Nie rezygnujJacekk pisze:A jeżeli nawet bym miał te 570zł to wolałbym dołożyć 30 i kupić BR 01. Ach te marzenia![]()

BR01 - moja MIŁOŚĆ

BR01, taka prawie "Piekna Helena", warta jest każdych wyrzeczeń

Moderator: mod-Moja TT
Nie rezygnujJacekk pisze:A jeżeli nawet bym miał te 570zł to wolałbym dołożyć 30 i kupić BR 01. Ach te marzenia![]()
No tak łatwo nie będzie. Nowy model kosztuje 570zł, a takie pieniadze są dla mnie nieosiągalne... a może i są, ale musiałbym zbierać do grudnia. A jeżeli nawet bym miał te 570zł to wolałbym dołożyć 30 i kupić BR 01. Ach te marzeniaArturSch pisze:Schowaj w skarpecie, dozbieraj przez wakację puszek i na jesieni zakupisz Tilliga
A o BR81 można sobie poczytać na stronie ttclubu. Nie ma ona najlepszej opini, więc już sam nie wiemCharakterek pisze:Co do wad 86. Są takie oczywiste jak światłowody i wiązary totalnie przeskalowane. Druga boączka 86 - blaszki przewodzące. Ginęły zanim się zorientowałeś, że coś jest nie tak. Następna wada - grzejący się silnik wytapiający łożysko pod nim. W łożysku owym siedział ślimak. A ślimak + luzy + 4 wiązane napędne osie = kłopoty. Duże kłopoty. Poza tym wiązary czasem były składane niechlujnie i loka kołysała. I znów nawiążę do Tilliga. Silnik się nie grzał, wiązary składali lepiej, lokomotywa jeździ płynnie. Dzięki Tomkowi miałem okazję przetestować obie te lokomotywy u siebie na makiecie. tutaj znajdziesz opis i fotki . Ceny 86 w zależności od egzemplarza - 100 - 180 zł, a więc za górną granicę znów masz nowiutkiego Taurusa - i to jest to!
Schowaj w skarpecie, dozbieraj przez wakację puszek i na jesieni zakupisz TilligaJacekk pisze:Zastanawiałem się nad BTTB, ale nie wiem czy warto wydać te 150zł
Bardzo dobre wybory, polecam na pewno nie bedziesz żałowałJacekk pisze: Teraz w planach mam węglarkę, kwasiarkę i wapniarkę również z 3 epoki, a w jakiej kolejności będę je kupował to zależy od gotówki![]()
Tak są to pocięte patyczki przyklejone do jakiejś deseczki.WojTTek pisze:ładunek to chyba naturalne drewno
Wiem, że mam trochę namieszane. Platforma z kontenerem to piąta epoka, dresden czwarta, a ten ostatni to trzecia, Taurus też z piątej tylko, że DB.WojTTek pisze:Zdeklaruj się jaki tabor chcesz zbierać
Wiem kupiłem tego loka, żeby było czym jeździć, wtedy jeszcze nie miałem określonych planów.WojTTek pisze: są w DR i ni jak się mają do taurusa
Mi akurat BR 86 pasuje, ale model Tilliga jest zdecydowanie za drogi jak na moją kieszeń. Zastanawiałem się nad BTTB, ale nie wiem czy warto wydać te 150złWojTTek pisze:zbieraj na BR86
Znak wyposażenia wagonu w hamulec powietrzny towarowy, dopuszczony do ruchu międzynarodowego.Jacekk pisze:Po co są te 2 pasy na końcach wagonu![]()
Z tego co pamiętam paski na narożnikach określały rodzaj zastosowanego hamulca w wagonach.Jacekk pisze:Po co są te 2 pasy na końcach wagonuPozdrawiam
Łoj! Toż to ja to już z półtora roku temu to samo pisałemWojTTek pisze:Zobaczysz dopiero różnicę gdy zakupisz prawdziwą lokomotywę Tilliga np. BR218, 110, 118, e42, BR101 etc.
W Techno hobbyMarcin pisze:Gdzie wyrwałeś Genstar'a? Juz ich Tillig nie robi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości