aquirlan - moduł[y]
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Scio
- Kontakt:
Re: aquirlan - moduł[y]
Jak zrobisz i zgłosisz na zloTT to z pewnością się wykorzysta 

- aquirlan
- Kontakt:
Chodzi mi głównie o to, czy w ogóle jest zapotrzebowanie na moduł z szopą, czy po prostu odłożyć sobie złożoną do szafy, albo zostawić do jazd na stole i skupić się na czymś innym 

- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Jedno "depo techniczne", działające na podobnej zasadzie, już mamy. To ten wielki dwutorowy modułu z obrotnicą, który był w Pszczelej.
Tak więc, żeby się nie powtarzać, to chyba lepszy byłby ten mały moduł jednotorowy. Będzie go można ewentualnie podłączać tam, gdzie kończy się szlak jednotorowy, zamiast deski przykręcanej do czoła modułu...
Tak więc, żeby się nie powtarzać, to chyba lepszy byłby ten mały moduł jednotorowy. Będzie go można ewentualnie podłączać tam, gdzie kończy się szlak jednotorowy, zamiast deski przykręcanej do czoła modułu...

- aquirlan
- Kontakt:
Jeszcze trzeci koncept - lokomotywownia + tor zakończony kozłem, ale tu już chyba powinien być trapez na początku, albo dodatkowy segment z trapezem i całość jako jeden moduł?

Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 20:03 przez aquirlan, łącznie zmieniany 1 raz.
- aquirlan
- Kontakt:
aquirlan - moduł[y]
Witajcie,
Założyłem, że w te wakacje ruszę pierwszy moduł, albo moduły - w zależności od czasu. Pierwotnie chciałem zrobić zwykły dwutor (i pewnie tak będzie), ale poza nim wpadł mi do głowy pomysł na moduł z szopą na loka - i tu moje pytanie: czy którykolwiek z poniższych schematów jest w jakiś sposób użyteczny z punktu widzenia zlotów?

Powyżej jednotorowy moduł zakończony szopą.
Poniżej dwutor przechodzący w jednotorowy, jeden z torów kończy się szopą.
Z góry dzięki za pomoc
Założyłem, że w te wakacje ruszę pierwszy moduł, albo moduły - w zależności od czasu. Pierwotnie chciałem zrobić zwykły dwutor (i pewnie tak będzie), ale poza nim wpadł mi do głowy pomysł na moduł z szopą na loka - i tu moje pytanie: czy którykolwiek z poniższych schematów jest w jakiś sposób użyteczny z punktu widzenia zlotów?

Powyżej jednotorowy moduł zakończony szopą.
Poniżej dwutor przechodzący w jednotorowy, jeden z torów kończy się szopą.

Z góry dzięki za pomoc

Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 20:03 przez aquirlan, łącznie zmieniany 1 raz.