maciej_kolej pisze: Zacznij od zastanowienia się nad epoką, zarządem i zrób pierwszy zakup

Czyli zacznij od najtrudniejszego

Niestety, wybór zarządu i epoki jest piekielnie ciężki. Musisz się liczyć z tym, że - o ile nie wygrałeś właśnie w lotto - nie będziesz miał wszystkiego. Ja najchętniej bym zbierał epokę III, ale pogodziłem się z faktem, że za cenę wymarzonego kopciucha z epoki III będę miał cały skład w IV lub może i dwa towarowe w V/VI... Wszystko też zależy od tego, czy idziesz w "ilość" czy "jakość" - czy wolisz kupić 5 PIKO lub 10 BTTB i mieć super ruch na makiecie, czy może 2 Tilligi (chociaż z jakością ostatnio różnie u nich bywa).
Moje BTTB w tej chwili jeździ następująco: "startówka" BR 92 trafi na "podeścik" do gabloty, BR56 i BR35 czasami zrobią parę kółek, gbs'y ostatnio podmalowałem aero, ale w Poznaniu okazało się, że są o wiele za lekkie, więc więcej na zlot nie pojadą, Y czasami wyjmę z pudełka. Niestety przekonałem się, że BTTB - mimo, że ma swój urok - nie może równać się ze "współczesnymi" lokami i wagonami .