Impreza Warszawa 2016

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Re: Impreza Warszawa 2016

Post autor: Misiek »

JarUs pisze:Po pierwsze: "widzowie kręcą nosem" - maja do tego prawo i nikt oprócz nich nie wie dlaczego.
bo jest ich na tyle dużo, że nawet jak kilku coś nie odpowiada, to zapamiętasz własnie ich.
ONI widzieli może inne makiety (nawet w gazecie) i chcieliby, żeby Twoja makieta była tak samo cukierkowo-przaśno-festyniarska. A słuszne teksty o tym, że "szlak kolejowy w rzeczywistości jest nudny", do nich nie trafiają.
JarUs pisze:Po trzecie: "może czasem trzeba robić selekcję na imprezy z publicznością" - kto to ma robić ? i ... czy na tym ma polegać popularyzacja TT-etki ?
Chodzi o zestaw modułów, które będą na tyle wykończone, żeby nie trzeba ich nazywać "płaską deską z trawą". Wiem, że modułów w TT jest sporo (więcej niż mamy w N :) ) ale przecież nie wszystkie były dostępne.
JarUs pisze:Na koniec dodam, że byłem świadkiem rozmowy jednego z naszych kolegów z uroczą panią, która nie mogła wyjść z podziwu całości makiety.
W głowie jej się nie mieściło, że kilkanaście osób (uczestników imprezy) przywiozło swoje moduły zrobione w domu i tu w muzeum zostały poskładane w makietę i wszystko działa !!
I o takich widzów chodzi!

Jak na pierwszy raz na pewno było OK.
Grunt, że został przetarty szlak do spoTTkań w Warszawie ;)
Mam nadzieję ;)
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

Kaczor pisze: Tylko jest drobna różnica między płaską łąką w postaci krzywo przyklejonej maty a wyrobami np. Kilkujadka. Oczywiście wiadomo że nasze moduły robią m.in. dzieciaki ale może czasem trzeba robić selekcję na imprezy z publicznością... Niby widzowie kręcą nosem ale jeśli widzieli wcześniej dopieszczone moduły nawet na mniejszej makiecie w innej skali... Przepraszam że tak prosto z mostu, bez urazy :oops:
Bez urazy, ale jestem innego zdania.
Po pierwsze: "widzowie kręcą nosem" - maja do tego prawo i nikt oprócz nich nie wie dlaczego.
Po drugie: "jest drobna różnica między płaską łąką w postaci krzywo przyklejonej maty a wyrobami np. Kilkujadka" - owszem, ale czy warto dyskutować na temat gustu autora modułu ?
Po trzecie: "może czasem trzeba robić selekcję na imprezy z publicznością" - kto to ma robić ? i ... czy na tym ma polegać popularyzacja TT-etki ?
Na koniec dodam, że byłem świadkiem rozmowy jednego z naszych kolegów z uroczą panią, która nie mogła wyjść z podziwu całości makiety.
W głowie jej się nie mieściło, że kilkanaście osób (uczestników imprezy) przywiozło swoje moduły zrobione w domu i tu w muzeum zostały poskładane w makietę i wszystko działa !!
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

No cytat łąki itd nie jest mój, ale to co napisałeś kol Kaczor jest koncowym i trafnym wnioskiem tego tematu
Awatar użytkownika
Kaczor
Kontakt:

Post autor: Kaczor »

Jerzyr pisze:
piotrek092 pisze:Krajobraz kolejowy, to również płaskie łąki.
Tylko jest drobna różnica między płaską łąką w postaci krzywo przyklejonej maty a wyrobami np. Kilkujadka. Oczywiście wiadomo że nasze moduły robią m.in. dzieciaki ale może czasem trzeba robić selekcję na imprezy z publicznością... Niby widzowie kręcą nosem ale jeśli widzieli wcześniej dopieszczone moduły nawet na mniejszej makiecie w innej skali... Przepraszam że tak prosto z mostu, bez urazy :oops:
piotrek092
Kontakt:

Wreszcie się wykaże :shock:
Wojtekj
Kontakt:

Post autor: Wojtekj »

Witam,
Serdecznie dziękuję wszystkim Kolegom uczestniczącym w pierwszej i tak wspaniałej warszawskiej Imprezie.
W szczególności pragnę przekazać podziękowania Organizatorom mając nadzieję, że warszawski Zlot wpisze się na stałe w kalendarz spotkań TT-kowych.
Pozdrawiam, Wojciech Jakubiak
piotrek092
Kontakt:

Chętnie przyjadę na warsztaty będzie ciekawie ;)
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

Post autor: Borczy »

Jerzyr pisze:
piotrek092 pisze:ale jak ludzie przychodzą i mówią nic na modułach nie ma tylko trawa i tory i nic ciekawego- to już daje nam do myślenia .
Też jestem zdania, że na modułach powinno się coś dziać, ale bez przesady. Krajobraz kolejowy, to również płaskie łąki. A jeżeli ktoś krytykuje, że tak czy siak, że można zrobić ciekawiej, to zapraszam do siebie do modelarni i niech się wykaże.
Co innego gołe dechy.
Jerzy, czuję się zaproszony na warsztaty :D
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Ja sie wezmę za to w zimie. Teraz to jest dla mnie nierealne.
Awatar użytkownika
Marek TT
Kontakt:

Post autor: Marek TT »

To na tej trawie ustawić dwa bodące się jelonki i kilka sarenek i mamy scenkę rodzajową. :mrgreen:
Tak na marginesie to najwięcej czasu zajmują te szczegóły zieleni i roślinność.
Samo sianie trawy z sadzarki już ludziom nie wystarcza i się trochę opatrzyło na wystawach - stają się coraz bardziej wymagający, kręcący nosami. :roll:
Awatar użytkownika
Jerzyr
Kontakt:

Post autor: Jerzyr »

piotrek092 pisze:ale jak ludzie przychodzą i mówią nic na modułach nie ma tylko trawa i tory i nic ciekawego- to już daje nam do myślenia .
Też jestem zdania, że na modułach powinno się coś dziać, ale bez przesady. Krajobraz kolejowy, to również płaskie łąki. A jeżeli ktoś krytykuje, że tak czy siak, że można zrobić ciekawiej, to zapraszam do siebie do modelarni i niech się wykaże.
Co innego gołe dechy.
piotrek092
Kontakt:

Ale kiedyś to trzeba skończyć ,jeśli jezdzimy bez publiki to jest OK ,ale jak ludzie przychodzą i mówią nic na modułach nie ma tylko trawa i tory i nic ciekawego- to już daje nam do myślenia .Rozumiem że moduł z pełną infrastruktura jest podatny na uszkodzenia i trzeba obchodzić się jak z jajkiem ,ale hazerowcy jakoś dają rade,czas i na nas tt-kowicze ;)

Added in 2 minutes 18 seconds:
Ranger masz rację z tym sklonowaniem :mrgreen: przydało by się nie tylko tobie !!
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Gole dechy były moje. Musze sie skolonowac żeby je skończyć :\
Awatar użytkownika
Kaczor
Kontakt:

Post autor: Kaczor »

Nawet gorzej wykończone moduły nie rzucają się tak w oczy jak gołe dechy...
piotrek092
Kontakt:

Oglądałem filmiki HO i nasuwa sie wniosek aby nasze moduły TT na następne spotkania były już konkretnie wykończone ,trochę są za ubogie /zawsze nie ma czasu kasy itp/a cała infrastruktura,detale oko cieszą no i przyciągają publikę,czas wreście dokończyć nasze moduły na tip-top ;)

Added in 4 minutes 6 seconds:
Fred zgadzam się z tobą jak skończę swoje moduły istnieje opcja odnogi na fabrykę a nawet na techniczną ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”