Pozwolicie, że wtrącę swoje 0,03 PLN.
Ogólnie o Targach

cieniutko ...
Ze 3 boxy na krzyż, sprzedające kolejki + stoisko AMC, które moim zdaniem wypadło zupełnie przyzwoicie:
- kącik z malowankami,
- kącik (kółeczko) do pojeżdżenia dla dzieci, ze setem na ESU,
- część "do rozmów" z Panem Andrzejem, skorzystaliśmy,

- część sklepowa,
- chyba dwie makiety "firmowe".
W porównaniu z latami ubiegłymi i szumną nazwą "TARGI" - widać kryzys.
O H0

nuda ....
Podchodzi pani ze synkiem do którejś stacji:
-
Niech Pan puści jakiś pociąg.
- Nie mogę.
- Ale synek chciał wreszcie zobaczyć jak jeżdżą pociągi 
- Jeździmy według ROZKŁADU".
[Zasłyszane na Targach]
- Niewątpliwie wielka makieta H0, przecudnej urody klimaty industrialne (parowozownie z zapleczem),
- Świetnie wyeksponowany MIĘDZYCHÓD: własne oświetlenie od góry oraz tło - polecam do stosowania,

- Epoka I Ks. Krygiera oraz nastrój z tamtych czasów (stroje, ławeczka, sakwojaż, zegar) - Extra

- Makieta USA ....hm, jakaś taka ....
Stojąc tam na Targach, miałem wrażenie, że jakby ktoś podmienił makiety, na ich ZDJĘCIA, ...to nikt by nie zauważył podmiany. Wszystko było jakieś takie ...statyczne.
TeTEtkowo

mimo, że stosunkowo skromna jednak fajnie się prezentowała,

duże brawa za pomysły z wiatrakiem i siecią energetyczną - ciekawe nowinki,

jazd chyba mogło być więcej, ale z powodu linii jednotorowej, szaleństwa były utrudnione,

sam nie zaobserwowałem, ale dotarły do mnie uwagi, że brakło chęci, ze strony obsługi makiety TT, do nawiązywania rozmowy z osobami zza płotka (gawiedzi) - rozumiem, że uwaga skupiała się na prowadzeniu składów - ale może warto agresywnie napadać gawiedź,

zagadywać, wciskać ulotki, namawiać na TT.
Uwagi po targowe:

H0 wystąpiło w (częściowo) w jednolitych T-shirtach - to od razu rzuca się w oczy,

dobrym pomysłem jest opisanie makiet/modułów (nazwa, autor, skąd) oraz

wystawienie dla gawiedzi kolorowych ulotek (A4 złożone na 3) z opisem makiety i słowem o autorze,

no i ruch, Ruch, RUCH

R U C H ... Panowie

To musi być SHOW dla Gawiedzi

Przecież o to w tym wszystkim chodzi. Musi się DZIAĆ, a nie SPAĆ