Hobby MTP Poznań
Moderator: mod-Imprezy
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Re: Salon modelarstwa HOBBY 22-23.10.2011 r.
Wróciłem do domu więc melduję jak to było w 2010r. Nocleg części modelarzy miał miejsce w schronisku młodzież. przy ul. Berwińskiego 2/3 (blisko targów i dworca), koszt 30 zł/ dobę bez śniadania. Darek nie rób niepotrzebnej paniki i poczekajmy na info od Prezesa Pyssy. Do targów jeszcze trochę czasu zostało. Pewne sprawy są, że tak to napiszę "ustalane", o których pisać na razie nie mogę.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Darek schroniska które podałeś są w znacznej odległości od MTP to na Drzymały jest najbliżej ale to jest około 35-40 minut spacerkiem lub około 10 autobusem, a z pozostałych to trzeba pół miasta zasuwać bo są na końcach miasta. W tamtym roku noclegi załatwiał Prezes i było to około 10 minut spacerkiem od targów. Jak wrócę z roboty do domu to mogę podać dokładne namiary.
Póki co to poczekajmy na oficjalne info od Związku.
Póki co to poczekajmy na oficjalne info od Związku.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2011, 15:29 przez TTygrysek_P-ń, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Chciałem zasugerować tylko, że podobnie jak w zeszłym roku będzie problem z noclegami.
Są trzy warianty
WARIANT 1
Szkolne Schronisko Młodzieżowe TPD ul. Drzymały 3 60 – 613 Poznań
WARIANT 2
Szkolne Schronisko Młodzieżowe nr. 2 "Hanka" ul. Biskupińska 27; 60 - 463 Poznań
WARIANT 3
Szkolne Schronisko Młodzieżowe nr 1 im. Pawła Edmunda Strzeleckiego ul. Głuszyna 127, 61-329 Poznań
Z informacji jaką uzyskałem od kierowników poszczególnych placówek w związku z corocznymi równolegle do naszych odbywającymi się targami turystycznymi miejsc nie ma w pokojach 1-3 osobowych. A obłożenie wynosie około 80 %. Tak więc czas działać.
Są trzy warianty
WARIANT 1
Szkolne Schronisko Młodzieżowe TPD ul. Drzymały 3 60 – 613 Poznań
WARIANT 2
Szkolne Schronisko Młodzieżowe nr. 2 "Hanka" ul. Biskupińska 27; 60 - 463 Poznań
WARIANT 3
Szkolne Schronisko Młodzieżowe nr 1 im. Pawła Edmunda Strzeleckiego ul. Głuszyna 127, 61-329 Poznań
Z informacji jaką uzyskałem od kierowników poszczególnych placówek w związku z corocznymi równolegle do naszych odbywającymi się targami turystycznymi miejsc nie ma w pokojach 1-3 osobowych. A obłożenie wynosie około 80 %. Tak więc czas działać.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 18:52 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kłapouchy
- Kontakt:
Przepraszam za tygodniową obsuwę, ale padł mi komputer.
Spieszę poinformować, makieta modułowa w wielkości TT została zgłoszona do Prezesa Pyssy.
Podałem wstępny układ, który można jeszcze zmienić. Ostateczny układ musi być podany do dnia 30 kwietnia, później będzie trudno go przerobić - w końcu staramy się o jak najlepsze miejsce.
Wstępnie mamy być ulokowania w hali nr 3 (hala przy wejściu głównym), a nie jak dotychczas w 7a - wynika to z objęcia prezydentury Polski w UE i całego cyrku, który z tego wynika.
Tak jak pisał wyżej TTygrysek, MTP nie będzie robić problemów z dodatkowym dniem zabawy.
Ogólnie ma to wyglądać tak:
- czwartek od około 10 do 21/22 ustawianie modułów,
- piątek od około 10 poprawianie niedoskonałości dnia poprzedniego i zabawa na całego BEZ PUBLICZNOŚCI do 21,
- sobota od 10 do 18 zabawianie gawiedzi,
- niedziela od 10 do 16 zabawianie gawiedzi, później rozbiórka, pożegnania i do domu.
MTP na własny koszt wydrukuje specjalne ulotki promujące nasze hobby (wszystkie skale) - warunek, wcześniejsze opracowanie treści i grafiki. Czy któryś z kolegów się podejmie opracowania?
Proszę osoby które się zdeklarowały o podanie dokładnych danych dotyczących skrzynek.
Spieszę poinformować, makieta modułowa w wielkości TT została zgłoszona do Prezesa Pyssy.
Podałem wstępny układ, który można jeszcze zmienić. Ostateczny układ musi być podany do dnia 30 kwietnia, później będzie trudno go przerobić - w końcu staramy się o jak najlepsze miejsce.
Wstępnie mamy być ulokowania w hali nr 3 (hala przy wejściu głównym), a nie jak dotychczas w 7a - wynika to z objęcia prezydentury Polski w UE i całego cyrku, który z tego wynika.
Tak jak pisał wyżej TTygrysek, MTP nie będzie robić problemów z dodatkowym dniem zabawy.
Ogólnie ma to wyglądać tak:
- czwartek od około 10 do 21/22 ustawianie modułów,
- piątek od około 10 poprawianie niedoskonałości dnia poprzedniego i zabawa na całego BEZ PUBLICZNOŚCI do 21,
- sobota od 10 do 18 zabawianie gawiedzi,
- niedziela od 10 do 16 zabawianie gawiedzi, później rozbiórka, pożegnania i do domu.
MTP na własny koszt wydrukuje specjalne ulotki promujące nasze hobby (wszystkie skale) - warunek, wcześniejsze opracowanie treści i grafiki. Czy któryś z kolegów się podejmie opracowania?
Proszę osoby które się zdeklarowały o podanie dokładnych danych dotyczących skrzynek.
-
- Kontakt:
Ja również deklaruje swoją obecność. Co prawda ruszam dopiero z budową pierwszych modułów i nie wiadomo czy zdąże do października, ale za to mam do dyspozycji dużego Busa i mógł bym pomóc rozwiązać problemy logistyczne niektórych kolegów z okolic Poznania 

- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Robi się nas coraz więcej
Podczas warsztatów będą prowadzone rozmowy z Prezesem Prezesów to może jakieś konkrety będą znane. Wiewiórki donoszą, że tak jak w roku poprzednim i tak w tym zabawa będzie wydłużona o jeden dzień, czyli rozstawianie w czwartek, zabawa bez publiki w piątek i weekend pod obstrzałem zwiedzających.

- rem125
- Kontakt:
ja również się deklaruję
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Kontakt:
Wstępnie mogę zadeklarować przyjazd z "moją" stacją 

- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Grupa jak to się sami nazywają wyklęta czyli PMM wystąpi osobno więc będą conajmniej dwie makiety H0 http://www.forum.martel.pl/viewtopic.ph ... 490#150490
- miano
- Kontakt:
Ja też będę 

-
- Kontakt:
Ja również dołączę się z modułami jak w ubiegłym roku. Dodatkowo deklaruję moduły na "drugi poziom"
, które są w trakcie budowy.
PiotrZ

PiotrZ
-
- Kontakt:
Gratuluje .... a u tych co się zdeklarowali roboty nad stacjami technicznymi trwają ....Kłapouchy pisze:Ze wstępnych ustaleń na Hobby 2010 zostałem wybrany na tegorocznego koordynatora [...]
Czy oprócz w/w deklaracji ktoś jeszcze jest chętny? .

Ostatnio zmieniony 05 sty 2011, 18:08 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
- drlukasz
- Kontakt:
Tak jak pisałeś, 10 miesięcy przed imprezą dosyć ciężko się określić.
Wstępnie deklaruję się z całą elektryką/elektroniką (centrala Loconet, 14 sztuk FREDI, boxy, kable).
Wstępnie deklaruję się z całą elektryką/elektroniką (centrala Loconet, 14 sztuk FREDI, boxy, kable).
- Kłapouchy
- Kontakt:
Ze wstępnych ustaleń na Hobby 2010 zostałem wybrany na tegorocznego koordynatora, więc przynoszę najświeższe wieści z frontu działań.
W tym roku mamy okazję zająć bardziej widoczne (lepiej wystawowe) miejsce, gdyż otrzymałem takie zapewnienie od Prezesa PZMK. Jedynym warunkiem w/w "dobrej powierzchni" jest bardzo wczesna deklaracja. H0-owcy deklarują się w czasie poznańskich warsztatów modelarskich (tegoroczne odbędą się 29 stycznia, więc czas goni) i na nich wyznaczają koordynatorów odpowiedzialnych za działania w poszczególnych dziedzinach itp.. Później dzięki tak szybkiej deklaracji i zgraniu mają lepszy „teren” do zabawy.
Bracia więksi w skali nie będą budować takiego molocha jak ostatnio. Ze wstępnych ustaleń mają to być mniejsze makiety: dwie może trzy sztuki (takie przecieki z Martela). Do tego dochodzi kłótnia między PMM a całą resztą. To daje nam niejako szansę i TT-tka może zabłysnąć, im więcej nas będzie tym lepiej. Czy znowu mamy stać małą ekipą w kącie i na forum wysłuchiwać narzekań tych, którzy TYLKO zwiedzali, że TT-tka na uboczu i marny jej i nasz los ?
Wiem, że razie trudno o 100% deklaracje w sprawie uczestnictwa, ale im szybciej tym lepiej - podstawowy wymóg to działająca elektryka oraz zieleń niska na module, aby to nie wyglądało jak na makiecie Miłośników Kolei Amerykańskich (goły styropian, który można oglądać już trzeci rok).
Czy oprócz w/w deklaracji ktoś jeszcze jest chętny? Mam nadzieję, że możemy liczyć na kolegów z zeszłego już roku 2010, którzy to bardzo nam pomogli ze swoimi modułami.
W tym roku mamy okazję zająć bardziej widoczne (lepiej wystawowe) miejsce, gdyż otrzymałem takie zapewnienie od Prezesa PZMK. Jedynym warunkiem w/w "dobrej powierzchni" jest bardzo wczesna deklaracja. H0-owcy deklarują się w czasie poznańskich warsztatów modelarskich (tegoroczne odbędą się 29 stycznia, więc czas goni) i na nich wyznaczają koordynatorów odpowiedzialnych za działania w poszczególnych dziedzinach itp.. Później dzięki tak szybkiej deklaracji i zgraniu mają lepszy „teren” do zabawy.
Bracia więksi w skali nie będą budować takiego molocha jak ostatnio. Ze wstępnych ustaleń mają to być mniejsze makiety: dwie może trzy sztuki (takie przecieki z Martela). Do tego dochodzi kłótnia między PMM a całą resztą. To daje nam niejako szansę i TT-tka może zabłysnąć, im więcej nas będzie tym lepiej. Czy znowu mamy stać małą ekipą w kącie i na forum wysłuchiwać narzekań tych, którzy TYLKO zwiedzali, że TT-tka na uboczu i marny jej i nasz los ?
Wiem, że razie trudno o 100% deklaracje w sprawie uczestnictwa, ale im szybciej tym lepiej - podstawowy wymóg to działająca elektryka oraz zieleń niska na module, aby to nie wyglądało jak na makiecie Miłośników Kolei Amerykańskich (goły styropian, który można oglądać już trzeci rok).
Czy oprócz w/w deklaracji ktoś jeszcze jest chętny? Mam nadzieję, że możemy liczyć na kolegów z zeszłego już roku 2010, którzy to bardzo nam pomogli ze swoimi modułami.
-
- Kontakt:
Witam
1/ Posiadam obecnie dwa surowe moduły - szlakowe dwutorowe, proste.
2/ Czy będzie ktoś z Was w Poznaniu na warsztatach w styczniu ze swoimi dwutorowymi modułami TT?
Tory mam jeszcze nie położone - może ktoś pomoże, aby w przyszłości pasowały do innych profili przejściowych.
Pozdrawiam wszystkich i zycze udanego 2011 roku dla TT. "2011 m szlaków TT".
Łukasz
1/ Posiadam obecnie dwa surowe moduły - szlakowe dwutorowe, proste.
2/ Czy będzie ktoś z Was w Poznaniu na warsztatach w styczniu ze swoimi dwutorowymi modułami TT?
Tory mam jeszcze nie położone - może ktoś pomoże, aby w przyszłości pasowały do innych profili przejściowych.
Pozdrawiam wszystkich i zycze udanego 2011 roku dla TT. "2011 m szlaków TT".
Łukasz
Ostatnio zmieniony 03 sty 2011, 10:20 przez Luk, łącznie zmieniany 1 raz.