ST43 od MTB

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojtek_
Kontakt:

Re: ST43 od MTB

Post autor: wojtek_ »

Takie oczoj3bne kolory to po 2003 roku się pojawiły, zaraz po likwidacji żółtych czół więc jakoś tak ep.V/VI.
A ja mam dwa pytanie:
1. gdzie są real-foty tego produktu oraz
2. kiedy przeceny?
;-D
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

Opis jest jeszcze ciekawszy:
zmienne światła białe/czerwone konfigurowane za pomocą przełączników wewnątrz modelu

Tzn co?
Żeby włączać i wyłączać światła czerwone trzeba grzebać w modelu i przełączać ręcznie?
Hmm

A druga rzecz to czy zielony rumun to będzie epoka VI? Bo na stronie producenta nie mogę znaleźć a na aukcji jest właśnie VI.
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

Tylko opis to mały chwyt marketingowy :(
[nfo]wszystkie osie napędzane- oświetlenie zmienne - z przodu trzy białe - z tyłu dwa czerwone światła[/nfo]
Wojtek_Kraków
Kontakt:

piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

590 ZL ?? Mimo szczerych chęci zakupu tego pseudo RUMUNA poczekam na testy fachowców i ich opinie ;)

Added in 16 minutes 58 seconds:
Wracając Z TRYB PIOTROWSKICH trafiliśmy na ST 43 w skali 1;1. MTB dup -- nie urywa , jest jaki jest, w naszej TT na bezrybiu i rak ryba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

Rumun na Trybunałach cieszył się dość sporym zainteresowaniem. Za chwilę pojawią się głosy krytyki a mnie na chwilę obecną zastanawia jedno: MTB wystawiło ST43-397 a na stronie w przygotowaniu jest ST43-364. Czyżby szykował się drugi model, jak z EU05 i EP05?
AK
Kontakt:

Post autor: AK »

W temacie udostepnienia plików ST43 patrz tutaj
viewtopic.php?p=144979#p144979
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Popieram, ostatnio nam jedną lokomotywę konkretnie skopali. Nie nadaje się do szlifowania nawet :)
AK
Kontakt:

Post autor: AK »

Proponowałem MTB wsparcie ale nie dostałem odpowiedzi :roll:
Jak by byli zainteresowani to mógłbym udostępnić rysunek 3D tej lokomotywy wykonany na podstawie dokumentacji konstrukcyjnej gratis :mrgreen:
Tak przy okazji jak ktoś chciałby sobie podrukować mogę podesłać pliki STL z tym że jak się za to SHAPEWAYS zabierze to efekt może być różny
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Bo to trzeba by było zasypać Pana z MTB mailami od wszystkich użytkowników jednego i drugiego forum co powinien poprawić.
Bo inaczej model może się nie sprzedać w oczekiwanych przez niego ilościach a przecież wszyscy bardzo liczymy i wierzymy w firmę MTB ;)

A tak na serio to może lepiej niech nie wypuszcza gniota bo na prawdę będzie się słabo sprzedawał i potem znowu kolejna firma wyciągnie z tego wniosek że w Polsce to się TT nie sprzedaję i bez sensu coś dla nich robić.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Było wysłać ,ale co to by dało - nic. Model jest w końcowej fazie montażu i nie sądzę aby coś poprawili mając gotowe formy,najwyżej malowanie.I tak sporo sprzeda tych loków.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

No właśnie... Okienko, a pewnie i można by coś jeszcze wynaleźć: żaluzje nie takie, otwory pod poręcze nie takie, malowanie nie takie... Obejrzałem model H0 i wybrałem jedną rzecz, która moim zdaniem psuje cały ogład czy też wrażenie modelu - wspomniane tu lemiesze. Celowo wspomniałem o jednej, moim zdaniem kluczowej, kwestii bo wtedy jest szansa, że coś jeszcze ktoś będzie chciał poprawiać. Jak bym wysłał listę 28 rzeczy (istotniejszych i mniej istotnych) to by się normalnie odechciało cokolwiek robić...
bankier
Kontakt:

Post autor: bankier »

Chyba na okienko temu Misiu to będzie za późno :|
Awatar użytkownika
wojtek_
Kontakt:

Post autor: wojtek_ »

No i ten...no...okienko...
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Napisałem do MTB ws obiekcji co do kształtu modelu ST43 w H0 i obaw, że nieprawidłowości te zostaną "przeskalowane" również w TT. Skupiłem się na lemieszu bo chociaż różnych uwag było wiele to przyglądając się modelowi H0 doszedłem do wniosku, że to element prosty i w dość dużym stopniu wpływający na ogólne wrażenie. Jest on dość "skromny" w porównaniu z oryginałem przez co lokomotywa traci swój masywny wygląd a pudło wygląda niemal na doklejone na wózkach... Nie chciałem poruszać wszystkich kwestii bo krytykować w czambuł łatwo a tak na prawdę model nie prezentuje się źle i w mojej opinii wydawać by się mogło proste poprawienie lemieszy przyniosłoby znaczną korzyść.

Nie ujawnię chyba tajemnicy jeśli dodam, że odpowiedź ws powyższego otrzymałem dość szybko... Pan Bana przyznał, że pewne niedociągnięcia zostały zauważone niestety zbyt późno a akurat tego modelu nie rozrysowywał (tzn nie projektował) sam tylko z braku czasu skorzystał ze wsparcia innego projektanta. Stopień zaawansowania prac w TT jest już dość znaczny, niektóre elementy znajdują się już w malowaniu ale postara się jeszcze sprawdzić na ile da się w formy jeszcze zaingerować i w miarę możliwości coś poprawić - nie obiecuje jednak, że będzie to 100% poprawa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Spalinowe”