz rozważam dobudowanie skrzynek nazwijmy to nawrotnych - chęci jakoś i koncepcji tylko brak, może po Sopocie dopalaczy dostanę

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Kontakt: