Halberstadt PKP (Tillig 13669)
Moderator: mod-Tabor
- Charakterek
- Kontakt:
Re: Halberstadt PKP (Tillig 13669)
Czasami te wypadające wózki i inne takie to wina tylko i wyłącznie naszej poczty. Jurek wysłał do mnie rezcz w kopercie bąbelkowej, (był to pokład od piętrusa) owinięty sporą ilością bąbelków. Trzeba się było postarać, by to zniszczyć. A jednak! Ślady opon na kopercie dobitnie świadczyły, że paczka była w delikatnym (nie)poważaniu. Poza tym niestety widziałem co poczta wyczynia z paczkami i płakać mi się chciało. Idzie taki koleś i kopie sobie pudełka do samochodu. Trzeba naprawdę pakować z wyobraźnią!
- WrzoSS
- Kontakt:
...Witam, właśnie dziś dostałem 4 juz wagon Helberstadt PKP... po wyjęciu ze styropianu wypadł mi wózek ( to juz drugi taki przypadek) a następnie zauważyłem ze w środku wagonu... nie ma siedzień
!!
Na litość Boską odkąd kupuję nowe klamoty od Tilliga nie było ani jednego przypadku ze wszystko było ok. Wcześniej kupiłem w Modelmanii Rilsa Cargo. Po otwarciu pudełka wysypała mi się fura drobniutkiego styropianu (pudełko było w środku sporo ukruszone) a nastepnie zauważyłem, że jeden element na końcu wagonu został wygięty.
Teraz pytania:
-Czy pracownicy pakujący/składający te wagony są krótkoszyjni-tęgopalcy i nie potrafią delikatnie zapakować produktu ?
-czy człowiek sprzedający towar nie moze otworzyć i sprawdzić czy wszystko jest w porządku ?
-nie chcę narzekać ale Pan Adam z Modelmanii kilka razy błysnął brakiem profesji i ignorancją.
...jestem zdegustowany.

Na litość Boską odkąd kupuję nowe klamoty od Tilliga nie było ani jednego przypadku ze wszystko było ok. Wcześniej kupiłem w Modelmanii Rilsa Cargo. Po otwarciu pudełka wysypała mi się fura drobniutkiego styropianu (pudełko było w środku sporo ukruszone) a nastepnie zauważyłem, że jeden element na końcu wagonu został wygięty.
Teraz pytania:
-Czy pracownicy pakujący/składający te wagony są krótkoszyjni-tęgopalcy i nie potrafią delikatnie zapakować produktu ?
-czy człowiek sprzedający towar nie moze otworzyć i sprawdzić czy wszystko jest w porządku ?
-nie chcę narzekać ale Pan Adam z Modelmanii kilka razy błysnął brakiem profesji i ignorancją.
...jestem zdegustowany.
-
- Kontakt:
Mam pytanko,
czy ktoś z kolegów już się dobierał
do wnętrza naszej pseudo-bonanzy?
A może ktoś próbował wymienić sprzęgi na stare?
Gdyby ktoś był skory do wyznań to czekam
czy ktoś z kolegów już się dobierał

A może ktoś próbował wymienić sprzęgi na stare?
Gdyby ktoś był skory do wyznań to czekam

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Reklamuj NATYCHMIASTsTTaszek pisze:Wczoraj otrzymałem paczkę z AMC z zamówionym Halberstadtem, otworzyłem, wyjąłem wagon i .... tak, też odpadł wózek.Brak słów.

- sTTaszek
- Kontakt:
Wczoraj otrzymałem paczkę z AMC z zamówionym Halberstadtem, otworzyłem, wyjąłem wagon i .... tak, też odpadł wózek.
Brak słów.

-
- Kontakt:
Albo jest to alegoryczne przesłanie jak Niemcy mają nas głęboko jeśli chodzi o PKP
- WrzoSS
- Kontakt:
Tego pecha ma coś za dużo osób, Mi wypadł tez wózek w jednym z trzech wagonów, komuś jeszcze tu na forum też wypadł,.., coś za dużo tego pecha mamy, albo wagony te składał jakiś frustrak nielubiący swojej pracyArturSch pisze:> Otworzyłem pudełko, wyjąłem wagon ...i wypadł wózek![]()
Dziś w sklepie Techno-Hobby wadliwy wagon został wymieniony na nowy, sprawny. Jednocześnie zostały sprawdzone wszystkie pozostałe wagony i nie znaleziono żadnego więcej z wypadającym wózkiem...poprostu miałem pecha.

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
A feeee, i taaka firma Tyyyyllig jakby rzekł Pawlak; no szkoda że takie strzały dają.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
> Otworzyłem pudełko, wyjąłem wagon ...i wypadł wózek
Dziś w sklepie Techno-Hobby wadliwy wagon został wymieniony na nowy, sprawny. Jednocześnie zostały sprawdzone wszystkie pozostałe wagony i nie znaleziono żadnego więcej z wypadającym wózkiem
...poprostu miałem pecha.

Dziś w sklepie Techno-Hobby wadliwy wagon został wymieniony na nowy, sprawny. Jednocześnie zostały sprawdzone wszystkie pozostałe wagony i nie znaleziono żadnego więcej z wypadającym wózkiem

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Nie o to chodziWojTTek pisze:Bo taki nie jeździ w Polsce.

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2006, 18:30 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- WojTTek
- Kontakt:
Bo taki nie jeździ w Polsce.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Wszystko w porządku, miałem na myśli to że jest aż za doskonałyDBv pisze:Dlaczego? Są jakieś różnice w stosunku do oryginału? Mi malowanie się podoba, zwłaszcza te szare ramy okienne. Cóż za idealne odzwierciedlenie rzeczywistości, gdzie zazwyczaj ramy popaćkane są szarą olejną...maciej_kolej pisze:A ja powiem inaczej żeby tak PKP miało takie malowanie jak w modelu to było by nieźle.

- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Tablice ma Grzegorz Molenda w swej ofercie. Zajrzyj na jego stronkęMariusz pisze:... i jeszcze gdyby tak tablice kierunkowe były osobno
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Dlaczego? Są jakieś różnice w stosunku do oryginału? Mi malowanie się podoba, zwłaszcza te szare ramy okienne. Cóż za idealne odzwierciedlenie rzeczywistości, gdzie zazwyczaj ramy popaćkane są szarą olejną...maciej_kolej pisze:A ja powiem inaczej żeby tak PKP miało takie malowanie jak w modelu to było by nieźle.

- Mariusz
- Kontakt:
Ach, to inny temat. Najbardziej mi żal, że znowu coś kombinują z malowaniami. Było z daleka widac gdzie jakie wagony jadą w pociągu.