STONKA z PIKO
Moderator: mod-Ogółem
- PiotrT
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: STONKA z PIKO
Zbieranie kasy to już raczej by się nie udało - większość z nas chciałaby zapłacić za gotowy model. Zakładać firmę dla jednego projektu też nie ma sensu. Jedyna nadzieja to taka, że nasz głos dotrze do marketingowców z PIKO lub Tilliga (ewentualnie ROCO lub Kuehn) no i za parę lat może się doczekamy tego projektu.
- Niejeden
- Kontakt:
3 miesiące po zebraniu kasy zaczęłyby pojawiać się pytania "co w temacie? kiedy będą loki?", po następnych 3 pojawiłyby się wątpliwości co do uczciwości inicjatora projektu, następnie żądania zwrotu pieniędzy, straszenie prawnikami i prokuraturą, na koniec inicjator zostałby oficjalnie obwołany złodziejem, z którym nikt więcej interesów nie będzie robiłOłgierd pisze:Tyle, że przy mocy polskiej miłości do TT, spółka miałaby problem z zebraniem stu udziałowców z kapitałem a' 423 zł,
bo tu trzeba by kasę wyłożyć, a nie tylko klikać na "kupię więcej"

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 12:47 przez Niejeden, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Tyle, że przy mocy polskiej miłości do TT, spółka miałaby problem z zebraniem stu udziałowców z kapitałem a' 423 zł, bo tu trzeba by kasę wyłożyć, a nie tylko klikać na "kupię więcej"brovarek pisze:Przy 100 udziałowcach , którzy zainwestują po ok 2 -3 tys. można by wyprodukować Stonkę w TT, lub kilka modeli w HO, a potem dopiero z zysku przerąbać kasę na Stonkę w TT,

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 12:46 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Witam
A może by spróbować ustalić u producentów jakie warunki są potrzebne do uruchomienia produkcji lokomotywy. Na ich podstawie możemy wówczas zacząć weryfikować rynek.
A może by spróbować ustalić u producentów jakie warunki są potrzebne do uruchomienia produkcji lokomotywy. Na ich podstawie możemy wówczas zacząć weryfikować rynek.
-
- Kontakt:
Sytuacja jest bardziej skomplikowana -> zaawansowany użytkownik nawet nie spojrzy na ten zestaw, a początkujący go kupi.
-
- Kontakt:
Trudno się nie zgodzić z lekcją ekonomii KrzyszTTofa, ale ekonomia to nie tylko matematyka.KrzyszTTof pisze:P.S. Sorry, że ja tak brutalnie psuje wasze marzenia, ale przez ostatnie parę lat na własnej skórze i dość boleśnie przekonałem się, jak to wszystko wygląda "od kuchni" ...
Załóżmy pewną hipotetyczną sytuację.
Tillig, zgodnie z kanonami ekonomii

Piko jednak dało się namówić

Mamy na półce w sklepie zestaw PKP Tilliga 01423 i lokomotywę Piko SP 42 za taką samą cenę 463 zł.
Masz w kieszeni 463 zł na zakup jednego produktu. Co kupisz?

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 09:59 przez JarUs, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ranger
- Kontakt:
Ja też składam i malujęSamowarek pisze:A co do malowania to jakby się zebrało sporo to na pewno ktoś się znajdzie co podejmie się malowania![]()

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 08:33 przez Ranger, łącznie zmieniany 3 razy.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
[img]http://forum.autokacik.pl/images/graeml ... alm[1].gif[/img]JarTTek pisze:Podejrzewa, że nie trzeba nic kupować od Piko, bo Chińczycy już projekt mają i czekają na sygnał od nas![]()
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 08:33 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Popieram i jaka radocha że to samemu 
A co do malowania to jakby się zebrało sporo to na pewno ktoś się znajdzie co podejmie się malowania

A co do malowania to jakby się zebrało sporo to na pewno ktoś się znajdzie co podejmie się malowania

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2013, 21:02 przez Samowarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sudovia
- Kontakt:
Tylko mnie opacznie nie zrozumcie ale czy nie lepiej wziąć sprawy w swoje ręce
Lutownica , trochę odwagi i kit od Konrada.
A dla uciechy dla oka ..........stonkę z HO.

Lutownica , trochę odwagi i kit od Konrada.
A dla uciechy dla oka ..........stonkę z HO.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
będziemy czekaćOznacza to, że jesteśmy głodni Stonki i ...

i jest jakieś światełkoObecnie UMF pracuje nad SM42 która będzie wypuszczana w dużych ilościach po bardzo korzystnej cenie. Nie pytajcie mnie o cenę i terminy bo nic nie wiem. Mogę was natomiast zapewnić, że będzie bardzo dobrą alternatywą dla wersji obecnie oferowanej.

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 08:32 przez JarUs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A wtedy nie będziemy się bawić TT tylko zakupimy odcinek szlaku i będziemy odbywać przejażdżki prawdziwą stonką, a może jeszcze zostanie na gagarinka lub helmutaMariusz pisze:Może razem byśmy trafili główną wygraną![]()
A wtedy

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 08:31 przez skorpionek81, łącznie zmieniany 1 raz.