Halberstadt PKP (Tillig 13669)

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Re: Halberstadt PKP (Tillig 13669)

Post autor: Charakterek »

Czasami te wypadające wózki i inne takie to wina tylko i wyłącznie naszej poczty. Jurek wysłał do mnie rezcz w kopercie bąbelkowej, (był to pokład od piętrusa) owinięty sporą ilością bąbelków. Trzeba się było postarać, by to zniszczyć. A jednak! Ślady opon na kopercie dobitnie świadczyły, że paczka była w delikatnym (nie)poważaniu. Poza tym niestety widziałem co poczta wyczynia z paczkami i płakać mi się chciało. Idzie taki koleś i kopie sobie pudełka do samochodu. Trzeba naprawdę pakować z wyobraźnią!
Awatar użytkownika
WrzoSS
Kontakt:

Post autor: WrzoSS »

...Witam, właśnie dziś dostałem 4 juz wagon Helberstadt PKP... po wyjęciu ze styropianu wypadł mi wózek ( to juz drugi taki przypadek) a następnie zauważyłem ze w środku wagonu... nie ma siedzień :evil: !!!! :(
Na litość Boską odkąd kupuję nowe klamoty od Tilliga nie było ani jednego przypadku ze wszystko było ok. Wcześniej kupiłem w Modelmanii Rilsa Cargo. Po otwarciu pudełka wysypała mi się fura drobniutkiego styropianu (pudełko było w środku sporo ukruszone) a nastepnie zauważyłem, że jeden element na końcu wagonu został wygięty.
Teraz pytania:
-Czy pracownicy pakujący/składający te wagony są krótkoszyjni-tęgopalcy i nie potrafią delikatnie zapakować produktu ?
-czy człowiek sprzedający towar nie moze otworzyć i sprawdzić czy wszystko jest w porządku ?
-nie chcę narzekać ale Pan Adam z Modelmanii kilka razy błysnął brakiem profesji i ignorancją.

...jestem zdegustowany.
britie
Kontakt:

Post autor: britie »

Mam pytanko,
czy ktoś z kolegów już się dobierał :mrgreen: do wnętrza naszej pseudo-bonanzy?

A może ktoś próbował wymienić sprzęgi na stare?

Gdyby ktoś był skory do wyznań to czekam :D
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

sTTaszek pisze:Wczoraj otrzymałem paczkę z AMC z zamówionym Halberstadtem, otworzyłem, wyjąłem wagon i .... tak, też odpadł wózek. :evil: Brak słów.
Reklamuj NATYCHMIAST !!
Awatar użytkownika
sTTaszek
Kontakt:

Post autor: sTTaszek »

Wczoraj otrzymałem paczkę z AMC z zamówionym Halberstadtem, otworzyłem, wyjąłem wagon i .... tak, też odpadł wózek. :evil: Brak słów.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Albo jest to alegoryczne przesłanie jak Niemcy mają nas głęboko jeśli chodzi o PKP
Awatar użytkownika
WrzoSS
Kontakt:

Post autor: WrzoSS »

ArturSch pisze:> Otworzyłem pudełko, wyjąłem wagon ...i wypadł wózek !!
Dziś w sklepie Techno-Hobby wadliwy wagon został wymieniony na nowy, sprawny. Jednocześnie zostały sprawdzone wszystkie pozostałe wagony i nie znaleziono żadnego więcej z wypadającym wózkiem !! ...poprostu miałem pecha.
:mrgreen:
Tego pecha ma coś za dużo osób, Mi wypadł tez wózek w jednym z trzech wagonów, komuś jeszcze tu na forum też wypadł,.., coś za dużo tego pecha mamy, albo wagony te składał jakiś frustrak nielubiący swojej pracy ;)
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

A feeee, i taaka firma Tyyyyllig jakby rzekł Pawlak; no szkoda że takie strzały dają.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

> Otworzyłem pudełko, wyjąłem wagon ...i wypadł wózek !!
Dziś w sklepie Techno-Hobby wadliwy wagon został wymieniony na nowy, sprawny. Jednocześnie zostały sprawdzone wszystkie pozostałe wagony i nie znaleziono żadnego więcej z wypadającym wózkiem !! ...poprostu miałem pecha.
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

WojTTek pisze:Bo taki nie jeździ w Polsce.
Nie o to chodzi :evil: Mam na myśli estetykę PKP która na co dzień ginie. :P A skoro mowa o PKP to mija 80 rocznica powstania Polskich Kolei Państwowych. Szkoda że nie mozemy uczcić to właśnie jakimś wyjątkowym modelem np. popularnym pietrusem. Na pocieszenie zostaje to co oferuje Tillig.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2006, 18:30 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

Bo taki nie jeździ w Polsce.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

DBv pisze:
maciej_kolej pisze:A ja powiem inaczej żeby tak PKP miało takie malowanie jak w modelu to było by nieźle.
Dlaczego? Są jakieś różnice w stosunku do oryginału? Mi malowanie się podoba, zwłaszcza te szare ramy okienne. Cóż za idealne odzwierciedlenie rzeczywistości, gdzie zazwyczaj ramy popaćkane są szarą olejną... ;)
Wszystko w porządku, miałem na myśli to że jest aż za doskonały :D Nigdy tak nieskazitelnego wagonu na PKP nie widziałem ;)
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

Mariusz pisze:... i jeszcze gdyby tak tablice kierunkowe były osobno :D
Tablice ma Grzegorz Molenda w swej ofercie. Zajrzyj na jego stronkę
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

maciej_kolej pisze:A ja powiem inaczej żeby tak PKP miało takie malowanie jak w modelu to było by nieźle.
Dlaczego? Są jakieś różnice w stosunku do oryginału? Mi malowanie się podoba, zwłaszcza te szare ramy okienne. Cóż za idealne odzwierciedlenie rzeczywistości, gdzie zazwyczaj ramy popaćkane są szarą olejną... ;)
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Ach, to inny temat. Najbardziej mi żal, że znowu coś kombinują z malowaniami. Było z daleka widac gdzie jakie wagony jadą w pociągu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pasażerskie”