19-ty TT-Weekend Rumia 2026

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

Zablokowany
Awatar użytkownika
kaine
Kontakt:

Re: 6-ty TT-Weekend w Sopocie-15-18.08.2013

Post autor: kaine »

Marcin pisze:Moge być z moją stacją która miałem w tym roku na Poznaniu, może juz będzie jakoś posadowiona na "gruncie", wstepnie jestem na tak.
i nie będziesz potrzebować do tego taśmy i bitumu :evil:
mackoo
Kontakt:

6-ty TT-Weekend w Sopocie 15-18.08.2013

Post autor: mackoo »

Witam Forumowiczów.
Ja też przywiozę skrzynki do Sopotu,mam zamiar przyjechać do Poznania na spotkanie w modelarni w styczniu i zrobić moduły sttandardowe.
Pozdrawiam Maciej Ołdyński
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

Potwierdzam to co napisał Artur ...
Od VI TT WEEKEND`u imprezę przenosimy na sopockie Brodwino. Zmienia się także charakter imprezy na o zasięgu regionalnym - dlatego zapraszamy wszystkich do współtworzenia układu makiety.

Zmieni się trochę także nieco formuła i program jazd ... wszystko jest w trakcie ustalania. Obecnie pracujemy nad możliwością noclegów w okolicy a o szczegółach poinformujemy w tym wątku oraz na naszych kontach na FB: PTMKŻ czy SKMK.

Już teraz zapraszamy !
Pawelec
Kontakt:

Post autor: Pawelec »

Mi na chwilę obecną trudno powiedzieć, co będę robić w tym czasie!!! Najprawdopodobniej w tym czasie to czekają mnie spacery z córcią, jak się na wiosnę urodzi (chyba, że żona sama mnie wygoni na jeden dzień :mrgreen: )
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Moge być z moją stacją która miałem w tym roku na Poznaniu, może juz będzie jakoś posadowiona na "gruncie", wstepnie jestem na tak.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Ok - jak Pan nie zawezwie mnie do siebie - będziemy jak zwykle a i może "z granicą" :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

19-ty TT-Weekend Rumia 2026

Post autor: ArturSchŁ »

[Było 6-ty TT-Weekend w Sopocie-15-18.08.2013]
Podczas dzisiejszych warsztatów w PLK, zapadła decyzja o terminie i miejscu 6-go TT-Weekendu w Sopocie.

:arrow: Termin: 15-18 sierpnia 2013 - wstępnie, może dłużej, ale na pewno od wolnego czwartku do niedzieli - wystarczy 1 dzień urlopu. :)

:arrow: Miejsce: przychylając się do wielu próśb, w tym roku TT-Weekend odbędzie się na dużej sali gimnastycznej w szkole na Brodwinie dlatego istnieje możliwość rozstawienia większej ilości makiet niż do tej pory - chętni do uczestniczenia ze skrzynkami, proszeni o kontakt z JarkoTTem.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2012, 18:08 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 4 razy.
Pawelec
Kontakt:

Re: 5-ty TT-Weekend w Sopocie-2012

Co do EU43 loka była nie moja jak zaznaczyłem wcześniej, nie wszystkie elementy mogły być przyklejone przez jej właściciela. A co do kultury jazdy i jakości wykonania to jak dla mnie pozytywnie, bo sam napaliłem się na nią, ale niestety chwilowo brak środków na zakup jej :( .
DLOK
Kontakt:

Post autor: DLOK »

Nie wiem jak odczucia kolegów z forum odnośnie EU43 ale ja byłem pozytywnie zaskoczony. Dostałem EU43 na urodziny od żony i aż rumieńców dostałem jak wyjąłem lokę z pudełka. Zdjęcia nie oddają jej urody :mrgreen:

Jedyny minus, że małe elementy lubią się od niej odklejać. Pierwsze co zrobiłem to gruntowana inspekcja białych poręczy i podklejenie tu i ówdzie. Lokomotywie na zdjęciach też chyba coś odpadło :?
Ostatnio zmieniony 20 sie 2012, 10:58 przez DLOK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Post autor: Niejeden »

Pawelec pisze:...w tym najnowszy nabytek EU43 w barwach PKP Cargo jednego kolegów z forum...
To przy okazji spytam: jakie opinie mieliście na temat tego rastra po obejrzeniu na żywo? Wygląda lepiej/gorzej/tak samo jak na zdjęciach?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, 08:19 przez Niejeden, łącznie zmieniany 1 raz.
Pawelec
Kontakt:

Trochę moich zdjęć z V TT-Weekendu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak co roku jeździł tabor w różnych epokach, były porównania modeli lokomotyw z rodziny TRAXX-ów (w tym najnowszy nabytek EU43 w barwach PKP Cargo jednego kolegów z forum) oraz konkurs na najciekawszy skład złożony z modeli taboru nie pochodzącego od firmy Tillig.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, 08:15 przez Pawelec, łącznie zmieniany 2 razy.
mackoo
Kontakt:

5-ty TT-Weekend w Sopocie- 2012

Post autor: mackoo »

Witam wszystkich.
Włocławski Taurus też dotarł w poniedziałek do lokomotywowni macierzystej.
Dzięki za wspólną zabawę, jak zwykle było super.
Pozdrawiam Maciej Ołdyński .
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

No i po imprezie czyli V TT-weekendzie. Mimo piętrzących się kłopotów w tym roku sądzę, że zabawa dla wszystkich, którzy przybyli była przynajmniej dobra. A na nią złożyli się wszyscy organizatorzy od układu makiety, reklamy, elektryki, organizacji ruchu i innych przyziemnych spraw, które składają się na naszą imprezę po sponsora czyli firmę EKA-model. Firma jak zwykle stanęła na wysokości zadania i wykonała okolicznościowe wagony na imprezę, jak i unikalne nagrody na konkurs w postaci ciekawych modeli. Wielkie podziękowania za to tu czynię. Dzięki wszystkim za pomoc i wkład pracy.
Był fajny konkurs. Zwycięzca wygrał wszystko i nagrodę publiczności i uznanie jury - gratulacje dla Leo za pokazany interesujący skład. Publiczność dopisała co będzie można zapewne zobaczyć na wielu zdjęciach i filmach z imprezy. Szczególnie cieszą miny dzieciarni zapatrzonej w jeżdzące pociągi. Teraz zapewnie chwila odpoczynku i oczyszczenia modeli a za rok mam nadzieję, że się ponownie spotkamy. Już teraz zapraszamy wszystkich na następny TT-weekend w Sopocie za rok.
Maciek jak zwykle Twoje relacje są natychmiastowe i oddające w pełni panujący klimat imprezy. Serdeczne dzięki za zapowiedź Twego reportażu z imprezy.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2012, 21:59 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Już jest pierwszy oddźwięk naszego wyjazdu :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=PPkA57f4 ... e=youtu.be
Zablokowany

Wróć do „Imprezy”